Land
Oostenrijk
Thermenregion
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2022

Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming

Leo Aumann, Thermenregion

€ 18,80*
0.75l · € 25,07/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquise witte wijnen uit de thermale regio van Oostenrijk
  • Rotgipfler: Unieke smaak, intens aroma
  • Uitstekende balans tussen fruit en zuurgraad
  • QUW Qualitätshervorragung: hoogste kwaliteitsniveau in de wijnbouw
  • Verrijkt perfect elke culinaire ervaring

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Krug Kreuzweingarten Rotgipfler  Zierfandler
    Krug
    Kreuzweingarten Rotgipfler Zierfandler
    € 18,25*
    K. Alphart Rotgipfler Rodauner Thermenregion QbA trocken
    K. Alphart
    Rotgipfler Rodauner Thermenregion QbA trocken
    € 17,94*
    Johanneshof-Reinisch Rotgipfler –
    Johanneshof-Reinisch
    Rotgipfler –
    € 11,32*
    Krug Rasslerin Rotgipfler
    Krug
    Rasslerin Rotgipfler
    € 14,49*
    K. Alphart Rotgipfler Rodauner Thermenregion QbA trocken
    K. Alphart
    Rotgipfler Rodauner Thermenregion QbA trocken
    € 19,17*
Beschreibung

Wijn noot: Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming

Het wijnbouwgebied ten zuiden van Wenen wordt de Thermenregio genoemd. Met zijn overwegend leemachtige, maar ook kiezelachtige bodems kan de regio autochtone druivensoorten zoals Rotgipfler en Zierfandler optimaal verbouwen. Het klimaat heeft een Pannonische invloed, wat zorgt voor hete zomers en veel zonuren per jaar. De Oostenrijkse druivensoort Rotgipfler is een natuurlijke kruising tussen de Traminer en rode Veltliner wijnstokken. Het is verwant aan het druivenras Grüner Veltliner, dat in Oostenrijk Weißgipfler wordt genoemd. De rode scheutpunten van de wijnstok geven het zijn naam. De druif komt enkel voor in de thermale regio van Neder-Oostenrijk, en zelfs hier gaat het gebied achteruit. De wijnen scoren altijd met frisse zuren, hebben een volle body en zijn geschikt om te ouderen. Kenmerken van deze wijn: Intens goudgeel, krachtig en elegant in de neus. Zeer compact in de mond met exotisch fruit en kruisbes. Krachtige zuren en zeer mineraal. Enorm bewaarpotentieel.
Restsuiker:2.00 / Zuurgraad:6.50
Roestvrij stalen tank

Awards

Awards für Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming

jaargang 2020: 91 punten Falstaff (2019), jaargang 2020: 93 punten Falstaff (2018), jaargang 2020: 92 punten Falstaff (2020)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming

Klassiek bij gevogelte en kalfsvlees, maar ook bij vis en schaaldieren en milde kazen, en ook een geweldige begeleider van risotto met champignons of gegrilde calamares.

Leo Aumann

Leo Aumann de wijnmaker achter Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming

Leo Aumann is een bekende wijnmaker uit de Thermenregio en staat voor uitstekende wijnen op het hoogste niveau. Hij cultiveert zijn wijnmakerij al vele jaren met passie en toewijding en heeft zo een uitstekende reputatie als wijnproducent weten op te bouwen. De wijnen van Leo Aumann weerspiegelen perfect het terroir en de karakteristieke kenmerken van de regio en overtuigen door hun uitzonderlijke kwaliteit en balans. Of het nu gaat om fruitige witte wijnen, krachtige rode wijnen of zoete dessertwijnen - elke wijn uit de kelder van Leo Aumann is een waar hoogtepunt en brengt wijnliefhebbers over de hele wereld in verrukking. Het bijzondere van Leo Aumann is zijn focus op duurzaamheid, zowel bij de teelt als bij de productie van zijn wijnen. Hij houdt altijd in gedachten om het unieke karakter van de thermale regio te behouden en zijn wijnen op een natuurlijke en authentieke manier te produceren. Leo Aumann is een wijnmaker die erin slaagt om traditie met innovatie te combineren en een unieke kwaliteit te creëren. Zijn wijnen zijn perfect voor speciale gelegenheden of als luxueus hoogtepunt voor dagelijks genot.


Thermenregion

Thermenregion het teeltgebied van de Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming

De Thermenregio, een juweel in het Oostenrijkse wijnlandschap dat niet over het hoofd mag worden gezien, strekt zich uit ten zuiden van Wenen en is een paradijs voor liefhebbers van uitzonderlijke wijnen. De zonovergoten wijngaarden van dit uitstekende wijngebied staan vooral bekend om hun elegante en complexe witte en rode wijnen. De regio wordt onvermijdelijk geassocieerd met de autochtone druivenrassen Zierfandler en Rotgipfler, die een spectaculaire reeks wijnen produceren. Deze unieke variëteiten gedijen vooral in de subregio Gumpoldskirchen en leveren elegante, gestructureerde wijnen met fijne zuren die uitzonderlijk goed verouderen na verloop van tijd. Rode variëteiten hebben ook een vaste plaats in deze regio. De Bourgondische variëteit Pinot Noir kenmerkt de zuidelijke Badense regio en produceert wijnen vol subtiliteit en finesse. Daarnaast vind je in deze schilderachtige regio de inheemse druivensoort Sankt Laurent, die zelfs de meest veeleisende fijnproevers kan bekoren met zijn fluweelzachte smaak en karakteristieke kruidigheid. Het speciale terroir van de thermale regio, gekenmerkt door kalkhoudende leem- en zandgronden, zorgt voor de productie van warme, droge en minerale wijnen. Elementen uit Zuidoost-Europa zijn hier merkbaar, wat de wijnen uit de regio een extra dimensie geeft. Bovendien profiteert de thermale regio, zoals de naam al doet vermoeden, van thermische winden die zorgen voor perfecte rijpingsomstandigheden. De thermale regio is meer dan alleen een wijnbouwgebied, het is een epos van wijngenot; een plek waar traditie en innovatie harmonieus samenkomen om een uitzonderlijke wijnreis te garanderen. Als sommelier waardeer ik deze regio om zijn authenticiteit en diversiteit. De wijnen uit de Thermen bieden een zintuiglijke ervaring die zowel geraffineerd als verheffend is. Wie een fles uit de Thermenregio tegenkomt, ontdekt een facet van de Oostenrijkse wijnbouw dat uitnodigt om steeds opnieuw te ontdekken en ervan te genieten.



Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming wordt geproduceerd door Leo Aumann in het teeltgebied Thermenregion in Oostenrijk.
Als je Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming lekker vond, vind je de andere wijnen van Leo Aumann misschien ook lekker.
Leo Aumann en Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming zijn afkomstig van Thermenregion.

Details

Extra informatie: Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming

Naam Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming
Wijnbouwgebied Thermenregion
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14.00
Druivensoorten Rotgipfler
Restsuiker (g/l) 2.00
Zuurgraad (g/l) 6.50
Serveertemperatuur 10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Leo Aumann Oberwaltersdorferstraße 105 2512 Tribuswinkel Österreich | Abfüller: Leo Aumann GmbH - A-2512 Tribuswinkel
Wijnmaker Leo Aumann

€ 18,80*
0.75l·€ 25,07/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Leo Aumann

    Leo Aumann Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming
    Leo Aumann
    Rotgipfler QUW Thermenregion Flamming
    € 18,80*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD