Land
Spanje
Tierra de Castilla
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2019

Montaraz Monastrell Tierra de Castilla

Terramagna Gupo, Tierra de Castilla

€ 7,99*
0.75l · € 10,65/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense aroma's van rijp fruit en bessen.
  • Spaans teeltgebied Tierra de Castilla
  • Geschikt voor vleesgerechten en sterke kazen
  • Aangenaam gestructureerde smaak met zachte tannines
  • Perfect evenwicht tussen fruitigheid en frisheid

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    GIL FAMILY Monastrell Jumilla DO
    GIL FAMILY
    Monastrell Jumilla DO
    € 7,91*
    GIL FAMILY Monastrell Unico Jumilla DO
    GIL FAMILY
    Monastrell Unico Jumilla DO
    € 9,57*
    Bodegas Castaño Casa Carmela Dulce Tinto
    Bodegas Castaño
    Casa Carmela Dulce Tinto
    € 8,73*
    Ego Bodegas Acuma
    Ego Bodegas
    Acuma
    € 9,04*
    Alceño Alceńo 12 meses TW Monastrell
    Alceño
    Alceńo 12 meses TW Monastrell
    € 11,01*
Beschreibung

Wijn noot: Montaraz Monastrell Tierra de Castilla

De dikke Monastrell-bessen hebben zich in de loop der tijd perfect aangepast aan de warme klimatologische omstandigheden in Spanje. De zeer fruitige, licht kruidige wijnen van Montaraz zijn het perfecte alternatief voor al wie houdt van Primitiv en Ripasso wijnen! Paars met een blauwe ondertoon. In de neus vallen de zwarte vruchten op, maar hij heeft ook iets kruidigs. In de mond is de wijn fris en smakelijk met een evenwichtige zuurgraad die zorgt voor een aangename smaakervaring. Ideaal bij allerlei vleesgerechten, stoofschotels, rijstgerechten en pasta. Ook erg lekker bij vispannetjes. Jonge wijn zonder barrique.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Montaraz Monastrell Tierra de Castilla

Ideaal bij alle soorten vleesgerechten, stoofschotels, rijstgerechten en pasta. Ook erg lekker bij vispannetjes.

Terramagna Gupo

Terramagna Gupo de wijnmaker achter Montaraz Monastrell Tierra de Castilla

Terramagna Grupo is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Tierra de Castilla in Spanje. De wijngaarden strekken zich uit over een ongelooflijk mooi landschap en bieden de ideale bodem en klimaat voor het verbouwen van uitstekende druiven. Het bedrijf is al vele jaren betrokken bij de productie van wijnen van hoge kwaliteit en staat erom bekend alleen de beste ingrediënten en de modernste technologieën te gebruiken. De wijnen van Terramagna Grupo hebben een uitgesproken elegantie en finesse, maar zijn tegelijkertijd kruidig en zeer expressief. Hun karakteristieke tonen van bessen en specerijen maken ze tot een ware traktatie voor elke wijnliefhebber. Elke wijn van Terramagna Grupo is een bijzondere ervaring en heeft een onvergelijkbare persoonlijkheid en veelzijdigheid. Daarom genieten ze wereldwijd een uitstekende reputatie in de wijnindustrie en zijn ze erg populair bij liefhebbers van heerlijke wijnen. Als u op zoek bent naar een wijn die u meeneemt naar een wereld van plezier en fascinatie, dan moet u zeker de wijnen van Terramagna Grupo ontdekken.


Tierra de Castilla

Tierra de Castilla het teeltgebied van de Montaraz Monastrell Tierra de Castilla

Als sommelier ben ik bijzonder verheugd om je kennis te laten maken met de wijnstreek Tierra de Castilla in Spanje. Gelegen in het hart van het Iberisch schiereiland, is Tierra de Castilla een schat voor wijnliefhebbers die nog ontdekt moet worden. Wat de regio zo speciaal maakt is het continentale klimaat - hete zomers en koude winters, evenals de hoogte van de wijngaarden, die zorgt voor tal van microklimaten. De wijnstokken in Tierra de Castilla profiteren van de extreme temperatuurschommelingen en de arme, steenachtige bodem, wat resulteert in intense, complexe en volle wijnen. De diversiteit aan druivenrassen in Tierra de Castilla is indrukwekkend. Meer dan 22 verschillende variëteiten, waaronder zowel inheemse als internationale, zijn hier te vinden. De regionale specialiteit is de inheemse druivensoort Tempranillo, ook bekend als Cencibel, die gewaardeerd wordt om zijn finesse en aroma's van rood fruit. Maar ook de witte druif Airen beslaat grote delen van de regio en staat bekend om zijn knisperende, verfrissende witte wijnen. Wijnmakers uit Tierra de Castilla werken hard om het erfgoed van hun wijntraditie te behouden en gebruiken tegelijkertijd innovatieve technieken. De wijnen uit de regio staan bekend om hun kwaliteit en authenticiteit en drukken het terroir op een verfijnde manier uit. De rode wijnen zijn vaak brutaal en vol van smaak met aroma's van bessen, kersen, verschillende kruiden en een vleugje vanille, terwijl de witte en rosés scoren met subtiele fruittonen, een stimulerende zuurgraad en harmonie. Tierra de Castilla is de thuisbasis van wijnen die elk gehemelte tevreden stellen, van fruitige, eenvoudige creaties tot complexe, diepe creaties. Ontdek dit gevarieerde en fascinerende wijngebied dat elke wijnliefhebber zal verrukken met zijn kwaliteit en authenticiteit. Tierra de Castilla is echt een verborgen juweel in de Spaanse wijnwereld!



Montaraz Monastrell Tierra de Castilla wordt geproduceerd door Terramagna Gupo in het teeltgebied Tierra de Castilla in Spanje.
Als je Montaraz Monastrell Tierra de Castilla lekker vond, vind je de andere wijnen van Terramagna Gupo misschien ook lekker.
Terramagna Gupo en Montaraz Monastrell Tierra de Castilla zijn afkomstig van Tierra de Castilla.

Details

Extra informatie: Montaraz Monastrell Tierra de Castilla

Naam Montaraz Monastrell Tierra de Castilla
Wijnbouwgebied Tierra de Castilla
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
bewaarbaar 6 Jahre
Druivensoorten Monastrell
Wijnverwerking junger Wein ohne Barrique
Restsuiker (g/l) 3.7
Zuurgraad (g/l) 5.9
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Terramagna Gupo, Alicante - Spanien
Wijnmaker Terramagna Gupo

€ 7,99*
0.75l·€ 10,65/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Terramagna Gupo

    Terramagna Gupo Montaraz Monastrell Tierra de Castilla
    Terramagna Gupo
    Montaraz Monastrell Tierra de Castilla
    € 7,99*
    Terramagna Gupo 6 Voordeelpakket Montaraz Monastrell Tierra de Castilla
    Terramagna Gupo
    6 Voordeelpakket Montaraz Monastrell Tierra de Castilla
    € 47,32*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD