Land
Italië
Südtirol
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Réserve del Conte IGT

Manincor, Südtirol

Normale prijs: € 50,35

Special Price € 45,91*

1.5l · € 30,61/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit het gerenommeerde teeltgebied van Zuid-Tirol
  • Kwaliteit verzekerd door IGT certificering
  • Elegante en intense fruitaroma's
  • Heerlijk genieten dankzij optimaal rijpingsproces
  • Perfecte begeleider van vlees- en kaasgerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Mezzacorona Cabernet Sauvignon Trentino DOC America Magnum (1,5l)
    Mezzacorona
    Cabernet Sauvignon Trentino DOC America Magnum (1,5l)
    € 32,68*
    Rocca delle Macìe Tenuta Sant
    Rocca delle Macìe
    Tenuta Sant'Alfonso Chianti Classico DOCG
    € 38,63*
    Antinori Villa Antinori Rosso Toscana IGT Magnum (1,5l)
    Antinori
    Villa Antinori Rosso Toscana IGT Magnum (1,5l)
    € 47,96*
    Agricola Punica Montessu Isola dei Nuraghi IGT Magnum (1,5l)
    Agricola Punica
    Montessu Isola dei Nuraghi IGT Magnum (1,5l)
    € 36,09*
Beschreibung

Wijn noot: Réserve del Conte IGT

Locatie en bodem: Manincor en Panholzerhof, beide zuidoostelijke hellingen op 250 m boven de zeespiegel met uitzicht op het meer, met een sterke zandleembodem, afgewisseld met kalksteengruis en andere gletsjerafzettingen. Deze wijngaarden behoren tot de warmste locaties in Zuid-Tirol en zijn voorbestemd voor grote rode wijnen. Vinificatie: Elke partij werd apart gevinifieerd, altijd met maceratie, deels spontaan met de eigen gisten van de druif in houten, betonnen en roestvrijstalen vaten. De maceratie duurde tien dagen en werd zorgvuldig uitgevoerd. Er werd slechts één keer per dag gemacereerd om fijnkorrelige, filigrane tannines te verkrijgen. Frisheid en finesse zijn de topprioriteiten. De twaalf maanden rijping vonden volledig plaats in houten vaten van verschillende grootte. Dicht kersenrood met delicate paarse reflecties. De 2020 Réserve del Conte verleidt in de neus met fruitige en florale toetsen van bosbessen, zure kersen, wilde aardbeien, klimop en rozen. Fijne hints van gebladerte, eekhoorntjesbrood, houtrook en kreupelhout zijn ook waarneembaar en geven de wijn, samen met een geaccentueerde grafiettoets, structuur en diepte. In de mond is hij fruitig, bijna licht en elegant. De structuur is fluweelzacht en gepolijst. Een wijn die koel lijkt en het verlangen opwekt om te drinken, de perfecte partner van smakelijke, aromatische berggerechten, het soort waar we van houden in Zuid-Tirol. ; Proefnotitie door Christina Hilker d.d. 30.08.2022, Copyright Christina Hilker
Restsuiker:2 g/l / Zuurgraad:5.1 g/l

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Réserve del Conte IGT

Poulardborst met geroosterd Zuid-Tirools spek en parelgort (gevogelte) ; Lasagne met geroosterde aubergines (pasta, pizza, polenta & risotto) ; Milde kazen zoals provolone, taleggio met vijgen (kaas)

Manincor

Manincor de wijnmaker achter Réserve del Conte IGT

Manincor is een gerenommeerd wijnhuis uit het prachtige Zuid-Tirol in Noord-Italië. Het wijnhuis produceert al vele jaren uitstekende wijnen die zowel nationale als internationale erkenning hebben gekregen. Gelegen in het kleine dorpje Kaltern am See, omgeven door de pittoreske bergen en wijngaarden van het Mendelgebergte, is het wijnhuis Manincor gespecialiseerd in de productie van uitstekende witte en rode wijnen gemaakt van druiven uit de eigen wijngaarden. De druiven voor de wijnen van Manincor worden allemaal met de hand geplukt en biologisch geteeld. De wijnmakers gebruiken hun uitgebreide expertise en ervaring in het verbouwen, oogsten en persen van de druiven om onvergetelijke wijnen te produceren. Bezoekers kunnen de wijnmakerijen, wijngaarden en kelder van het landgoed bezoeken als onderdeel van Manincor's wijntours en proeverijen. Al doende leren ze meer over de traditionele productiemethoden en het belang van wijnbouw voor de regio. Er is ook gelegenheid om een aantal van de uitstekende wijnen van Manincor te proeven. Manincor is de perfecte plek voor iedereen die geïnteresseerd is in wijnen en alles wat daarbij komt kijken. Een bezoek aan dit wijnhuis is een onvergetelijke ervaring.


Südtirol

Südtirol het teeltgebied van de Réserve del Conte IGT

De wijnregio Zuid-Tirol, ook bekend als Alto Adige, is een schilderachtige schatkist in het noordelijkste deel van Italië, genesteld in het prachtige landschap van de Alpen en Dolomieten. Als sommelier zie ik Zuid-Tirol als een gebied met een onverzettelijke wijncultuur en een verrassende variëteit aan kwaliteitswijnen. Ondanks zijn kleine omvang herbergt Zuid-Tirol meer dan 20 toegestane druivensoorten, die elk hun eigen unieke uitdrukking geven door de bijzondere geologische en klimatologische omstandigheden van het gebied. Zuid-Tirol staat bekend om zijn koele maar zonnige alpine klimaat, dat een perfect samenspel creëert tussen temperatuurverschillen en zonnestraling. Witte variëteiten domineren het landschap, aangevoerd door de onvergelijkbare Gewürztraminer, waarvan het delicate evenwicht tussen bloemige aroma's en krachtige zuren nergens ter wereld zo goed lukt als in Zuid-Tirol. Niet over het hoofd te zien zijn de mineraalrijke Pinot Grigio, de fascinerende Sauvignon Blanc en de lokale troubadour Müller-Thurgau, die allemaal gelaagde en complexe smaakervaringen op het palet bieden. Op het gebied van rode wijnen krijgt Zuid-Tirol steeds meer erkenning voor zijn Schiava (Vernatsch), een lichte, diep geurende rode wijn, en zijn vermogen om robuuste, soepele Pinot Nero (Pinot Noir) te produceren, wijnen die niet alleen de veelzijdige aard van Zuid-Tirol weerspiegelen, maar ook de lange traditie en passie van de wijnmakers. Van de kleinste familiebedrijven tot gerenommeerde wijnhuizen - elk produceert wijnen met een eigen stijl, waarin moderne innovaties worden gecombineerd met traditioneel wijnmaken. Als sommelier vind ik Zuid-Tirol een van de meest authentieke en opwindende wijngebieden. De wijnen fascineren door hun lange levensduur, complexiteit en onmiskenbare karakter - een kostbaar geschenk van de Alpen, die één zijn met de zon.



Réserve del Conte IGT wordt geproduceerd door Manincor in het teeltgebied Südtirol in Italië.
Als je Réserve del Conte IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Manincor misschien ook lekker.
Manincor en Réserve del Conte IGT zijn afkomstig van Südtirol.

Details

Extra informatie: Réserve del Conte IGT

Naam Réserve del Conte IGT
Wijnbouwgebied Südtirol
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
bewaarbaar 2027
Druivensoorten Merlot, Lagrein, Cabernet Sauvignon
Restsuiker (g/l) 2 g/l
Zuurgraad (g/l) 5.1 g/l
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weingut Manincor, St. Josef am See 4, 39052 Kaltern / Italy, Bio-Zertifikat: IT-BIO-013
Wijnmaker Manincor

UVP
€ 50,35
€ 45,91*
1.5l·€ 30,61/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Manincor

    Manincor Rubatsch DOC
    Manincor
    Rubatsch DOC
    € 40,58*
    Manincor Mason di Mason DOC
    Manincor
    Mason di Mason DOC
    € 73,67*
    Manincor La Manina IGT
    Manincor
    La Manina IGT
    € 16,80*
    Manincor La Rose de Manincor IGT
    Manincor
    La Rose de Manincor IGT
    € 24,56*
    Manincor Réserve del Conte IGT
    Manincor
    Réserve del Conte IGT
    € 23,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD