Preistipp
Prijs tip!
Land

Western Cape
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Bio
Bio
Rabatt
-11%

2022

Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar

Stellar Organics, Western Cape

Normale prijs: € 10,07

Special Price € 8,93*

0.75l · € 11,91/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Biologisch verbouwde rode wijn uit Zuid-Afrika
  • Blend van cabernet sauvignon en pinotage
  • Gegroeid in de Westkaap voor intense smaken
  • Fairtrade gecertificeerd door Stellar Organics Winery
  • Smaakt naar donkere bessen en kruiden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Helderberg Winery Helderberg Cabernet Sauvignon
    Helderberg Winery
    Helderberg Cabernet Sauvignon
    € 10,58*
    Goedverwacht Family Wines Great Expectations - Triangle Robertson Valley - South Africa
    Goedverwacht Family Wines
    Great Expectations - Triangle Robertson Valley - South Africa
    € 9,72*
    MAN Familiy Wines Ou Kalant Cabernet Sauvignon
    MAN Familiy Wines
    Ou Kalant Cabernet Sauvignon
    € 6,97*
    Muratie Estate Muratie Wine Estate Muratie Melck
    Muratie Estate
    Muratie Wine Estate Muratie Melck's Blended Red
    € 10,73*
    MAN Familiy Wines Ou Kalant Cabernet Sauvignon
    MAN Familiy Wines
    Ou Kalant Cabernet Sauvignon
    € 9,00*
Beschreibung

Wijn noot: Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar

De rode wijn Running Duck Res.Cab.Sauv./Pin Stellar van Stellar Organics is een volle en krachtige rode wijn uit het Western Cape teeltgebied in Zuid-Afrika. Gemaakt van een fijn afgestemde blend van Cabernet Sauvignon en Pinotage druiven, presenteert deze rode wijn zich in een diep, donker robijnrood in het glas. In de neus ontvouwt zich een complex en fruitig boeket dat wordt gekenmerkt door aroma's van zwarte bessen, rijpe pruimen, geroosterde koffie en subtiele houttonen. Het gehemelte wordt gedomineerd door een evenwicht van fluweelzachte tannines en fruitige frisheid, eindigend in een lange, zachte afdronk. De Running Duck Res.Cab.Sauv./Pin Stellar is een uitstekende begeleider van stevige vleesgerechten zoals rundvlees, lamsvlees of wild, maar ook van sterke kazen en stevig brood. Het bijzondere aan deze rode wijn is dat hij afkomstig is van biologische teelt en dus vrij is van chemische toevoegingen en pesticiden. Een karaktervolle rode wijn die niet alleen overtuigt door zijn smaakprofiel, maar ook door zijn duurzame teelt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar

past goed bij struisvogelbiefstuk, barbecue, gewoon zo

Stellar Organics

Stellar Organics de wijnmaker achter Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar

Stellar Organics is een bekroonde biologische wijnproducent uit de Westkaap in Zuid-Afrika. De wijnmakerij staat bekend om haar duurzame landbouwpraktijken en het gebruik van natuurlijke methoden bij het wijnmaken. Het wijnhuis is Fairtrade gecertificeerd sinds 2004 en is actief betrokken bij het verbeteren van het leven van lokale gemeenschappen. Stellar Organics biedt een breed scala aan biologische wijnen, waaronder rode wijnen, witte wijnen, rosés en mousserende wijnen. De wijngaarden van de wijnmaker liggen op enkele van de beste locaties in de regio en worden met de hand geoogst om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Stellar Organics wijnen worden gekenmerkt door hun uitzonderlijke balans tussen fruitigheid, tannines en zuurgraad. Ze zijn onvervalst en expressief en weerspiegelen het terroir van de regio. Stellar Organics gaat verder dan de traditionele wijnproductie en zet zich in voor het milieu en de gemeenschap. De wijnmakerij is uitgerust met zonnepanelen en heeft afvalwatersystemen die de impact op het milieu helpen verminderen. Het wijndorp is gebouwd om de arbeiders fatsoenlijke huisvesting te bieden en om het leven op het platteland te verbeteren. Over het geheel genomen is Stellar Organics een uitstekende wijnmaker die niet alleen geweldige biologische wijnen produceert, maar ook een positieve invloed heeft op het milieu en de gemeenschap. Als je op zoek bent naar een duurzame biologische wijnproducent van hoge kwaliteit, dan moet je zeker de wijnen van Stellar Organics proberen.


Western Cape

Western Cape het teeltgebied van de Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar

De Westkaap, gelegen in het meest zuidwestelijke deel van Zuid-Afrika, is een van de meest opkomende wijngebieden ter wereld. Als sommelier vind ik het fascinerend hoe de Westkaap zowel traditionele als innovatieve wijnstijlen combineert, wat de Zuid-Afrikaanse wijnen hun unieke identiteit geeft. De regio profiteert van het mediterrane klimaat met natte, milde winters en hete, droge zomers. De verschillende terroirs, gevormd door de omliggende oceanen, bergen en valleien, geven de wijnen een ongelooflijke verscheidenheid aan smaken en stijlen. De wijnbouwgeschiedenis van de Westkaap, die al in de 17e eeuw door de Nederlanders werd geïntroduceerd, is diep verankerd in de cultuur en wordt liefdevol van generatie op generatie doorgegeven. Van oudsher beroemd om zijn Vin de Constance, een zoete wijn gemaakt van de muskaatdruif die eindeloos werd geprezen door Napoleon en Jane Austen, heeft de regio onlangs erkenning gekregen voor zijn rode en witte wijnen van hoge kwaliteit. Terwijl de rode wijnen, voornamelijk van de druivenrassen cabernet sauvignon en merlot, indruk maken met hun structuur en diepte, worden de complexe, minerale en vaak gerijpte witte wijnen van chardonnay en sauvignon blanc wereldwijd gewaardeerd. Daarnaast overtuigen ook de inheemse variëteiten zoals Pinotage en Chenin Blanc. De wijnroutes van de Westkaap zijn een ware traktatie voor elke wijnliefhebber. Ze voeren door adembenemende landschappen, langs pittoreske wijngaarden, en bieden de mogelijkheid om het uitgebreide wijnaanbod van de Westkaap te proeven. Elk bezoek heeft een persoonlijk tintje - of je nu een grote wijnmakerij bezoekt, geniet van een proeverij in een boutique wijnmakerij of een gesprek aangaat met de wijnmakers zelf. De Westkaap is niet alleen een plek die uitzonderlijke wijnen produceert - het is een levendige wijnregio die een unieke wijnervaring biedt in zijn diversiteit en identiteit. Als sommelier ben ik altijd verbaasd over de passie en toewijding die in elke fles zit, en ik kijk uit naar



Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar wordt geproduceerd door Stellar Organics in het teeltgebied Western Cape in .
Als je Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar lekker vond, vind je de andere wijnen van Stellar Organics misschien ook lekker.
Stellar Organics en Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar zijn afkomstig van Western Cape.

Details

Extra informatie: Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar

Naam Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar
Wijnbouwgebied Western Cape
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Cabernet Sauvignon Pinotage
Restsuiker (g/l) 4,1
Zuurgraad (g/l) 5,5
Serveertemperatuur 14-16°C
Smaak droog
Bio ZA-BIO-154
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Mack & Schühle AG, Neue Str. 45, 73277 Owen/Teck
Wijnmaker Stellar Organics

UVP
€ 10,07
€ 8,93*
0.75l·€ 11,91/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Stellar Organics

    Stellar Organics Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar
    Stellar Organics
    Running Duck Reserve Cabernet Sauvignon Pinotage Stellar
    € 8,93*
    Stellar Organics Ithemba Shiraz
    Stellar Organics
    Ithemba Shiraz
    € 6,97*
    Stellar Organics Running Duck Reserve Sauvignon Blanc Semillion Stellar
    Stellar Organics
    Running Duck Reserve Sauvignon Blanc Semillion Stellar
    € 10,06*
    Stellar Organics Running Duck Reserve Sauvignon Blanc Semillion Stellar SALE
    Stellar Organics
    Running Duck Reserve Sauvignon Blanc Semillion Stellar SALE
    € 8,79*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD