Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
Bullas
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Rabatt
-18%

2022

Orgullo Wine Macabeo DO

OrgullloWine, Bullas

Normale prijs: € 9,67

Special Price € 7,90*

0.75l · € 10,53/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst: Bullas wijnstreek, Spanje
  • Wijnsoort: Verfrissende Macabeo witte wijn DO
  • Smaak: Fruitig met gebalanceerde zuren
  • Bijpassende gerechten: Ideaal bij visgerechten en zeevruchten
  • Kwaliteit: Hoogwaardige, traditionele wijnproductie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Blanco
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Blanco
    € 8,51*
    Bodegas Olarra Otońal Blanco
    Bodegas Olarra
    Otońal Blanco
    € 6,77*
    Mas Oliveras Blanco Catalunya DO
    Mas Oliveras
    Blanco Catalunya DO
    € 8,51*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Blanco
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Blanco
    € 7,81*
    Abadal Abadal Blanco Pla de Bages DO
    Abadal
    Abadal Blanco Pla de Bages DO
    € 9,65*
Beschreibung

Wijn noot: Orgullo Wine Macabeo DO

Kleur: strogeel. Karakteristieken: deze Macabeo begroet vriendelijk met een intens bloemenboeket in de neus. Zacht in de mond met aangename zuren en smaken van tropisch citrusfruit. Een frisse, knisperende afdronk en een trotse finish!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Orgullo Wine Macabeo DO

Omdat OrgulloWine Macabeo DO een lichte tot medium witte wijn is die scoort met een levendige zuurgraad en fruitige aroma's van citrusvruchten en groene appels, is het aan te raden om hem te combineren met lichtere gerechten. Hier zijn enkele gerechten die goed zouden kunnen samengaan met OrgulloWine Macabeo DO: - Mediterrane voorgerechten zoals olijven, bruschetta, tapas of gegrilde groenten - Salades met citrusvruchten of lichte dressings - Visgerechten zoals gebakken of gegrilde vis, zeevruchten, sushi of vissoepen - Gevogelte zoals kip of kalkoen, Lichte pastagerechten of risotto met groenten of zeevruchten - Vers fruit of lichte desserts zoals sorbet of citroentaart Over het algemeen is het bij het combineren van gerechten met wijn een goede keuze om smaakprofielen te harmoniseren. Bij deze witte wijn zijn dus lichtere, frisse en zure gerechten geschikter, die de smaken van de wijn onderstrepen en niet het onderspit delven.

OrgullloWine

OrgullloWine de wijnmaker achter Orgullo Wine Macabeo DO

OrgulloWine is een gerenommeerde wijnmaker uit de Spaanse regio Bullas. Hier worden wijnen van uitstekende kwaliteit geproduceerd die door kenners over de hele wereld worden gewaardeerd. De wijngaarden liggen op een hoogte tot 900 meter en profiteren van het mediterrane klimaat en de mineraalrijke bodem. De wijnboeren van OrgulloWine richten zich op een zorgvuldige verzorging van de wijnstokken en een voorzichtige verwerking van de druiven. Dit garandeert dat de wijnen hun volle aroma en karakteristieke noot behouden. Rode wijnen, witte wijnen of rosés - bij OrgulloWine vindt elke wijnliefhebber de juiste druppel. Bijzonder aan te bevelen zijn de hoogwaardige cuvées, die zijn samengesteld uit verschillende druivensoorten. De passie voor wijn van OrgulloWine is merkbaar in elke slok en maakt genieten tot een onvergetelijke ervaring.


Bullas

Bullas het teeltgebied van de Orgullo Wine Macabeo DO

Bullas, een charmant wijnbouwgebied in het zuiden van Spanje, is een heerlijke ontdekking voor elke echte wijnliefhebber. Op een hoogte van 500 tot 800 meter strekken de wijnstokken zich uit over een heuvelachtig landschap dat wordt gekenmerkt door kalk- en zandbodems. Het microklimaat, gekenmerkt door warme zomerdagen en koele nachten, is ideaal voor het verbouwen van rode wijnsoorten, vooral Monastrell. Bullas heeft een lange en rijke geschiedenis in de wijnbouw, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Maar pas in 1994 werd het gebied erkend als Denominación de Origen (D.O.), waardoor het een relatief jonge speler is in de Spaanse wijnindustrie. Bullas heeft deze status echter al ten volle benut om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren. De wijnen van Bullas zijn een bewijs van hun aandacht voor detail en respect voor het terroir. De karakteristieke wijnen zijn krachtig en barsten van de intensiteit en het fruit. De Monastrell druif is de koningin van Bullas en produceert wijnen die krachtig maar fijn gestructureerd zijn. Je vindt hier echter ook andere spannende rode wijnsoorten zoals Garnacha of Tempranillo. Wijnmakers in Bullas produceren zowel droge rode wijnen als halfdroge en zoete varianten, dus er is voor elk wat wils. De zoete wijnen uit de regio zijn bijzonder bekend en worden gekenmerkt door hun rijke donkere fruit en zijdezachte tannines, terwijl de witte wijnen weliswaar zeldzamer zijn, maar niet minder indrukwekkend. De belangrijkste witte druivenrassen zijn Airén en Macabeo, die verfrissende, minerale wijnen produceren die perfect passen bij de visgerechten uit de regio. Het hart van Bullas ligt niet alleen in de prachtige wijngaarden, maar ook in de toewijding en passie van de wijnmakers. Deze wijnliefhebbers hebben het potentieel van dit gebied herkend en werken onophoudelijk om de reputatie ervan verder te verbeteren. Samengevat is Bullas een verborgen juweel in de Spaanse wijnwereld - een spannende regio om te ontdekken. Voor iedereen die van krachtige, fruitige rode wijnen houdt



Orgullo Wine Macabeo DO wordt geproduceerd door OrgullloWine in het teeltgebied Bullas in Spanje.
Als je Orgullo Wine Macabeo DO lekker vond, vind je de andere wijnen van OrgullloWine misschien ook lekker.
OrgullloWine en Orgullo Wine Macabeo DO zijn afkomstig van Bullas.

Details

Extra informatie: Orgullo Wine Macabeo DO

Naam Orgullo Wine Macabeo DO
Wijnbouwgebied Bullas
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Macabeo
Restsuiker (g/l) 3,40
Zuurgraad (g/l) 5,50
Serveertemperatuur 8°C-10°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler COOPERATIVA NTRA. SRA. DEL ROSARIO , ES 30180 BULLAS - MURCIA
Wijnmaker OrgullloWine

UVP
€ 9,67
€ 7,90*
0.75l·€ 10,53/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van OrgullloWine

    OrgullloWine Orgullo Wine Macabeo DO
    OrgullloWine
    Orgullo Wine Macabeo DO
    € 7,90*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD