Land
Spanje
Priorat
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2021

Pedra de Guix

Terroir al Limit, Priorat

€ 73,15*
0.75l · € 97,53/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Priorat
  • Intense smaken van citrusvruchten en witte bloemen
  • Elegante mineraliteit en fijne zuren op de afdronk
  • Biologisch geteeld en met de hand geplukt
  • Past goed bij visgerechten en wit vlees

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Attis Bodegas y Vinedos Sitta Ancestros
    Attis Bodegas y Vinedos
    Sitta Ancestros
    € 82,45*
    Attis Bodegas y Vinedos Attis Mar, gereift 9m unter Wasser im Galizischen Meer
    Attis Bodegas y Vinedos
    Attis Mar, gereift 9m unter Wasser im Galizischen Meer
    € 94,86*
    Enric Soler Nun Vinya dels Taus
    Enric Soler
    Nun Vinya dels Taus
    € 146,20*
    Familia Nin Ortiz Selma
    Familia Nin Ortiz
    Selma
    € 72,63*
    Enric Soler Nun Vinya dels Taus
    Enric Soler
    Nun Vinya dels Taus
    € 73,15*
Beschreibung

Wijn noot: Pedra de Guix

Wijninformatie De Pedra de Guix witte wijn is gemaakt van elk een derde van de Pedro Ximénez, Macabeo en Garnacha Blanca druivensoorten. De biodynamisch gecultiveerde wijnstokken zijn tussen de 50 en 80 jaar oud en komen van drie verschillende locaties met klei-, alluviale en leisteenbodems in Priorat, Catalonië. De wijn is een eerbetoon aan de grote wijnen van Andalusië en, zoals nog steeds gebruikelijk is in Andalusië, perst wijnmaker Dominik Huber de druiven tussen matten in een oude mandpers. De langzame persing zorgt al voor een subtiele, bewuste oxidatie. Maar de Pedra de Guix is niet zomaar een kopie - Huber geeft het zijn eigen signatuur en rijpt de wijn in cementen tanks. Voor het oogstjaar 2021 heeft de wijnmaker de vaten waarin hij de wijn eerder had gerijpt, laten vervallen. Hoewel het karakter van de Pedra de Guix iets is veranderd - hij lijkt bijvoorbeeld minder oxidatief - blijven zijn uniciteit en onafhankelijkheid behouden. Pedra de Guix is zeker een goed voorbeeld van een wijn die traditie en moderniteit combineert. Kleur Gouden neus Pedra de Guix 2021 is sensueel en geurig, gedomineerd door kruiden en florale aroma's. De neus is heerlijk fris en stimulerend. De neus is heerlijk fris en stimulerend en het algehele boeket is indrukwekkend diep, elegant en evenwichtig. In de mond Helderheid, diepte en spanning kenmerken de wijn ook in de mond. De Pedra de Guix is als een natuurlijke schoonheid zonder make-up. De textuur voelt heerlijk gepolijst en zijdezacht aan, de smaken zijn delicaat kruidig en citrusachtig en de lange afdronk wordt gedragen door een zilte mineraliteit. Ondanks zijn complexiteit heeft deze witte wijn ook een fantastische drinkflow. Je kunt niet stoppen met drinken. proefnotitie door Thomas Götz van 23.10.2023, Copyright Thomas Götz

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Pedra de Guix

Genießen Sie den einzigartigen Weißwein Pedra de Guix von Terroir al Limit aus dem Priorat in Spanien mit diesen köstlichen Speisen:

  • Geräucherter Lachs mit Dill-Senf-Sauce
  • Gebratene Jakobsmuscheln mit Zitronenbutter
  • Caprese-Salat mit Büffelmozzarella und frischen Tomaten

Terroir al Limit

Terroir al Limit de wijnmaker achter Pedra de Guix

Terroir al Limit is een gerenommeerde wijnmaker uit de Spaanse wijnstreek Priorat. De opgeleide wijnmaker Dominik A. Huber leerde zijn vak in gerenommeerde wijnhuizen in Frankrijk en Spanje. Zijn doel is om individuele wijnen te creëren die het terroir van de regio tot uitdrukking brengen. De wijnbouwfilosofie van Terroir al Limit wordt gekenmerkt door minimalistisch wijnmaken en respect voor de bodem. De wijnstokken staan op onvruchtbare leisteenbodems die een hoge mineraliteit en complexiteit in de wijnen naar voren brengen. Door handmatig werk in de wijngaard en selectief oogsten met de hand worden alleen de beste druiven verwerkt. Terroir al Limit produceert wijnen van autochtone druivenrassen zoals Garnacha, Carinyena en Syrah. De wijnen worden gekenmerkt door diepte, intensiteit en elegante finesse. De invloed van de bodem is onmiskenbaar en komt tot uiting in de zilte mineraliteit en de stimulerende zuren van de wijnen. De wijnen van Terroir al Limit hebben talloze prijzen gewonnen en staan hoog aangeschreven bij wijnkenners over de hele wereld. Ze belichamen het beste wat Priorat te bieden heeft en zijn een waar genot voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar authentieke en unieke wijnen.


Priorat

Priorat het teeltgebied van de Pedra de Guix

In het hart van Catalonië, omgeven door steile kliffen en steile terrassen, ligt de mystieke wijnstreek Priorat. Een plek van mysterieuze schoonheid, waar de teelt van wijnstokken en de creatie van uitzonderlijke wijnen al sinds de 12e eeuw met toewijding en expertise worden gekoesterd, en weinig andere wijngebieden kunnen wedijveren met de ruwe en rauwe schoonheid van Priorat. Het wordt gekenmerkt door Llicorella leisteenbodems die ongewoon rijke, straffe en geconcentreerde druiven voortbrengen, wat zowel de beperkte beschikbaarheid als het unieke karakter van de wijnen verklaart. Priorat is een ware schat voor sommelier en is moeilijk ergens anders te vinden. De twee traditionele druivenrassen die hier de hoofdrol spelen zijn Grenache en Carignan, die in Priorat Garnacha en Cariñena worden genoemd. Samen met internationale variëteiten zoals Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot zorgen ze voor krachtige, intense en volle rode wijnen die vaak een indrukwekkend rijpingspotentieel hebben. Prioratwijnen staan bekend om hun minerale tonen en de donkerheid van hun fruit, in balans met kruidige aroma's. Elke slok voert de zintuigen mee. Elke slok voert de zintuigen mee naar het ruige landschap en laat je kiezels, donkere kersen en aardse specerijen proeven, gecombineerd met een robuuste tannine en een fluwelen afdronk. Het ontzagwekkende landschap, de eeuwenoude kennis van wijnhuizen en unieke wijnstokken maken Priorat tot een uitzonderlijke wijnregio die met trots zijn wijnen van wereldklasse laat zien. Het weerspiegelt de passie en toewijding die al eeuwenlang gepaard gaan met wijnmaken. Priorat is een bewijs van het feit dat zelfs onder moeilijke omstandigheden nobele wijnen kunnen worden gemaakt - met kenmerken en eigenschappen die onmiskenbaar zijn. Welkom in Priorat, het hart van de Catalaanse wijntraditie.



Pedra de Guix wordt geproduceerd door Terroir al Limit in het teeltgebied Priorat in Spanje.
Als je Pedra de Guix lekker vond, vind je de andere wijnen van Terroir al Limit misschien ook lekker.
Terroir al Limit en Pedra de Guix zijn afkomstig van Priorat.

Details

Extra informatie: Pedra de Guix

Naam Pedra de Guix
Wijnbouwgebied Priorat
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Grenache blanc, Macabeu, Pedro Ximénez
Serveertemperatuur 12°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Terroir al Limit, c/ Baixa Font 12, 43737 Torroja del Priorat / Spain
Wijnmaker Terroir al Limit

€ 73,15*
0.75l·€ 97,53/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Terroir al Limit

    Terroir al Limit Terra de Cuques negre Magnum (1,5l)
    Terroir al Limit
    Terra de Cuques negre Magnum (1,5l)
    € 73,30*
    Terroir al Limit Terra de Cuques negre
    Terroir al Limit
    Terra de Cuques negre
    € 32,82*
    Terroir al Limit Terroir Historic Negre
    Terroir al Limit
    Terroir Historic Negre
    € 21,97*
    Terroir al Limit Terroir Historic Blanc
    Terroir al Limit
    Terroir Historic Blanc
    € 24,56*
    Terroir al Limit Les Tosses
    Terroir al Limit
    Les Tosses
    € 476,01*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD