Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK

Ornellaia, Toscane

Normale prijs: € 258,22

Special Price € 247,88*

0.75l · € 330,51/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit Toscane, Bolgheri Rosso Superiore DOC
  • Speciaal IlVigore 1Vd'Artista etiket
  • Houten doos van 6 voor speciale opslag
  • Elegante, rijke en intense smaak
  • Geproduceerd in de beroemde wijnstreek van Italië

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Tormaresca Arso Puglia IGT
    Tormaresca
    Arso Puglia IGT
    € 232,00*
    Castello di Ama Merlot IGT L
    Castello di Ama
    Merlot IGT L'Apparita
    € 274,76*
    Castello di Ama Vigneto La Casuccia Chianti Classico DOCG Gran Selezione
    Castello di Ama
    Vigneto La Casuccia Chianti Classico DOCG Gran Selezione
    € 274,76*
    Castello di Ama Merlot IGT L
    Castello di Ama
    Merlot IGT L'Apparita
    € 274,76*
    Duemani Tresoro di Riparbella, Costa Toscana IGT
    Duemani
    Tresoro di Riparbella, Costa Toscana IGT
    € 202,39*
Beschreibung

Wijn noot: Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK

Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC is een indrukwekkende rode wijn uit Toscane in Italië. Met het speciale IlVigore 1Vd'Artista etiket per fles van 6 wordt de wijn een waar kunstwerk dat elke wijnliefhebber zal bekoren. Het etiket is ontworpen door een bekende kunstenaar en maakt elke fles uniek. Deze rode wijn wordt gekenmerkt door een dieprode kleur en een intens aroma dat doet denken aan rijp fruit, specerijen en tabak. In de mond geeft het fijne samenspel van fruit- en tanninetonen de wijn een hoge mate van complexiteit. De Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC is een elegante en krachtige wijn met een lange en intense afdronk, gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot druiven. De druiven worden alleen met de hand geoogst na zorgvuldige selectie en rijpen in kleine hoeveelheden in eikenhouten vaten. Dit geeft de Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC zijn onmiskenbare karakter en speciale smaak. Deze rode wijn is een ideale begeleider van stevige vleesgerechten, wild en belegen kaas. Maar Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC is ook een echte traktatie voor het gehemelte als hij op zichzelf staat. Met het speciale IlVigore 1Vd'Artista label per doos van 6 is deze exclusieve wijn een hoogtepunt en een must-have voor elke wijnliefhebber.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK

Gerechten met intense smaken en sterke aroma's passen het best bij een rode wijn van deze kwaliteit. Hier zijn enkele suggesties: - Het is aan te raden om de wijn te serveren bij een sterk hoofdgerecht zoals pasta met een pittige tomatensaus, gegrild vlees of wild. - Gerechten met gerijpte kaas, zoals Parmezaanse kaas of Gorgonzola, doen het ook erg goed. - Voor een vegetarische optie kunnen gegrilde groenten, paddenstoelen of een pittige ratatouille geserveerd worden. - Een chocoladedessert of kaastaart met bessensaus als afsluiter zou een perfecte combinatie zijn.

Ornellaia

Ornellaia de wijnmaker achter Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK

Ornellaia is een gerenommeerde wijnmaker in de schilderachtige regio Toscane in Italië. Het wijnhuis ligt in het gebied Bolgheri, een regio die beroemd is om zijn uitstekende rode wijnen. Sinds de oprichting in 1981 staat Ornellaia bekend om zijn uitstekende Bordeaux blend wijnen gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot druiven. Ornellaia's wijngaarden beslaan een oppervlakte van meer dan 240 hectare, en het speciale terroir van de regio geeft de wijnen een onderscheidende smaak. De wijnen van Ornellaia worden gekenmerkt door hun kracht en elegantie, maar ook door hun complexiteit en finesse. Elke wijn die uit de gelederen van dit gerenommeerde wijnhuis komt, is het resultaat van jarenlange expertise, hard werken en passie die in het bloed zit van de wijnboeren en wijnmakers van Ornellaia. Naast de uitstekende rode wijnen produceert Ornellaia ook andere wijnen, zoals Poggio alle Gazze, een elegante witte wijn gemaakt van Sauvignon Blanc, Viognier en Vermentino druiven. Ornellaia is een wijnmaker die internationale faam heeft bereikt en zeer gewaardeerd wordt door wijnliefhebbers over de hele wereld.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK wordt geproduceerd door Ornellaia in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK lekker vond, vind je de andere wijnen van Ornellaia misschien ook lekker.
Ornellaia en Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK

Naam Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten 50% Cabernet SAuvignon, 32% Merlot, 13% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
Restsuiker (g/l) 2,6
Zuurgraad (g/l) 4,8
Serveertemperatuur 16-18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Ornellaia e Masseto Società Agricola S.r.l.
Località Ornellaia 191 Bolgheri
IT-57022 Castagneto Carducci - Livorno
Wijnmaker Ornellaia

UVP
€ 258,22
€ 247,88*
0.75l·€ 330,51/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ornellaia

    Ornellaia Le Volte dell Ornellaia IGT Toscana
    Ornellaia
    Le Volte dell Ornellaia IGT Toscana
    € 26,10*
    Ornellaia Le Volte dell Ornellaia IGT Toscana Magnum (1,5l)
    Ornellaia
    Le Volte dell Ornellaia IGT Toscana Magnum (1,5l)
    € 51,02*
    Ornellaia Poggio Alle Gazze dell Ornellaia IGT Toscana
    Ornellaia
    Poggio Alle Gazze dell Ornellaia IGT Toscana
    € 51,42*
    Ornellaia Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd
    Ornellaia
    Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC Sonderedition IlVigore 1Vd'Artista Label pro 6erHK
    € 247,88*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD