Land
Duitsland
Franken
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Maustal Riesling Großes Gewächs

Zehnthof Theo Luckert, Franken

Normale prijs: € 66,73

Special Price € 60,74*

0.75l · € 80,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Belangrijk teeltgebied: Zehnthof, Duitsland
  • Uitgelezen witte wijn: Riesling Großes Gewächs
  • Uitstekende complexiteit: Aroma's van citrus en leisteen
  • Perfect voor gastronomie: Ideaal bij vis en zeevruchten
  • Verfijnd en elegant: Uitstekend drinkgenot

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Clemens Busch Riesling Marienburg Grosse Lage Raffes
    Clemens Busch
    Riesling Marienburg Grosse Lage Raffes
    € 113,47*
    Bassermann Jordan Riesling trocken Forster Ungeheuer
    Bassermann Jordan
    Riesling trocken Forster Ungeheuer
    € 46,21*
    Clemens Busch Riesling Marienburg Grosse Lage Felsterrasse
    Clemens Busch
    Riesling Marienburg Grosse Lage Felsterrasse
    € 113,47*
    Forstmeister Geltz Zilliken Geltz/Zilliken Saarburger Rausch Auslese
    Forstmeister Geltz Zilliken
    Geltz/Zilliken Saarburger Rausch Auslese
    € 70,67*
    Van Volxem Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    Van Volxem
    Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    € 47,28*
Beschreibung

Wijn noot: Maustal Riesling Großes Gewächs

Informatie over de wijn De riesling komt van de Maustal wijngaard, een vier hectare grote wijngaard ten zuiden van Sulzfeld am Main met een zuidelijke en zuidoostelijke oriëntatie. De steile helling wordt gekenmerkt door de kale en skeletrijke Obermoschelkalk. De wijnstokken werden 36 tot 42 jaar geleden geplant. Zoals altijd bij Weingut Zehnthof Luckert worden de druiven met de hand geoogst, vervolgens gekneusd, iets langer laten macereren en spontaan vergist. De wijnen van Luckert rijpen in klassieke dubbele vaten van Spessart eikenhout. Kleur licht strogeel Neus De Riesling Maustal opent met strakke tonen van as, tabak, rots- en petrichor, kruiden en een licht romige en licht citrusachtige toets. Daarnaast zijn er een paar noten en ook wat mosterdzaad en wat grapefruitslijpsel. Met lucht en warmte komen er een paar extra sappige tonen van steenfruit naar boven. Smaak In de mond behoudt de riesling deze strakke en koele indruk, onderstreept door zuren en mineraliteit. De wijn drukt zich als het ware tegen het gehemelte en komt knisperend en pakkend over, ziltig en citrusachtig. Dit is een pure, compromisloze Großes Gewächs die toch verrassend charmant overkomt. Misschien wordt deze band gecreëerd door de fijne romigheid, het smelten en het bloemige dat de Maustal tegelijkertijd in zich draagt. (Vis) (Groenten & Vegetarisch) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 01.11.2022, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Maustal Riesling Großes Gewächs

Zeeduivel met waterrijst en saffraan-limoenquat beurre blanc (vis) ; Zalm gepekeld in gin met bloemkool-mierikswortel puree (vis) ; Ravioli met Amalfi citroenen, pijnboompitten en ricotta (Groenten & Vegetarisch)

Zehnthof Theo Luckert

Zehnthof Theo Luckert de wijnmaker achter Maustal Riesling Großes Gewächs

Zehnthof Luckert is een traditioneel wijnhuis in Franken dat al vele generaties in de familie is. Wijnmaker Hans Luckert en zijn vrouw Gudrun runnen het wijnhuis met passie en liefde voor de wijnbouw. De wijngaarden van Zehnthof Luckert liggen in het schilderachtige wijngebied van het Steigerwald en worden gekenmerkt door de mineraalrijke bodems van schelpkalk en Keuper. Deze bijzondere bodemgesteldheid en het milde klimaat geven de wijnen van het wijnhuis hun unieke aroma en uitstekende kwaliteit. Het wijnhuis verbouwt voornamelijk klassieke Frankische druivenrassen zoals Silvaner, Müller-Thurgau en Bacchus. Ook de Blaue Spätburgunder vindt hier zijn plaats. De wijnen worden gevinifieerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met veel ervaring en handwerk. Het resultaat zijn karaktervolle wijnen die het terroir van hun herkomst perfect weerspiegelen. Naast de wijnproductie biedt Zehnthof Luckert haar gasten ook de mogelijkheid om de wijnen van het wijnhuis van dichtbij te proeven en te beleven tijdens een wijnproeverij. Daarnaast kunnen in de eigen vinotheek wijnen in flessen en wijngeschenken worden gekocht. Zehnthof Luckert staat voor wijnen van hoge kwaliteit, vol karakter en passie. Hier wordt de traditie van de wijnbouw met veel toewijding en tijdgeest geleefd, en dat proef je in elk glas.


Franken

Franken het teeltgebied van de Maustal Riesling Großes Gewächs

Het Duitse wijngebied Zehnthof betovert op een manier die moeilijk in woorden is te vatten. Als ervaren sommelier beveel ik de heerlijke wijnen van dit domein aan bij iedereen die houdt van druivensap dat elegantie en harmonie uitstraalt. Zehnthof ligt in een van de oudste wijndorpen van Duitsland, Luckert in Franken. Te midden van een schilderachtig landschap, gezegend met een optimaal klimaat voor wijnbouw, strekken de wijnstokken van Zehnthof zich uit over prachtige hellingen. Deze ideale ligging is een doorslaggevende factor voor de ontwikkeling van de unieke, karaktervolle aroma's en fijne mineraliteit in de wijnen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Het wijnhuis van de familie Zehnthof, dat zijn vak al meerdere generaties perfectioneert, laat jaar na jaar zien wat het betekent om subtiele en expressieve wijnen te produceren. Met toewijding en expertise combineren de wijnmakers traditie en moderne technieken om elke jaargang een onvergelijkbare touch te geven. Hoewel Zehnthof zich concentreert op de klassieke druivenrassen Silvaner en Pinot Noir, produceert het wijnhuis ook andere rassen zoals Müller-Thurgau, Riesling en Pinot Blanc. Telkens worden dezelfde hoge kwaliteits- en authenticiteitseisen gesteld aan de schrale bodem, wat leidt tot indrukwekkende resultaten in het glas. Het repertoire van Zehnthof omvat zowel lichte zomerwijnen als volle en krachtige wijnen. Wat ze allemaal gemeen hebben is de evenwichtige harmonie van zoetheid en zuurgraad, die van elke slok een ware smaakervaring maken. Het is fascinerend hoe deze wijnen de geest van hun plaats van herkomst dragen en de persoonlijke handtekening van hun wijnmakers waarmaken. Het is een genoegen om Zehnthof een van de meest vooraanstaande wijnbouwgebieden in Duitsland te noemen. Het is een wijnhuis dat traditie en innovatie combineert om drinkbare kunstwerken te creëren die zowel kenners als wijnbeginners in verrukking brengen. Achter elke druppel schuilt gepassioneerd vakmanschap en een stukje Duitse wijncultuur dat waardig is om te worden gedronken.



Maustal Riesling Großes Gewächs wordt geproduceerd door Zehnthof Theo Luckert in het teeltgebied Franken in Duitsland.
Als je Maustal Riesling Großes Gewächs lekker vond, vind je de andere wijnen van Zehnthof Theo Luckert misschien ook lekker.
Zehnthof Theo Luckert en Maustal Riesling Großes Gewächs zijn afkomstig van Franken.

Details

Extra informatie: Maustal Riesling Großes Gewächs

Naam Maustal Riesling Großes Gewächs
Wijnbouwgebied Franken
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Riesling
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weingut Zehnthof, Kettengasse 3-5, 97320 Sulzfeld / Germany, Bio-Zertifikat: DE-ÖKO-039
Wijnmaker Zehnthof Theo Luckert

UVP
€ 66,73
€ 60,74*
0.75l·€ 80,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Zehnthof Theo Luckert

    Zehnthof Theo Luckert Sulzfelder Chardonnay trocken
    Zehnthof Theo Luckert
    Sulzfelder Chardonnay trocken
    € 19,38*
    Zehnthof Theo Luckert Maustal Riesling Großes Gewächs
    Zehnthof Theo Luckert
    Maustal Riesling Großes Gewächs
    € 49,88*
    Zehnthof Theo Luckert Sulzfelder Silvaner Alte Reben
    Zehnthof Theo Luckert
    Sulzfelder Silvaner Alte Reben
    € 21,45*
    Zehnthof Theo Luckert Sulzfelder Gelber Muskateller trocken
    Zehnthof Theo Luckert
    Sulzfelder Gelber Muskateller trocken
    € 19,38*
    Zehnthof Theo Luckert Maustal Riesling Großes Gewächs
    Zehnthof Theo Luckert
    Maustal Riesling Großes Gewächs
    € 60,74*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD