Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-16%

2018

Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)

Château Caillou, Bordeaux (halbe Flasche)

Normale prijs: € 30,70

Special Price € 25,87*

0.375l · € 68,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst Frankrijk, teeltgebied Bordeaux, AOC Sauternes
  • Vulhoeveelheid van 0,375l, ideaal voor speciale gelegenheden
  • Witte wijn met complexe aroma's en zoete afdronk
  • Uitstekende begeleider van foie gras of blauwe kaas
  • Zorgvuldige handmatige oogst en zorgvuldige verwerking

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 42,71*
    Domaine Huet Le Haut Lieu Moelleux 1ère Trie
    Domaine Huet
    Le Haut Lieu Moelleux 1ère Trie
    € 51,44*
    Domaine Huet Le Haut Lieu Moelleux 1ère Trie
    Domaine Huet
    Le Haut Lieu Moelleux 1ère Trie
    € 51,44*
    Domaine de Pignan Châteauneuf-du-Pape - Cuvée Tradition
    Domaine de Pignan
    Châteauneuf-du-Pape - Cuvée Tradition
    € 41,30*
    Château Carbonnieux Cháteau Carbonnieux Blanc Bordeaux Tradition
    Château Carbonnieux
    Cháteau Carbonnieux Blanc Bordeaux Tradition
    € 43,63*
Beschreibung

Wijn noot: Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)

Château Caillou is van zeer oude adel en een van de pareltjes onder de Sauternes. Sinds de classificatie van 1855 is Château Caillou een Deuxième Cru Classé.Château Caillou heeft 13 hectare wijngaarden met een voorbestemde ligging op het grondgebied van de gemeente Barsac, appellation Sauternes. De bodem wordt gekenmerkt door kiezel. In Barsac is deze gevarieerder en is er naast grind ook kalk, klei en rood zand. De druivensoorten op Château Caillou zijn 90% Semillon en 10% Sauvignon. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd. Alleen zeer aangename druiven met botrytis worden geselecteerd. 60% van de oogst fermenteert in stalen tanks, de rest in nieuwe houten vaten. Er wordt weinig gefilterd om de wijn al zijn rijkdom en prachtige volheid te geven. Les Erables de Caillou is een nobele zoete wijn met veel finesse.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)

Ganzenlever, blauwe kaas, mangoparfaitjes, abrikozentaart

Château Caillou

Château Caillou de wijnmaker achter Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)

Château Caillou is een gerenommeerde Bordeaux-wijnmaker die al meer dan een eeuw uitstekende wijnen van de hoogste kwaliteit produceert. Château Caillou ligt in het hart van Graves, een van 's werelds toonaangevende wijngebieden, en staat bekend om zijn uitstekende rode en witte wijnen. De wijnen van Château Caillou worden gemaakt van de beste druiven uit de regio en rijpen in eikenhouten vaten om hun unieke smaken te verkrijgen. Het wijnhuis is er trots op zijn wijnen te maken met respect voor traditionele Franse wijnbouwtechnieken en met de modernste technologie. De rode wijnen van Château Caillou worden gekenmerkt door hun diepte en complexiteit, met aroma's van donker fruit en kruiden en een verfijnde tannische structuur. De witte wijnen staan bekend om hun frisse, fruitige aroma's en subtiele mineraliteit, waardoor ze perfect passen bij visgerechten en zeevruchten. Château Caillou heeft de reputatie wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren die het gehemelte prikkelen. Het domein heeft talloze prijzen en erkenning gekregen van critici en wijnliefhebbers over de hele wereld. Voor wie het beste van Bordeaux wil ervaren, zijn de wijnen van Château Caillou een uitstekende keuze.


Bordeaux

die Rebsorte des Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)



Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l) wordt geproduceerd door Château Caillou in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Caillou misschien ook lekker.
Château Caillou en Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l) zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)

Naam Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten Semillon, Sauvignon Blanc
Rebsorte Sauvignon Blanc, Semillon
Serveertemperatuur 10-12
Smaak ddelzoet
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Chateau Caillou 9 Caillou 33720 Barsac Frankreich
Wijnmaker Château Caillou

UVP
€ 30,70
€ 25,87*
0.375l·€ 68,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Caillou

    Château Caillou Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)
    Château Caillou
    Les Erables de Caillou AOC Sauternes (0,375l)
    € 25,87*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD