Land
Spanje
Rueda
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2022

Ritmo de la Vida Verdejo

Ritmo de la Vida, Rueda

>> Slechts 12 stukken beschikbaar

€ 7,99*
0.75l · € 10,65/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst: Eersteklas wijnbouwgebied Rueda, Spanje
  • Ras: Expressieve Verdejo - druivensoort met karakter
  • Smaak: Fruitige tonen met een vleugje kruidenaroma
  • Kwaliteit: Evenwichtig, rond en met een aangename zuurgraad
  • Verfijning: Ideaal als begeleider van vis en zeevruchten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Finca Constancia Altozano Verdejo  Sauvignon Blanc
    Finca Constancia
    Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
    € 8,15*
    Barón de Ley Barón de Ley White
    Barón de Ley
    Barón de Ley White
    € 8,00*
    Raices Ibericas Ramito Blanco Verdejo-Sauvignon Blanc
    Raices Ibericas
    Ramito Blanco Verdejo-Sauvignon Blanc
    € 9,00*
    Barón de Ley Barón de Ley White
    Barón de Ley
    Barón de Ley White
    € 8,47*
    Bodegas CVNE - CUNE Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    Bodegas CVNE - CUNE
    Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    € 10,08*
Beschreibung

Wijn noot: Ritmo de la Vida Verdejo

Het beste van de Castiliaanse hoogvlakte. Als er één wijn het Spaanse levensritme vertegenwoordigt, dan is het wel deze Ritmo de la Vida Verdejo. Met druiven van de Castiliaanse hoogvlakte in het noordwesten van Spanje heeft deze wijn de lokale levensstijl bijna geabsorbeerd. De druiven komen niet uit zomaar een teeltgebied, maar uit een gebied dat is aangewezen als een D.O. - dus kwaliteit en uitmuntendheid zijn vanzelfsprekend voor deze wijn. Ritmo de la Vida glanst citroengeel in het glas en ontsteekt een vuurwerk van smaken in de mond met steenfruit, kruiden en citrusvruchten die het een speciale, exotische noot geven. Het bouquet doet er niet voor onder: Tonen van passievrucht, kruisbes, grapefruit en de frisse bries van een zomerse weide wuiven de neus tegemoet.Zo zorgeloos als de wijn lijkt, zo makkelijk is hij ook te combineren. Of het nu gaat om een hartige paella of lichte voorgerechten zoals tapas met Serranoham en olijven - deze wijn heeft altijd de nodige esprit om elke gelegenheid een mediterraan tintje te geven.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Ritmo de la Vida Verdejo

Ontdek de frisse en fruitige Ritmo de la Vida Verdejo!

  • Geniet ervan bij geroosterde vis en zeevruchten.
  • Perfect bij pittige kaas of tapas.
  • Beleef een smaakexplosie met Aziatische gerechten.

Ritmo de la Vida

Ritmo de la Vida de wijnmaker achter Ritmo de la Vida Verdejo

Ritmo de la Vida is een wijnmaker uit de Cariñena regio in Spanje. De passie voor wijn leeft al generaties lang in deze familie. De liefde voor het werken in de wijngaard en de constante zoektocht naar uitmuntendheid hebben ertoe geleid dat Ritmo de la Vida vandaag de dag een van de beste wijnbedrijven in de regio is. De wijnmakerij van Ritmo de la Vida ligt aan de voet van de Moncayo, een indrukwekkende bergketen die beschutting biedt en de wijngaard beschermt tegen regen en sneeuw. Het klimaat en de geografische omstandigheden maken het gebied ideaal voor het verbouwen van druiven en het maken van wijn, en het maken van wijn is hier een proces dat veel liefde en aandacht vereist. Elke stap wordt zorgvuldig uitgevoerd, van de selectie van de juiste druiven tot de gisting en rijping in eikenhouten vaten. Het resultaat zijn wijnen van de hoogste kwaliteit en elegantie. Ritmo de la Vida produceert een verscheidenheid aan wijnen, van fruitige en frisse witte wijnen tot krachtige en complexe rode wijnen. De wijnen zijn het perfecte voorbeeld van de diversiteit en schoonheid van de Spaanse wijnwereld. Het bedrijf legt grote nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn. Het werk in de wijngaard en de wijnproductie worden uitgevoerd met strikte naleving van ecologische principes. Dit is een belangrijk onderdeel van de wijnbouwcultuur en een essentiële bijdrage aan de creatie van kwaliteitswijn met respect voor de natuur en het terroir. Over het geheel genomen is Ritmo de la Vida een wijnmaker die bekend staat om zijn inzet en passie. De wijnen zijn heerlijk, van de hoogste kwaliteit en weerspiegelen een lange traditie van wijnmaken in de regio. Als je op zoek bent naar een uitstekende Spaanse wijn die met passie en zorg is gemaakt, dan is Ritmo de la Vida de perfecte keuze.


Rueda

Rueda het teeltgebied van de Ritmo de la Vida Verdejo

Het wijngebied Rueda, genesteld in de uitgestrekte hoogvlaktes van Noordwest-Spanje, is een paradijs voor wijnliefhebbers en, voor mij als sommelier, een verzamelplaats voor een aantal van de meest indrukwekkende witte wijnen van Spanje. Deze regio is niet alleen beroemd om zijn adembenemende landschappelijke schoonheid, maar ook om zijn opmerkelijke vermogen om wijnen met een intens karakter en een opmerkelijke kwaliteit te produceren. In het hart van Rueda stijgen de wijnstokken meer dan 700 meter boven de zeespiegel uit. Hier heerst een continentaal klimaat, met hete zomers en ijskoude winters waar de temperatuur sterk varieert, wat ideaal is voor het produceren van complexe en expressieve wijnen. De bodems zijn arm, kalkrijk en bezaaid met kiezels die de warmte vasthouden tijdens de koude nacht, wat bijdraagt aan de optimale rijping van de druiven. Wat Rueda vooral onderscheidt, is de druivensoort Verdejo. Het is de koningin van deze regio en vormt de ruggengraat van de meeste witte wijnen die hier worden geproduceerd. Deze autochtone variëteit biedt wijnen met een opmerkelijke frisheid en zuurgraad, gekoppeld aan hints van citrusvruchten, groene appels, fijne kruiden en soms exotisch fruit. De Verdejo van Rueda levert wijnen met een duidelijke mineraliteit en een lange afdronk die je smaakpapillen aan het dansen brengt. De wijnen die in Rueda worden geproduceerd komen in verschillende stijlen, van de knapperige, rechttoe rechtaan, roestvrijstalen gerijpte wijn tot de vatgerijpte, complexe witte wijn met een rijke textuur en een opmerkelijke lengte in de mond. De variëteit en kwaliteit van Rueda wijnen maken ze perfecte begeleiders voor een breed scala aan culinaire creaties. Als sommelier raad ik aan om een Rueda te drinken met zeevruchten of verse vis om de natuurlijke zuurgraad en frisheid van de wijn naar voren te laten komen. Maar wat je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je met een wijn uit Rueda geniet van een volle, verfrissende en zeer bevredigende wijn.



Ritmo de la Vida Verdejo wordt geproduceerd door Ritmo de la Vida in het teeltgebied Rueda in Spanje.
Als je Ritmo de la Vida Verdejo lekker vond, vind je de andere wijnen van Ritmo de la Vida misschien ook lekker.
Ritmo de la Vida en Ritmo de la Vida Verdejo zijn afkomstig van Rueda.

Details

Extra informatie: Ritmo de la Vida Verdejo

Naam Ritmo de la Vida Verdejo
Wijnbouwgebied Rueda
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Verdejo
Restsuiker (g/l) 0,00
Zuurgraad (g/l) 0,0
Smaak halfdroog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Moritz, Heinrich & Co. GmbH, 65343 Eltville
Wijnmaker Ritmo de la Vida

>> Nur noch 12 Stück verfügbar

€ 7,99*
0.75l·€ 10,65/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ritmo de la Vida

    Ritmo de la Vida Ritmo de la Vida Verdejo
    Ritmo de la Vida
    Ritmo de la Vida Verdejo
    € 7,91*
    Ritmo de la Vida Ritmo de la Vida Garnacha
    Ritmo de la Vida
    Ritmo de la Vida Garnacha
    € 7,91*
    Ritmo de la Vida Ritmo de la Vida Verdejo SALE
    Ritmo de la Vida
    Ritmo de la Vida Verdejo SALE
    € 6,69*
    Ritmo de la Vida 6 Voordeelpakket Ritmo de la Vida Garnacha
    Ritmo de la Vida
    6 Voordeelpakket Ritmo de la Vida Garnacha
    € 40,37*
    Ritmo de la Vida 6 Voordeelpakket Ritmo de la Vida Verdejo
    Ritmo de la Vida
    6 Voordeelpakket Ritmo de la Vida Verdejo
    € 46,82*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD