Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Languedoc-Roussillon
Sorte
Rode wijn
Stilisik
weelderig & volumineus
Rabatt
-11%

2020

Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l)

La Grange, Languedoc-Roussillon

Normale prijs: € 24,19

Special Price € 21,61*

1.50l · € 14,41/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode droge wijn met intense bessensmaken
  • Languedoc, Frankrijk
  • Appassimento variëteit, elegante magnumfles van 1,5 liter
  • IGP Pays d'Oc van hoge kwaliteit
  • Perfect bij sterke gerechten en chocolade

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 32,36*
    Revelette Chateau Revelette Rosé AOP
    Revelette
    Chateau Revelette Rosé AOP
    € 32,47*
    E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge Cotes du Rhone AOC Magnum (1,5l)
    E. Guigal
    Côtes-du-Rhône Rouge Cotes du Rhone AOC Magnum (1,5l)
    € 30,29*
    M. Chapoutier M. Chapoutier Belleruche Côtes du Rhône AOC Magnum
    M. Chapoutier
    M. Chapoutier Belleruche Côtes du Rhône AOC Magnum
    € 25,21*
Beschreibung

Wijn noot: Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l)

Kleur: Donkerrood met baksteenrode reflecties. Omschrijving: Het aroma uit het glas is verleidelijk en een beetje mysterieus. Een snelle draai en een snuif en je staat in het zuiden van Frankrijk, in de wijngaarden van Domaine La Grange. De neus: Donker fruit en vooral zwarte bessen in een melange met vers gehakte sultana's, een vleugje rozemarijn en tijm dienen als achtergrond. Dan, heel subtiel op de achtergrond, komt de peperkruid van de Syrah naar voren, evenals een fijne noot van de kundige barrique-rijping: vanille, een beetje tabak en melkchocolade.Smaak: De combinatie van fruit, subtiele zoetheid en kruidigheid zet zich speels en vooral indrukwekkend voort. Eerst en vooral is er de zachte en fijne tannine die de wijn ruggengraat geeft en de overvloed aan donker fruit vangt. Pruimen, frambozen, bosbessen verpakt in de kruidigheid van de garrigue. Dit toont gewoon het potentieel van oude wijnstokken op La Grange. Een heerlijk complexe maar ook enorm toegankelijke wijn.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l)

Een heerlijke begeleider van een selectie kazen, gegrilde gerechten of een typisch Zuid-Frans worstplateau.

La Grange

La Grange de wijnmaker achter Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l)

La Grange is een gerenommeerde wijnmaker uit de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. De wijnmaker staat bekend om zijn wijnen van hoge kwaliteit, die afkomstig zijn van de vruchtbare grond in de omgeving. De familie runt het wijnhuis al meerdere generaties en heeft in de loop der jaren haar technieken en knowhow geperfectioneerd. La Grange is trots op het combineren van traditie en moderniteit om wijnen te produceren met een evenwichtige complexiteit en aroma. Het wijnhuis beweert voortdurend te streven naar uitmuntendheid in elke stap van de productie, van de oogst tot het bottelen. De wijnmaker vertrouwt op biologische landbouw en werkt met natuurlijke teeltmethoden om de druiven ter plekke het beste te cultiveren. Daarnaast legt La Grange grote nadruk op het beschermen van het milieu en streeft het voortdurend naar het minimaliseren van de ecologische voetafdruk op het landgoed. De wijnen van La Grange staan bekend om hun elegantie en finesse. De rode wijnen zijn rijk aan aroma's van rood fruit, kruiden en zachte tannines. De witte wijnen zijn fris en fruitig, met een verscheidenheid aan citrus- en fruittonen. De wijnmaker biedt ook een indrukwekkende selectie roséwijnen met een delicaat boeket van bessen en bloemen. Over het geheel genomen is La Grange een uitstekende wijnmaker met een passie voor kwaliteit en het terroir van de Languedoc. La Grange wijnen zijn een perfecte aanvulling op elke gastronomische keuken en op gezellige avonden met vrienden en familie.


Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon het teeltgebied van de Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l)

De Languedoc, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk langs de Middellandse Zee, is een betoverende uithoek van de wereld, ook wel bekend als het 'Californië van Frankrijk' en het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied ter wereld. Als sommelier waardeer ik de Languedoc om zijn diversiteit, innovatie en compromisloze toewijding aan kwaliteit, waar je alles kunt vinden van zonovergoten, rijpe rode wijnen tot frisse, frisse witte wijnen en zelfs uitzonderlijk mooie rosés. De bodem, een samenstelling van kalksteen, leisteen en mergel, geeft de wijnen een indrukwekkende mineraliteit en diepte. De belangrijkste druivenrassen hier zijn Carignan en Grenache voor rode en roséwijnen en Picpoul, Bourboulenc en Grenache Blanc voor de witte wijnen. Maar ook internationaal bekende druivenrassen als Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc worden met succes verbouwd. De klimatologische invloed van de Middellandse Zee mag niet onderschat worden. Terwijl de hete, droge zomers bevorderlijk zijn voor de rijping van de druiven, zorgen de koele mediterrane winden voor voldoende vocht en behouden ze de frisheid en zuurgraad van de wijnen. De Languedoc staat niet alleen bekend om zijn kwantitatieve productie, maar ook om zijn moedige wijnmakers die altijd bereid zijn om te experimenteren en de grenzen van het mogelijke op te zoeken. Zij hebben de Languedoc getransformeerd van wat ooit een goedkope wijnproducent was tot een wijngebied van wereldklasse, en de biologische wijnbeweging, die hier een sterke voet aan de grond heeft, is bijzonder opmerkelijk. Veel wijnmakers in de Languedoc werken op een duurzame en milieuvriendelijke manier, met veel respect voor hun omgeving en het behoud van hun terroirs. In de neus onthullen de wijnen van de Languedoc een fascinerende verscheidenheid aan aroma's, van donkere bessen en kruiden tot florale tonen en hints van garrigue, de typische zuidelijke kruidachtige heide. In de mond zijn ze vol, gestructureerd en complex, altijd met een vleugje mediterrane warmte. Al deze factoren maken van de Languedoc een



Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door La Grange in het teeltgebied Languedoc-Roussillon in Frankrijk.
Als je Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van La Grange misschien ook lekker.
La Grange en Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Languedoc-Roussillon.

Details

Extra informatie: Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l)

Naam Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Languedoc-Roussillon
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.50
Druivensoorten Grenache, Syrah, Mourvedre
Restsuiker (g/l) 17,00
Zuurgraad (g/l) 4,97
Serveertemperatuur 16-18 °C°C
Smaak zoet
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Les Vignobles de la Grange , FR 34320 GABIAN
Wijnmaker La Grange

UVP
€ 24,19
€ 21,61*
1.50l·€ 14,41/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van La Grange

    La Grange Rondeur Appassimento  IGP Pays d
    La Grange
    Rondeur Appassimento IGP Pays d'Oc
    € 9,34*
    La Grange Classique Rouge IGP (1,0l)
    La Grange
    Classique Rouge IGP (1,0l)
    € 8,95*
    La Grange Tradition Prat Bibal AOP
    La Grange
    Tradition Prat Bibal AOP
    € 8,89*
    La Grange Terroir Viognier IGP Pays d
    La Grange
    Terroir Viognier IGP Pays d'Oc
    € 7,96*
    La Grange Castalides Icône AOP
    La Grange
    Castalides Icône AOP
    € 31,68*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD