Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Languedoc-Roussillon
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-12%

2022

Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP

Cave de Cruzy, Languedoc-Roussillon

Normale prijs: € 7,92

Special Price € 6,97*

0.750l · € 9,29/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Pittige aroma's van kersen en pruimen.
  • Fluweelzachte textuur en fijne tannines
  • Languedoc-Roussillon: teeltgebied met traditie
  • IGP Pays d'Oc: kwaliteitsgarantie van herkomst
  • Ideaal voor barbecues en stevige gerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Saint Auriol Le Merlot - Saint Auriol
    Saint Auriol
    Le Merlot - Saint Auriol
    € 7,68*
    Domaine Saint-Lannes Les Peyrades rouge Côtes de Gascogne IGP
    Domaine Saint-Lannes
    Les Peyrades rouge Côtes de Gascogne IGP
    € 7,37*
    Domaine Saint-Lannes Les Peyrades rouge Côtes de Gascogne IGP
    Domaine Saint-Lannes
    Les Peyrades rouge Côtes de Gascogne IGP
    € 7,37*
    Univitis Château Les Vergnes Bordeaux Rouge AOP
    Univitis
    Château Les Vergnes Bordeaux Rouge AOP
    € 8,73*
Beschreibung

Wijn noot: Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP

De Merlot 'Clerus' Pays d'Oc IGP van Cave de Cruzy is een fruitige rode wijn uit de gerenommeerde teeltregio Languedoc-Roussillon in Frankrijk. Met zijn dieprode kleur en intense aroma van rood fruit zoals kersen, bessen en pruimen verleidt hij de neus en geeft hij aanleiding tot anticipatie op de eerste slok. In de mond is de Clerus evenwichtig en harmonieus, vol en aangenaam zacht. De lichte zoetheid, in combinatie met de tannines, maakt het een ideale begeleider van sterke vleesgerechten en kaas. De Clerus is een uitstekende wijn die over de hele lijn overtuigt met zijn duidelijke structuur en kruidigheid. Een waar genot voor alle wijnliefhebbers!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP

Ervaar de fruitige smaak van de Merlot 'Clerus' uit Frankrijk:

  • Gegrilde rib-eye steak met rozemarijnaardappeltjes
  • Pasta met tomatensaus en parmezaanse kaas
  • Kaasplateau met stokbrood

Cave de Cruzy

Cave de Cruzy de wijnmaker achter Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP

Cave de Cruzy is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Languedoc-Roussillon in het zuiden van Frankrijk. Al bijna 100 jaar wordt hier wijnbouw op het hoogste niveau bedreven, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van het terroir van de regio. De wijngaarden van Cave de Cruzy beslaan meer dan 700 hectare en worden gekenmerkt door een uniek landschap van droge steenvelden, wilde kruiden en garrigues. Het klimaat is hier mild en zonnig door de nabijheid van de Middellandse Zee en biedt ideale omstandigheden voor de teelt van druivenrassen zoals Grenache, Syrah, Carignan en Mourvèdre. De wijnmakers van Cave de Cruzy wijden zich met passie en toewijding aan de productie van wijnen van de hoogste kwaliteit. De wijnen van Cave de Cruzy bieden een breed scala aan rode, witte en rosé wijnen, geschikt voor zowel dagelijks gebruik als voor speciale gelegenheden, en overtuigen door hun fruitige aroma en volle smaak. Ze zijn het resultaat van een zorgvuldige selectie van druiven, de voorzichtige verwerking ervan en de perfecte combinatie van traditionele en moderne productiemethoden. Bezoekers zijn van harte welkom om Cave de Cruzy te bezoeken en deel te nemen aan een wijnproeverij om de unieke smaken van de wijnen te ervaren en met eigen ogen de passie van de wijnmakers voor hun werk te zien.


Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon het teeltgebied van de Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP

De Languedoc-Roussillon is een wijngebied van epische omvang en diversiteit, dat zich uitstrekt van de Spaanse grens tot de Rhône en zo fijn gestemd is als een goed gestemd orkest. Deze regio wordt gekenmerkt door een opwindende verscheidenheid aan terroirs, van het ruige bergachtige terrein tot de weelderige groene valleien en de zonnige mediterrane kusten. Als sommelier en liefhebber van deze stimulerende eenheid van genot, oordeel ik dat Languedoc-Roussillon een onvergelijkbare smeltkroes van traditie en innovatie is. Met wortels die duizenden jaren teruggaan, is dit gebied niet alleen een van de oudste maar ook een van de grootste wijnproducerende regio's ter wereld. De belangrijkste druivenrassen van Languedoc-Roussillon zijn Syrah, Grenache en Carignan voor rode wijnen en Grenache Blanc, Marsanne en Roussanne voor witte wijnen. Deze zorgen voor een indrukwekkende reeks smaakprofielen - van krachtig en fruitig tot kruidig en vol tot verfijnd en elegant. Languedoc-Roussillon weet hoe het de charmes van het mediterrane klimaat moet uitbuiten. De wijngaarden worden getrakteerd op meer dan 300 dagen zon per jaar en de optimale mix van warme dagen en koele nachten biedt ideale omstandigheden voor de druiven om te rijpen. De innovatie in dit gebied is indrukwekkend; wijnmakers zijn voortdurend op zoek naar perfectie, proeven, experimenteren en integreren biodynamische praktijken om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen. Vanwege de omvang en diversiteit van de steeds veranderende Languedoc-Roussillon moet je nooit vergeten te blijven proeven, verkennen en ontdekken. Omdat elke slok een nieuw facet met zich meebrengt, een nieuwe ontdekking en een nieuwe waardering voor het artistieke vakmanschap dat in elke druppel gaat, is het echt de moeite waard om deze vaak over het hoofd geziene schat van de Franse wijnwereld van dichtbij te bekijken. Ik verzeker je dat je stukje bij beetje in de ban zult raken van de grote wijnen van Languedoc-Roussillon. L



Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP wordt geproduceerd door Cave de Cruzy in het teeltgebied Languedoc-Roussillon in Frankrijk.
Als je Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP lekker vond, vind je de andere wijnen van Cave de Cruzy misschien ook lekker.
Cave de Cruzy en Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP zijn afkomstig van Languedoc-Roussillon.

Details

Extra informatie: Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP

Naam Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP
Wijnbouwgebied Languedoc-Roussillon
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Merlot
Restsuiker (g/l) 7,92g/l
Zuurgraad (g/l) 5,06g/l
Serveertemperatuur 14°-16°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Genossenschaft Cave Coopérative de Cruzy, Montoulies et Cebazan F 34310 Cruzy
Wijnmaker Cave de Cruzy

UVP
€ 7,92
€ 6,97*
0.750l·€ 9,29/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Cave de Cruzy

    Cave de Cruzy Merlot "Clerus" Pays d
    Cave de Cruzy
    Merlot "Clerus" Pays d'Oc IGP
    € 6,97*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD