Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Chablis
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
Rabatt
-10%

2021

Montmains Chablis 1er Cru AC

Olivier Tricon, Chablis

Normale prijs: € 30,75

Special Price € 27,78*

0.750l · € 37,04/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante witte wijn uit de Chablis regio, Frankrijk
  • Eersteklas kwaliteit (1er Cru AC)
  • Uitstekende smaak van citrusvruchten en witte perzik
  • Perfect uitgebalanceerde zuurgraad met minerale tonen
  • Ideale begeleider van visgerechten en wit vlees

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine Chanson Chablis Chanson Pere et Fils
    Domaine Chanson
    Chablis Chanson Pere et Fils
    € 33,63*
    Joseph Drouhin Bourgogne Aligoté AC
    Joseph Drouhin
    Bourgogne Aligoté AC
    € 23,42*
    Joseph Drouhin Chablis AC
    Joseph Drouhin
    Chablis AC
    € 26,52*
    Boris Champy Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune blanc, Montagne 382 AOP
    Boris Champy
    Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune blanc, Montagne 382 AOP
    € 35,42*
    Charlopin Tissier Bourgogne Côte dOr blanc
    Charlopin Tissier
    Bourgogne Côte dOr blanc
    € 34,06*
Beschreibung

Wijn noot: Montmains Chablis 1er Cru AC

De Montmains Chablis 1er Cru AC van Domaine Des Héritières - Olivier Tricon is een uitstekende witte wijn uit de beroemde Chablis-streek in Frankrijk. Deze fijn gestructureerde wijn is gemaakt van de beste druiven van de wijngaard en interpreteert perfect het terroir van Montmains. De Montmains Chablis 1er Cru AC is droog en verfrissend met delicate tonen van citroenen, appels en een vleugje zeebries. De wijn biedt een aangename zuurgraad en een frisse, minerale afdronk. Dankzij de hoge kwaliteit en finesse is Montmains Chablis 1er Cru AC een uitstekende begeleider van zeevruchten, visgerechten en lichte salades. Een witte wijn die het beste van Chablis in elke fles verenigt en een absoluut genot is voor elke wijnliefhebber.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Montmains Chablis 1er Cru AC

Een Chablis 1er Cru Montmains is een volle en complexe witte wijn met aroma's van citrusvruchten, perziken en minerale tonen. Geschikte gerechten zijn bijvoorbeeld: - Visgerechten zoals gegrilde of gepocheerde snoekbaars, geroosterde zalm of gerookte paling. - Zeevruchtengerechten zoals oesters, mosselen of krabben. - Gevogeltegerechten zoals kip in roomsaus of geroosterde poulardborst. - Varkensvleesgerechten zoals geroosterd varkensvlees met kruiden of varkensfilet met mosterdkorst - Gerechten met romige sauzen zoals pasta met roomsaus of aardappelgratin. Aardappelen, rijst of groenten zoals broccoli of wortelen zijn geschikt als bijgerecht.

Olivier Tricon

Olivier Tricon de wijnmaker achter Montmains Chablis 1er Cru AC

Olivier Tricon is een getalenteerde wijnmaker uit Chablis wiens passie voor wijn en tradities tot uiting komt in elke fles. Hij is de vijfde generatie die het familiewijnhuis runt en staat bekend om zijn authentieke, heerlijke wijnen uit Chablis, een van de meest gerenommeerde wijngebieden van Frankrijk. Tricon's focus ligt op het produceren van uitstekende Chablis-wijnen met een ongeëvenaard scala aan smaken dankzij de unieke bodemsamenstelling en de perfecte combinatie van zon en klimaat. Zijn wijnen weerspiegelen het terroir van Chablis en worden gekenmerkt door minerale tonen, frisse zuren en een subtiel fruitaroma. Tricon is een wijnmaker die waarde hecht aan duurzaamheid en milieubescherming en daarom ook aan biologische landbouw doet. Hij maakt gebruik van de modernste technologieën om de wijnen een maximale kwaliteit te geven zonder afbreuk te doen aan karakter en authenticiteit. De wijnen van Olivier Tricon kunnen worden gezien als een uitdrukking van zijn liefde voor de natuur en zijn enthousiasme voor de wijnbouw. Bezoek Tricon's wijnmakerij en ervaar zijn unieke wijnen en passie uit eerste hand!


Chablis

die Rebsorte des Montmains Chablis 1er Cru AC



Chablis

Chablis het teeltgebied van de Montmains Chablis 1er Cru AC

Chablis, een subtiele symfonie van smaken, gevormd door zijn unieke terroir in het noorden van de Bourgogne in Frankrijk. Als sommelier waardeer ik Chablis niet alleen als wijn, maar ook als cultuur, geschiedenis en kunstvorm. Chablis is de zuiverste expressie van de Chardonnay druif - hier niet gemaskeerd door eikenhout, boter of vanille, maar in zijn puurste vorm. De wijnen staan bekend om hun levendige zuren, minerale complexiteit en aanhoudende afdronk. Deze kenmerken zijn een weerspiegeling van hun unieke terroir, gekenmerkt door kalkrijke kleigrond, die bekend staat om de fijne mineraliteit die de Chablis-wijnen hun kenmerkende profiel geeft. De Chablis-wijnstreek bestaat uit vier appellations: Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru en Chablis Grand Cru. Elk van deze appellations geeft zijn eigen persoonlijkheid en complexiteit aan de wijnen. Petit Chablis staat bekend om zijn frisse, fruitige en toegankelijke wijnen, terwijl Chablis en Chablis Premier Cru drogere wijnen produceren met meer diepte en complexiteit. De Chablis Grand Cru-appellation bestaat uit 7 percelen en levert de hoogste kwaliteit en een indrukwekkende levensduur. Gekenmerkt door de koudere temperaturen van deze noordelijke wijnstreek, tonen de Chablis-wijnen verfrissende zuren en citrustonen. Ze worden prachtig in balans gehouden door een kenmerkende minerale toets - vaak omschreven als 'gout de pierre à fusil' of vuursteenachtige smaak. Hun knapperige zuren tot slot ronden alles af en zorgen voor een zuivere, aanhoudende afdronk. Gerijpt tot het toppunt van elegantie is chablis de typische chardonnay - een pure, onvervalste uitdrukking van het terroir die stilletjes blijft bestaan, onaangetast door wijntrends. Het is deze tijdloosheid, deze consistentie in kwaliteit en stijl die van Chablis een favoriet onder wijnliefhebbers heeft gemaakt. Chablis is meer dan wijn alleen, het is een reis, een ervaring. Het is de perfectie van wijn in zijn puurste vorm; een unieke



Montmains Chablis 1er Cru AC wordt geproduceerd door Olivier Tricon in het teeltgebied Chablis in Frankrijk.
Als je Montmains Chablis 1er Cru AC lekker vond, vind je de andere wijnen van Olivier Tricon misschien ook lekker.
Olivier Tricon en Montmains Chablis 1er Cru AC zijn afkomstig van Chablis.

Details

Extra informatie: Montmains Chablis 1er Cru AC

Naam Montmains Chablis 1er Cru AC
Wijnbouwgebied Chablis
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Chardonnay
Rebsorte Chardonnay
Restsuiker (g/l) 0,01g/l
Zuurgraad (g/l) 5,38g/l
Serveertemperatuur 10-12°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Oliver Tricon F 89800 Chablis
Wijnmaker Olivier Tricon

UVP
€ 30,75
€ 27,78*
0.750l·€ 37,04/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Olivier Tricon

    Olivier Tricon Montmains Chablis 1er Cru AC
    Olivier Tricon
    Montmains Chablis 1er Cru AC
    € 21,88*
    Olivier Tricon Chablis AC Bourgogne
    Olivier Tricon
    Chablis AC Bourgogne
    € 18,81*
    Olivier Tricon Chablis AC Bourgogne
    Olivier Tricon
    Chablis AC Bourgogne
    € 18,25*
    Olivier Tricon Chablis AC Bourgogne
    Olivier Tricon
    Chablis AC Bourgogne
    € 18,25*
    Olivier Tricon Montmains Chablis 1er Cru AC
    Olivier Tricon
    Montmains Chablis 1er Cru AC
    € 27,78*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD