Land
Italië
Piemont
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2022

Roero Arneis DOCG Batasiolo

Beni di Batasiolo, Piemont

€ 17,27*
0.75l · € 23,03/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Piemonte, Italië: Herkomst uit gerenommeerd wijnbouwgebied
  • Witte wijn: Fruitig-frisse variëteit voor kenners
  • Roero Arneis DOCG: Hoogste kwaliteitsniveau voor witte wijnen
  • Gevarieerde aroma's: appel, perzik, bloemen en kruiden
  • Harmonieuze zuren en evenwichtige structuur: ideaal voor aperitief en lekker eten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Prunotto Roero Arneis DOCG
    Prunotto
    Roero Arneis DOCG
    € 18,92*
    Cordero di Montezemolo Langhe Arneis DOC
    Cordero di Montezemolo
    Langhe Arneis DOC
    € 18,25*
    Monchiero Carbone Cecu d
    Monchiero Carbone
    Cecu d'la Biunda Roero Arneis DOCG
    € 16,18*
    Bersano Roero Arneis DOCG
    Bersano
    Roero Arneis DOCG
    € 17,43*
    Vietti Roero Arneis DOCG
    Vietti
    Roero Arneis DOCG
    € 20,42*
Beschreibung

Wijn noot: Roero Arneis DOCG Batasiolo

Strogeel met amberkleurige hints. Fris, fruitig met een licht grasachtig bouquet. Droog, vol en evenwichtig met aangename, subtiele bittere tonen. Na de oogst vindt de gisting plaats bij gecontroleerde temperaturen van ongeveer 16-18°C gedurende 5-7 dagen in roestvrijstalen tanks. Na de gisting vindt verdere verfijning plaats in de fles voordat deze wijn wordt vrijgegeven voor de verkoop. De 'Beni di Batasiolo' wijngaarden, eigendom van de Dogliani familie, zijn een van de grootste wijnhuizen in de Langhe, met ongeveer 107 hectare in eigen beheer. In 1978 kochten de gebroeders Dogliani het historische wijnhuis Chiola in La Morra, waaraan de wijngaarden van het familielandgoed werden toegevoegd. Vandaag de dag worden er 9 domeinen verbouwd in La Morra met de wijngaarden Batasiolo, Morino, Cerequio en Zonchetta, in Serralunga d'Alba met de wijngaarden Boscareto en de historische Corda della Briccolina, in Barolo met de wijngaard Bricco di Vergne en in Monforte d'Alba met de wijngaarden Tantesi en Bofani. Nebbiolo uit Barolo wordt verbouwd op ongeveer 60 hectare. De gebroeders Dogliani besloten deze eigendommen te verenigen onder de naam 'Beni di Batasiolo', afgeleid van het middelpunt van de wijnmakerij, 'Batasiolo'. Batasiolo is beroemd om zijn grote rode wijnen en produceert de meest prestigieuze wijnen van de regio, zoals Barolo, Barbaresco, Barbera d'Alba Sovrana en Dolcetto d'Alba Bricco di Vergne. Er worden ook heerlijke witte wijnen geproduceerd, zoals Gavi uit de gemeente Gavi.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Roero Arneis DOCG Batasiolo

Een uitstekende begeleider van hors d'ouevre, kruidige visgerechten en zeevruchten. Aanbevolen drinktemperatuur ongeveer 10°C.

Beni di Batasiolo

Beni di Batasiolo de wijnmaker achter Roero Arneis DOCG Batasiolo

Beni di Batasiolo is een wijnmaker uit het pittoreske La Morra in de regio Piemonte in Italië. De wijngaarden van de wijnmaker beslaan meer dan 300 hectare, gelegen op glooiende heuvels in het hart van de wijnstreek. Sinds de oprichting van het wijnhuis in 1978 heeft Beni di Batasiolo een passie ontwikkeld voor de kunst van het wijnmaken. De wijnmaker is toegewijd aan een kwaliteitsbewuste aanpak en produceert een aantal van de beste wijnen in de regio. De wijnen van Beni di Batasiolo staan bekend om hun elegante karakter en kenmerkende smaak en worden gemaakt met behulp van moderne productiefaciliteiten en traditionele vinificatiemethoden. De druivenrassen die op het wijnhuis verbouwd worden zijn Barbera, Dolcetto, Moscato en Nebbiolo. De beroemdste wijn van Beni di Batasiolo is Barolo, die wordt beschouwd als een van de beste rode wijnen ter wereld. Het wijnhuis biedt ook rondleidingen en proeverijen die bezoekers de kans geven om de wijnen te proeven en meer te leren over de geschiedenis en de productie van Beni di Batasiolo wijnen. Met meer dan 40 jaar ervaring en een toewijding aan kwaliteit is Beni di Batasiolo een wijnmaker die de traditie van wijnmaken in de regio Piemonte op hoog niveau voortzet.


Piemont

Piemont het teeltgebied van de Roero Arneis DOCG Batasiolo

Piemonte, dat wordt beschouwd als een van de beste en oudste wijngebieden van Italië, is een verrukkelijke traktatie voor elke wijnliefhebber. Begrensd door de Zwitserse en Franse Alpen in het noorden en westen en de regio Ligurië in het zuiden, biedt het schilderachtige landschap een optimaal klimaat voor de productie van uitstekende wijnen. Als sommelier voel ik een speciale band met de betoverende Piemonte - het combineert een veelheid aan deugden die het hart van ons wijnliefhebbers sneller doen kloppen. Het is niet alleen de thuisbasis van zo'n 800 selecte wijnhuizen, maar het is ook perfect gepositioneerd om de beste kwaliteiten van een traditioneel wijngebied te vertegenwoordigen. De charme van Piemonte is dat het de wilde schoonheid van zijn fysieke geografie combineert met enkele van de meest zorgvuldige en traditionele praktijken van wijnbouw. Elke wijngaard vertelt zijn eigen fascinerende verhaal en schildert zo zijn eigen karakteristieke, boeiende beeld in het glas, en de wijnen van Piemonte zijn net zo divers als het landschap zelf. Bijzonder opmerkelijk zijn de Nebbiolo, de Barolo en de Barbaresco, die met hun diepte, complexiteit en fijne tanninestructuur het terroir van deze regio uitstekend weerspiegelen. Witte wijnen zoals Gavi en Arneis of zoete wijnen zoals Moscato d'Asti komen hier ook vandaan en zorgen met hun frisheid en fruitigheid voor onvergelijkbare smaakervaringen. Over het algemeen zijn de wijnen uit Piemonte diepe en complexe structuren die lang bewaard kunnen worden en met de tijd aan elegantie winnen. Als bewijs van de trotse vinofiele traditie van deze regio en als afspiegeling van de onvermoeibare inzet en het vakmanschap van de wijnmakers, is Piemonte daarom meer dan alleen een teeltgebied: het is een ware schatkist waar de essentie van het Italiaanse wijnmaken bewaard is gebleven. Elke slok onthult een vleugje geschiedenis, cultuur en het gepassioneerde hart van ons wijnmakers - een ervaring die elk gehemelte zal verrukken.



Roero Arneis DOCG Batasiolo wordt geproduceerd door Beni di Batasiolo in het teeltgebied Piemont in Italië.
Als je Roero Arneis DOCG Batasiolo lekker vond, vind je de andere wijnen van Beni di Batasiolo misschien ook lekker.
Beni di Batasiolo en Roero Arneis DOCG Batasiolo zijn afkomstig van Piemont.

Details

Extra informatie: Roero Arneis DOCG Batasiolo

Naam Roero Arneis DOCG Batasiolo
Wijnbouwgebied Piemont
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Arneis
Wijnverwerking Na de oogst vindt de gisting plaats bij gecontroleerde temperaturen van ongeveer 16-18°C gedurende 5-7 dagen in roestvrijstalen tanks. Na de gisting vindt verdere verfijning plaats in de fles voor deze wijn wordt vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 2,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,2 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Batasiolo S.p.A., Fr. Annunziata 87, 12064 La Morra (CN), Italien
Wijnmaker Beni di Batasiolo

€ 17,27*
0.75l·€ 23,03/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Beni di Batasiolo

    Beni di Batasiolo Gavi di Gavi Granée DOCG Batasiolo
    Beni di Batasiolo
    Gavi di Gavi Granée DOCG Batasiolo
    € 14,63*
    Beni di Batasiolo Barbera d
    Beni di Batasiolo
    Barbera d'Asti DOC Batasiolo
    € 13,17*
    Beni di Batasiolo Dolcetto d
    Beni di Batasiolo
    Dolcetto d'Alba DOC Batasiolo Bricco di Vergne
    € 15,10*
    Beni di Batasiolo Barbaresco DOCG Batasiolo
    Beni di Batasiolo
    Barbaresco DOCG Batasiolo
    € 31,43*
    Beni di Batasiolo Barbera d
    Beni di Batasiolo
    Barbera d'Alba DOC Batasiolo Sovrana
    € 14,63*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD