Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Veneto
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig
Rabatt
-12%

2023

Pinot Grigio Veneto DOC

Rocca di Peci, Veneto

Normale prijs: € 9,80

Special Price € 8,64*

1.000l · € 8,64/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn met fruitige tonen en een bloemig bouquet
  • Uit het gerenommeerde Italiaanse wijngebied Veneto
  • Veneto DOC kwaliteitszegel voor uitstekende wijnen
  • Perfect gekoeld als aperitief of bij witte vleesgerechten
  • Proef de mediterrane flair van Italië

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    La Famiglia Vino Bianco
    La Famiglia
    Vino Bianco 'La Famiglia'
    € 6,69*
    Casa Vinicola Botter Pinot Grigio Ca Lunghetta IGT
    Casa Vinicola Botter
    Pinot Grigio Ca Lunghetta IGT
    € 8,55*
    Villa Santa Flavia Pinot Grigio Villa Santa Flavia (1,0l)
    Villa Santa Flavia
    Pinot Grigio Villa Santa Flavia (1,0l)
    € 9,06*
    Terre al Piano Pinot Grigio del Veneto DOC DV 1.0l
    Terre al Piano
    Pinot Grigio del Veneto DOC DV 1.0l
    € 8,24*
Beschreibung

Wijn noot: Pinot Grigio Veneto DOC

Een witte wijn van uitzonderlijke grootheid, vol en delicaat van smaak. Pinot grigio (Pinot Gris) vereist een lange rijpingsperiode en een goede locatie met diepe bodems om het optimale extractgehalte te bereiken.
Restsuiker: 5.90g/l / Zuurgraad: 5.40g/l

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Pinot Grigio Veneto DOC

Deze witte wijn past het beste bij lichte en frisse gerechten zoals: - Antipasti en bruschetta - Pastasalades of rijstsalades - Vis en zeevruchten, bijv. Spaghetti alle Vongole - Gevogelte gerechten, bijv. Kip met citroen of kipfilet met tomaten en basilicum - Groentegerechten zoals quiches met groenten of gegrilde groenten - Pizza met zeevruchten of pizza met rucola en parmaham - Licht gekruide Aziatische gerechten, bijvoorbeeld sushi of Thaise curry's In het algemeen: Deze wijn past heel goed bij lichte en mediterrane gerechten en bij gerechten met een evenwichtige zuurgraad en frisheid. Zorg ervoor dat het eten niet te zwaar of te gekruid is, anders kan het de smaak van de wijn overstemmen.

Rocca di Peci

Rocca di Peci de wijnmaker achter Pinot Grigio Veneto DOC

Rocca di Peci is een gerenommeerd wijnhuis in Veneto dat bekend staat om zijn uitstekende wijnen en aandacht voor detail. De wijnmaker die het bedrijf leidt heeft een opmerkelijke passie voor wijn ontwikkeld sinds de oprichting meer dan 50 jaar geleden en heeft zijn hele carrière besteed aan het maken van uitstekende wijnen. Het wijnhuis ligt in de prachtige heuvels van Veneto, bekend om zijn pittoreske landschappen en milde klimaat. De wijngaard heeft een oppervlakte van meer dan 30 hectare en is beplant met verschillende druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Grigio en Chardonnay. Bij Rocca di Peci wordt elke wijngaardbeurt zorgvuldig gepland en uitgevoerd om een optimale druivenkwaliteit te bereiken. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd en vervolgens voorzichtig verwerkt om de natuurlijke aroma's en smaken te behouden. Rocca di Peci wijnen worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en individualiteit. Elke wijn heeft zijn eigen karakter en is uniek in smaak en aroma. Het wijnhuis staat ook bekend om zijn experimentele rode wijnen, die een combinatie zijn van traditionele druivensoorten met moderne technieken. Bezoekers van het wijnhuis kunnen een rondleiding krijgen door de wijngaard en leren over de verschillende druivensoorten en teeltmethoden. Ze kunnen ook deelnemen aan een proeverij van de exquise wijnen en hun smaakpapillen verwennen met de aroma's en smaken van de verschillende soorten. Rocca di Peci is een wijnhuis dat de passie en toewijding van de wijnmaker weerspiegelt en een unieke reis door de wereld van wijn biedt. Met zijn uitstekende wijnen en adembenemende landschap is het een must voor elke wijnkenner of reiziger die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Pinot Grigio Veneto DOC

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



Pinot Grigio Veneto DOC wordt geproduceerd door Rocca di Peci in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Pinot Grigio Veneto DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Rocca di Peci misschien ook lekker.
Rocca di Peci en Pinot Grigio Veneto DOC zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Pinot Grigio Veneto DOC

Naam Pinot Grigio Veneto DOC
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Pinot Grigio
Restsuiker (g/l) 5,90g/l
Zuurgraad (g/l) 5,40g/l
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Cabert spa I 33032 Bertiolo
Wijnmaker Rocca di Peci

UVP
€ 9,80
€ 8,64*
1.000l·€ 8,64/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Rocca di Peci

    Rocca di Peci Cabernet Sauvignon Delle Venezie IGP
    Rocca di Peci
    Cabernet Sauvignon Delle Venezie IGP
    € 8,31*
    Rocca di Peci Merlot Delle Venezie IGP
    Rocca di Peci
    Merlot Delle Venezie IGP
    € 8,23*
    Rocca di Peci Pinot Grigio Veneto DOC
    Rocca di Peci
    Pinot Grigio Veneto DOC
    € 8,64*
    Rocca di Peci Pinot Grigio Veneto DOC
    Rocca di Peci
    Pinot Grigio Veneto DOC
    € 8,64*
    Rocca di Peci Chardonnay Delle Venezie IGP
    Rocca di Peci
    Chardonnay Delle Venezie IGP
    € 8,23*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD