Land
Duitsland
Saale Unstrut
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2022

Rose Cuvee Proppe

Proppe, Saale Unstrut

€ 16,18*
0.750l · € 21,57/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Duitse rosé wijn uit Saale Unstrut
  • Fruitige aroma's van aardbei en kers
  • Verfrissende zuurgraad en lichte bruis
  • Perfecte zomerwijn voor zonnige dagen
  • Past bij lichte gerechten en vis

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Dr. Bürklin-Wolf Villa Bürklin Rosé QbA der Pfalz
    Dr. Bürklin-Wolf
    Villa Bürklin Rosé QbA der Pfalz
    € 12,41*
    Roterfaden rosafaden
    Roterfaden
    rosafaden
    € 17,83*
    St. Antony Wunderschön Rosé Magnum (1,5l)
    St. Antony
    Wunderschön Rosé Magnum (1,5l)
    € 20,44*
    Kessler Sekt Rosé Réserve Vintage
    Kessler Sekt
    Rosé Réserve Vintage
    € 19,36*
    Josef Leitz Leitz Pinot Noirr Rosé trocken
    Josef Leitz
    Leitz Pinot Noirr Rosé trocken
    € 9,97*
Beschreibung

Wijn noot: Rose Cuvee Proppe

Een fruitige en smakelijke rosé van de hellingen van het Gleistal bij Jena. Met zijn pittige smaak en geurig aroma is deze levendige rosé een ideale metgezel voor iedereen die van de zomer houdt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Rose Cuvee Proppe

Omdat roséwijn een verscheidenheid aan aroma's en smaken kan hebben, zijn er veel mogelijkheden welke gerechten erbij passen. Hier zijn enkele ideeën: - Gegrilde groenten zoals courgette, paprika of aubergine - Visgerechten zoals zalm of garnalen - Lichte salades zoals bladsalades met geitenkaas of rucola met parmaham - Aziatische gerechten zoals groentecurry of loempia's - Pizza of tarte flambée met groenten of ham en uien - Mediterrane gerechten, bijvoorbeeld.Mediterrane keuken, bijvoorbeeld pasta met tomaten en basilicum of ratatouille Uiteindelijk hangt de beslissing af van welke aroma's en smaken aanwezig zijn in de specifieke roséwijn. Het kan nuttig zijn om de flesbeschrijving of de wijnkenner om advies te vragen.

Proppe

Proppe de wijnmaker achter Rose Cuvee Proppe

Proppe is een gerenommeerde wijnboer uit de wijnstreek Saale-Unstrut. Al tientallen jaren wijdt hij zich met passie en vakkennis aan het verbouwen van bijzonder hoogwaardige wijnen. Zijn wijngaarden beslaan geselecteerde locaties in het heuvelachtige landschap langs de rivieren Saale en Unstrut. Proppe biedt een breed scala aan wijnen, waaronder fijne witte wijnen, sterke rode wijnen en exquise mousserende wijnen. Hij is vooral trots op zijn Rieslings, die hij met veel zorg en oog voor detail produceert. Ook de andere druivenrassen, zoals Müller-Thurgau of Portugieser, hebben bij Proppe een heel eigen karakter. Naast de hoge kwaliteit van zijn wijnen hecht Proppe ook veel belang aan een milieuvriendelijke teelt van zijn wijngaarden. Zo werkt hij volgens biodynamische methodes en vertrouwt hij op een bijna natuurlijke teelt. Wie op zoek is naar wijnen met een bijzondere smaak en karakter, moet zeker eens een kijkje nemen in het assortiment van Proppe. Ook wijnliefhebbers uit andere regio's van Duitsland of zelfs uit het buitenland komen graag naar Saale-Unstrut om de fijne druppels van de wijnmaker te proeven.


Saale Unstrut

Saale Unstrut het teeltgebied van de Rose Cuvee Proppe

De wijnstreek Saale-Unstrut, gelegen in het hart van Duitsland, is een ware ontdekking voor elke wijnliefhebber. Als een van de meest noordelijke kwaliteitswijngebieden van Europa is het fascinerend om te zien welke uitstekende wijnen hier worden geproduceerd. Gekenmerkt door een continentaal klimaat met koude winters en warme zomers biedt de regio ideale omstandigheden voor het verbouwen van voornamelijk witte druivenrassen. De hellingen langs de rivieren Saale en Unstrut zijn zuid tot zuidwest georiënteerd en genieten dus van optimaal zonlicht. Bovendien wordt de bodem gekenmerkt door een verscheidenheid aan mineralen die de wijnen uit de regio een zeer speciale noot geven. De wijnstokken worden met zorg en toewijding verzorgd - een uitdagende taak, gezien het feit dat schilddakvormige droge stenen muren in terrassen kenmerkend zijn voor de wijngaarden. Maar juist hier ligt de kwaliteit van deze wijnen: De uitgebreide handmatige teelt en de strikte beperking van de hoeveelheid tijdens de oogst resulteren in unieke wijnen waarvan het karakter wordt gevormd door het speciale terroir en het bijzondere handschrift van de wijnmakers. Over het algemeen domineren hier Müller-Thurgau en Silvaner, gevolgd door Riesling en Pinot Blanc. De wijnen overtuigen met hun typische mineraliteit, elegantie en fruitige aroma's. Ze passen perfect bij verschillende gerechten en bieden een aangenaam evenwicht tussen zuren en fruit. Naast de witte wijnen worden er ook enkele rode wijnvariëteiten verbouwd in de regio Saale-Unstrut, waaronder vooral de Portugieser. Ook deze wijnen worden gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en een hoge aromadichtheid. Het wijnbouwgebied Saale-Unstrut is bijzonder aantrekkelijk vanwege de schilderachtige landschappen, die wijngaarden combineren met middeleeuwse kastelen en paleizen en een inzicht geven in de meer dan duizend jaar oude wijncultuur van deze regio. Een genot voor het gehemelte en een lust voor het oog - dat is Saale-Unstrut, een wijnbouwgebied dat gewaardeerd zal worden door iedereen die op zoek is naar kwaliteit, vakmanschap en authentiek wijngenot.



Rose Cuvee Proppe wordt geproduceerd door Proppe in het teeltgebied Saale Unstrut in Duitsland.
Als je Rose Cuvee Proppe lekker vond, vind je de andere wijnen van Proppe misschien ook lekker.
Proppe en Rose Cuvee Proppe zijn afkomstig van Saale Unstrut.

Details

Extra informatie: Rose Cuvee Proppe

Naam Rose Cuvee Proppe
Wijnbouwgebied Saale Unstrut
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 11.0
Druivensoorten Cabernet Jura,Dornfelder
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Wolfram Proppe Wolfram & Wencke Proppe GbR, , Löberschütz, Deutschland
Wijnmaker Proppe

€ 16,18*
0.750l·€ 21,57/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Proppe

    Proppe Rotweincuvee Cabernet Jura Dornfelder
    Proppe
    Rotweincuvee Cabernet Jura Dornfelder
    € 18,69*
    Proppe Weissburgunder QbA trocken
    Proppe
    Weissburgunder QbA trocken
    € 14,81*
    Proppe Kerner QbA trocken
    Proppe
    Kerner QbA trocken
    € 16,26*
    Proppe Weissburgunder QbA trocken
    Proppe
    Weissburgunder QbA trocken
    € 14,81*
    Proppe Kerner QbA trocken
    Proppe
    Kerner QbA trocken
    € 17,21*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD