Sicilia (Sizilien) het teeltgebied van de Pipoli Bianco Basilicata
Sicilië, het zonovergoten eiland aan de voet van de Italiaanse laars, produceert een aantal van de lekkerste wijnen van Europa. Sicilië, dat zich als een juweel uitstrekt over het sprankelende water van de Middellandse Zee, is een regio met een adembenemende diversiteit aan terroirs en microklimaten. Als sommelier waardeer ik de rijkdom en verscheidenheid van de Siciliaanse wijnwereld. Er zijn meer dan 20 Denominazione di Origine Controllata (DOC) en één Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) - de Cerasuolo di Vittoria. Maar wat is de magie van Siciliaanse wijn? De diversiteit aan bodems op Sicilië, van vulkanisch gesteente tot sedimentgesteente, de variaties in hoogte en klimaat, en de verscheidenheid aan druivensoorten die verbouwd worden, zijn allemaal terug te vinden in de wijnen. De wijnen van Sicilië passen bij elke smaak, van krachtige, weelderige rode wijnen tot lichte, verfrissende witte wijnen. De belangrijkste rode wijnen van Sicilië, Nero d'Avola en de zeldzamere Nerello Mascalese, brengen de warmte en kracht van de Siciliaanse zon in de fles, met een volle body, krachtig fruit en kruidige smaken. De witte wijnen daarentegen, zoals Grillo of Carricante, verpakken de frisheid van de zeebries in elke slok, gekenmerkt door hun mineraliteit en citrusaroma's. De echte schoonheid van Siciliaanse wijn wordt onthuld in zijn authenticiteit en traditie. Elke slok vertelt een verhaal, van het oude, dionysische verleden van het eiland tot de moderne, innovatieve wijnbouw die vandaag de dag de harten van wijnkenners verovert.
De buitengewone charme van Siciliaanse wijn ligt niet alleen in de kwaliteit en complexiteit die voortkomt uit de regionale diversiteit en het creatieve wijnbouwpotentieel, maar ook in de passie en toewijding die tot uiting komen in elke druppel die uit Sicilië komt. Of je nu een avonturier bent op zoek naar een krachtige, complexe rode wijn, of meer een bewuste kenner die geniet van de raffini
Pipoli Bianco Basilicata wordt geproduceerd door
Fantini (Farnese) in het teeltgebied
Sicilia (Sizilien) in Italië.
Als je Pipoli Bianco Basilicata lekker vond, vind je de andere wijnen van
Fantini (Farnese) misschien ook lekker.
Fantini (Farnese) en Pipoli Bianco Basilicata zijn afkomstig van
Sicilia (Sizilien).