Land
Italië
Salento
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2022

Negroamaro Caleo Salento IGT

Casa Vinicola Botter, Salento

€ 7,03*
0.75l · € 9,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense aroma's van rijp fruit en specerijen.
  • Fluweelzachte smaak, goed geïntegreerde tannines
  • Groeiregio Salento, Apulië, Italië
  • Ideale begeleider van pasta, gegrild vlees en kaas
  • Druivensoort: 100% Negroamaro

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    San Marzano Vini Salice Salentino IGT Puglia
    San Marzano Vini
    Salice Salentino IGT Puglia
    € 11,09*
    Fiamme Nere Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
    Fiamme Nere
    Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
    € 8,01*
    Mondo del Vino Luna Argenta Negroamaro Rosato
    Mondo del Vino
    Luna Argenta Negroamaro Rosato
    € 7,96*
Beschreibung

Wijn noot: Negroamaro Caleo Salento IGT

Intens robijnrood van kleur. Rijke, evenwichtige smaak met aangename kruidige toetsen die de typische kenmerken van dit druivenras volledig tot uiting brengen. Volle, harmonieuze en expressieve afdronk. De wijnstokken staan aangeplant op klimatologisch gunstige wijngaarden in de geclassificeerde regio Salento in Apulië. Na de oogst eind september vindt de gisting plaats onder gecontroleerde temperaturen van 25°C-27°C. Verdere rijping in roestvrijstalen tanks verfijnt de aroma's van deze wijn voordat hij wordt gebotteld en te koop wordt aangeboden met een jeugdige frisheid en fruitigheid. Het wijnhuis Casa Vinicola Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter in Fossalta di Piave, 30 km ten noordoosten van Venetië. Met de komst van de tweede generatie, de zonen van de oprichter Arnaldo, Enzo en Giovanni in 1958, werden de wijnen in flessen gedistribueerd. Vandaag de dag wordt Botter gerund door de derde generatie van verschillende familielijnen, en is de export goed voor ongeveer 90% van de productie naar meer dan 40 landen. De wijnen zijn toegankelijk voor een breed publiek en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Negroamaro Caleo Salento IGT

Bij een aanbevolen serveertemperatuur van ongeveer 18°C een heerlijke begeleider van geroosterd varkensvlees en intense gevogelte- en rundvleesgerechten.

Casa Vinicola Botter

Casa Vinicola Botter de wijnmaker achter Negroamaro Caleo Salento IGT

Casa Vinicola Botter is een traditionele wijnmaker uit Veneto die sinds 1928 van de productie van kwaliteitswijnen en grappa's zijn passie heeft gemaakt. De familie Botter houdt zich al generaties lang bezig met wijnbouw en is erin geslaagd om hun kennis en ervaring van generatie op generatie door te geven en te verbeteren. De wijnmakerij van Casa Vinicola Botter ligt in het beroemde wijngebied Veneto en produceert een verscheidenheid aan wijnen, van rode tot witte wijnen, allemaal gemaakt van lokale druiven. De wijngaarden van deze wijnfamilie strekken zich uit van de hellingen van de uitlopers van de Alpen tot de kusten van Venetië, waardoor elke wijn zijn representatieve karakter krijgt. De wijnen van Casa Vinicola Botter worden gekenmerkt door hun speciale aroma, hun evenwichtige zuurgraad en hun volle body. Elke wijn wordt met passie en expertise gemaakt en rijpt zorgvuldig in vaten om een perfecte smaak te bereiken. Naast wijnen produceert Casa Vinicola Botter ook een breed assortiment grappa's gedistilleerd uit de refracties van de beste druiven. Met hun delicate smaak en perfecte balans tussen fruitigheid en kracht hebben de grappa's ook internationaal voor een sensatie gezorgd. Casa Vinicola Botter is een wijnmaker die staat voor traditie, kwaliteit en passie. De wijnen en grappa's van deze familie zijn een teken van de rijkdom en schoonheid van het Italiaanse wijngebied Veneto.


Salento

Salento het teeltgebied van de Negroamaro Caleo Salento IGT

In het uiterste zuidoosten van de Italiaanse laars, in de regio Puglia, ligt het fascinerende wijngebied Salento. Als sommelier kijk ik met bijzondere bewondering naar deze regio, die niet alleen bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, maar ook om de productie van uitstekende wijnen. Salento betovert met zijn contrastrijke landschap, omringd door de stralend blauwe Adriatische Zee en de Ionische Zee. De zon schijnt hier bijzonder aandachtig en laat het lokale terroir schitteren, dat wordt gekenmerkt door rode en zanderige grond en zacht glooiende heuvels. De klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor wijnbouw, met hittepieken in de zomer, gematigde winters en een zachte zeebries, en de regio staat vooral bekend om de productie van de inheemse druivensoorten Primitivo en Negroamaro. De Primitivo uit Salento staat bekend om zijn diepe, bijna paarse kleur, zijn hoge alcoholpercentage en zijn krachtige bouquet van rijpe rode en zwarte vruchten. Negroamaro daarentegen is verrukkelijk met zijn donkere robijnrode kleur en intense aroma's van pruimen en pure chocolade, onderstreept door aardse tonen en een steenachtige mineraliteit. Maar het is niet alleen de buitengewone kwaliteit van de wijnen die Salento onderscheidt. Het is ook de diepe culturele betekenis van wijn voor de regio, die de wijnbouw al sinds de oudheid bepaalt. De wijnproducenten hier hebben een diepe band met hun omgeving, die ze uitdrukken door zorgvuldig werk en respect voor de natuurlijke hulpbronnen. Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, creëren de uitstekende herbergen en wijnhuizen van Salento een onvergelijkbare wijnervaring door een gastvrije sfeer te bieden waarin de exquise wijnen van de regio kunnen worden geproefd. Het spreekt voor zich dat het gehemelte in Salento ook wordt verwend met de regionale Apulische keuken die perfect past bij de lokale wijnen. Als sommelier beschouw ik het wijngebied Salento dan ook als een juweel onder de Italiaanse wijngebieden waar elke echte wijnliefhebber van zal houden.



Negroamaro Caleo Salento IGT wordt geproduceerd door Casa Vinicola Botter in het teeltgebied Salento in Italië.
Als je Negroamaro Caleo Salento IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Casa Vinicola Botter misschien ook lekker.
Casa Vinicola Botter en Negroamaro Caleo Salento IGT zijn afkomstig van Salento.

Details

Extra informatie: Negroamaro Caleo Salento IGT

Naam Negroamaro Caleo Salento IGT
Wijnbouwgebied Salento
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 100% Negroamaro
Wijnverwerking De wijnstokken groeien in klimatologisch gunstige wijngaarden in de geclassificeerde regio Salento in Apulië. Na de oogst eind september vindt de gisting plaats bij gecontroleerde temperaturen van 25°C-27°C. Verdere rijping in roestvrijstalen tanks verfijnt de aroma's van de wijn voordat hij wordt gebotteld en te koop wordt aangeboden met een jeugdige frisheid en fruitige smaak.
Restsuiker (g/l) 3,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Casa Vinicola Botter Carlo & C. Spa, Via Cadorna 17, 30020 Fossalta di Piave, Italien
Wijnmaker Casa Vinicola Botter

€ 7,03*
0.75l·€ 9,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Casa Vinicola Botter

    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Primitivo Salento IGT
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Primitivo Salento IGT
    € 8,00*
    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Primitivo IGT Puglia
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Primitivo IGT Puglia
    € 8,79*
    Casa Vinicola Botter "Sorgere" dolce Rosso di Puglia IGT
    Casa Vinicola Botter
    "Sorgere" dolce Rosso di Puglia IGT
    € 5,81*
    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Primitivo Rosato Puglia IGT
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Primitivo Rosato Puglia IGT
    € 6,92*
    Casa Vinicola Botter Terre di Montelusa Brindisi DOC Riserva
    Casa Vinicola Botter
    Terre di Montelusa Brindisi DOC Riserva
    € 7,91*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD