Land
Frankrijk
Loire
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2023

Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie

Domaine de la Vinconniere, Loire

Normale prijs: € 7,92

Special Price € 7,21*

0.750l · € 9,61/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante witte wijn uit de Loirestreek, Frankrijk
  • Expressieve Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie druiven
  • Volle textuur met een harmonieuze, zachte afdronk
  • Complexe smaak met nuances van citrusfruit en broodkorst
  • Ideaal als begeleider van zeevruchten en verse kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Producteurs Plaimont Fleur de d
    Producteurs Plaimont
    Fleur de d'Artagnan Le Nectar
    € 9,04*
    Barons de Rothschild Lafite Les Légendes R Bordeaux Blanc AOC
    Barons de Rothschild Lafite
    Les Légendes R Bordeaux Blanc AOC
    € 12,23*
    Couillaud et Fils Muscadet de Sèvre et Maine Sur Lie AOC Domaine de la Potardiere
    Couillaud et Fils
    Muscadet de Sèvre et Maine Sur Lie AOC Domaine de la Potardiere
    € 8,68*
    Chereau Carre Château de la Chesnaie Muscadet Sèvre-et-Maine sur Lie
    Chereau Carre
    Château de la Chesnaie Muscadet Sèvre-et-Maine sur Lie
    € 10,58*
    Couillaud et Fils Muscadet de Sèvre et Maine Sur Lie AOC Domaine de la Potardiere
    Couillaud et Fils
    Muscadet de Sèvre et Maine Sur Lie AOC Domaine de la Potardiere
    € 8,68*
Beschreibung

Wijn noot: Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie

De Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie van Domaine de la Vinconniere is een frisse witte wijn uit het beroemde Franse wijngebied de Loire. Hij wordt gekenmerkt door een heldere, lichtgele kleur in het glas en verleidt met een delicaat, bloemig bouquet dat gepaard gaat met tonen van citrusfruit en groene appel. In de mond ontvouwt zich een evenwichtige smaak, ondersteund door een aangename mineraliteit en levendige zuren. De wijn rijpt op droesem, wat hem zijn karakteristieke 'sur lie'-smaak en een aangenaam mondgevoel geeft. Deze Muscadet is een uitstekende begeleider van oesters, zeevruchten, vis en lichte salades. Een perfecte wijn voor een ontspannen avond met vrienden en familie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie

De Muscadet - Sevre et Maine AC Sur Lie van Domaine de la Vinconniere is een droge witte wijn met frisse zuren en minerale tonen. Hij past goed bij visgerechten zoals oesters, mosselen of schaaldieren. Lichte visgerechten, zoals gegrilde zalm, passen ook goed bij deze wijn. Daarnaast past Muscadet ook goed bij groentegerechten, salades en lichtere zomergerechten.

Domaine de la Vinconniere

Domaine de la Vinconniere de wijnmaker achter Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie

Domaine de la Vinconničre is een gerenommeerde wijnmaker uit de Loirestreek. Gelegen in het pittoreske dorpje Saint-Nicolas-de-Bourgueil en omgeven door de glooiende heuvels en schaduwrijke bossen van de omgeving, staan de charmante wijngaarden van Domaine de la Vinconničre, die door een familie worden gerund, bekend om hun hoge kwaliteit en diversiteit. Hier worden uitstekende rode wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Saint-Nicolas-de-Bourgueil. De wijnen worden gekenmerkt door hun elegantie, karakter en fruitigheid en zijn een echt vlaggenschip voor de Franse wijntraditie. Het team van wijnmakers op Domaine de la Vinconničre werkt met veel passie en toewijding om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en voorzichtig verwerkt in de kelder. Elke stap wordt met uiterste precisie en aandacht voor detail uitgevoerd om het optimale aroma en de smaak van de wijn te behouden. Domaine de la Vinconničre inspireert niet alleen met zijn uitstekende wijnen, maar ook met zijn dromerige landschap en familiale sfeer. Wijnliefhebbers, kenners en rustzoekers komen hier allemaal aan hun trekken. Bezoekers kunnen de wijnkelder bezichtigen, deelnemen aan een wijnproeverij of een wijnwandeling door het gebied maken. Wie op zoek is naar een bijzondere genietervaring moet zeker de wijnen van Domaine de la Vinconničre proeven en zichzelf overtuigen van de passie en het talent van het wijnmakersteam.


Loire

Loire het teeltgebied van de Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie

De Loirevallei wordt beschouwd als de magische spiegel van Frankrijk, die alle diversiteit van het land weerspiegelt. Als sommelier beschouw ik de regio echter vrijwel als synoniem voor exquise wijnen en unieke smaakervaringen. De Loirestreek strekt zich met zijn wijnbouwgebied uit van het centrum tot de westelijke rand van Frankrijk en is genoemd naar het rivierlandschap dat er doorheen stroomt, de majestueuze Loire. Het is het op twee na grootste wijnbouwgebied in Frankrijk en staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wijnstijlen - waaronder frisse witte wijnen, krachtige rode wijnen, elegante mousserende wijnen en karaktervolle rosés. Het klimaat van de Loirestreek wordt gevormd door zowel continentale invloeden als de Atlantische Oceaan. Dit leidt tot frisse, eerder koele wijnen met precies fruit en vaak opmerkelijke zuren. De bodem varieert sterk langs de rivier, waaronder kalksteen, vuursteen, leisteen en klei, waardoor er een grote verscheidenheid aan wijnstijlen mogelijk is. De Loirevallei is vooral bekend om zijn witte wijnen. De Sauvignon Blanc druif vindt zijn edelste interpretatie in de Sancerre en Pouilly-Fumé subregio's - fris, pittig en mineraal. De Chenin Blanc druif is een andere ster van de regio en produceert zowel droge als zoete, vaak honingzoete wijnen, vooral in Vouvray en Savennières. Maar wie denkt dat witte wijn het enige is wat de Loire te bieden heeft, heeft het goed mis. In de subregio's Chinon en Bourgueil worden uitstekende rode wijnen gemaakt van de Cabernet Franc druif, met elegante tannines en tonen van rode bessen en groene paprika's. De mousserende wijnen van de Loire, vooral uit de regio Saumur, mogen ook niet worden onderschat. Door de traditionele methode van mousserende wijnproductie, zoals in de Champagne, overtuigen ze met een fijne perlage en een elegante, frisse smaak. De verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen van de Loire-vallei is echt opmerkelijk en maakt de regio tot een paradijs voor alle wijnliefhebbers. Als sommelier raad ik iedereen die het genoegen heeft een Loirewijn te proeven aan de ogen te sluiten



Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie wordt geproduceerd door Domaine de la Vinconniere in het teeltgebied Loire in Frankrijk.
Als je Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine de la Vinconniere misschien ook lekker.
Domaine de la Vinconniere en Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie zijn afkomstig van Loire.

Details

Extra informatie: Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie

Naam Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie
Wijnbouwgebied Loire
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Melon de Bourgogne
Restsuiker (g/l) 2,10g/l
Zuurgraad (g/l) 4,00g/l
Serveertemperatuur 8-10°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Stecher & Krahn GmbH, Max-Planck-Straße 1, 53501 Grafschaft
Wijnmaker Domaine de la Vinconniere

UVP
€ 7,92
€ 7,21*
0.750l·€ 9,61/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine de la Vinconniere

    Domaine de la Vinconniere Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie
    Domaine de la Vinconniere
    Muscadet - Sévre et Maine AC Sur Lie
    € 7,21*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD