Land
Frankrijk
Champagne
Sorte
Champagner
Stilisik
complex & volwassen

2018

Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature

Georges Laval, Champagne

Normale prijs: € 239,60

Special Price € 217,89*

0.75l · € 290,52/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Champagne Premier Cru Brut Natuur
  • Biodynamische teelt en traditionele methoden
  • Les Chênes Cumières: Unieke locatie Champagne
  • Rijpe aroma's, mineraal karakter & elegantie
  • Frans genot voor speciale gelegenheden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Tarlant La Vigne dAntan Brut Nature, Blanc de Blancs
    Tarlant
    La Vigne dAntan Brut Nature, Blanc de Blancs
    € 227,20*
    Georges Laval Vincent Laval, Rosé Cumières Premier Cru Brut Nature
    Georges Laval
    Vincent Laval, Rosé Cumières Premier Cru Brut Nature
    € 217,89*
    De Sousa et Fils Cuvée des Caudalies Millesime Grand Cru Extra Brut
    De Sousa et Fils
    Cuvée des Caudalies Millesime Grand Cru Extra Brut
    € 217,89*
    Piper-Heidsieck Piper-Heidsieck Champagner »Rare«
    Piper-Heidsieck
    Piper-Heidsieck Champagner »Rare«
    € 280,96*
    Georges Laval Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature
    Georges Laval
    Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature
    € 239,09*
Beschreibung

Wijn noot: Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature

Informatie over de wijn De wijngaard Les Chênes ligt in het oostelijke deel van het district Cumières, niet ver van de weg naar Aÿ, onder de beroemde abdij van Hautvillers. Het perceel is ideaal gelegen op een gemiddelde helling, ligt op het zuiden en wordt sinds de jaren 1970 biologisch verbouwd. Pure kalksteen ligt onder een dunne laag klei en slib. De Chardonnay rijpte acht maanden in gebruikte vaten en lag drieënhalf jaar sur lattes tot hij werd gedegorgeerd op 30 mei 2022. Er werden 3.320 flessen gebotteld. Kleur licht platina, levendige mousseux Neus De Blanc de Blancs van Vincent Laval is bij elke jaargang een van de grote wijnen van de regio. 2018 is niet anders, waar de Champagne zich presenteert met kracht en precisie, energie en een frisheid die lijkt op een iriserend licht. Hij ruikt naar rijpe citrusvruchten, passievruchten die net gerijpt zijn en verse peren. Er is ook limoen en krijt, wat grafiet, amandelen, citroengras en oranjebloesem. Al in de neus is dit een champagne vol energie in combinatie met de rijpheid van het oogstjaar. Smaak Wat er in de mond gebeurt, is een feest voor de zintuigen. De 2018 Brut Nature Les Chênes lijkt aan de ene kant kristalhelder, citrusachtig en kalkachtig, aan de andere kant diep, vol en complex. Het is een krachtpatser die voortdurend nieuwe energie en een elektriserende en pulserende mineraliteit van de diepte naar de oppervlakte brengt. Het is een veeleisende en nog bloedjonge wijn die zich in de loop van jaren, zelfs decennia, verder zal ontwikkelen en aan complexiteit zal winnen. Helaas - zou je kunnen stellen - is hij vandaag al zo goed dat je hem nauwelijks zou willen weerstaan. Momenteel vindt deze champagne het niet erg om gekaraffineerd te worden. (Groenten & Vegetarisch) (Groenten & Vegetarisch) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 27.12.2022, Copyright Christoph Raffelt
Restsuiker:0 g/l / Zuurgraad:

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature

Ceviche van sint-jakobsschelpen met limoen, passievrucht en hazelnootolie (zeevruchten) ; Groene asperges, zuring en schapenmelkyoghurt met graanvinaigrette (groenten & vegetarisch) ; Carpaccio van cedercitroen met dragonolie en buffelmelkyoghurt (groenten & vegetarisch)

Georges Laval

Georges Laval de wijnmaker achter Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature

Georges Laval is een gerenommeerde wijnmaker uit de Champagne en staat voor topkwaliteit en traditioneel vakmanschap. Zijn wijngaard ligt in de regio Cumières, waar hij al tientallen jaren uitstekende champagnes produceert. De wijngaarden van Georges Laval staan bekend om hun unieke ligging, die de groei van de druiven bevordert en ze een onmiskenbaar mineraal aroma geeft. Georges Laval vertrouwt op biodynamische teeltmethoden en ziet consequent af van het gebruik van chemische meststoffen of pesticiden. In plaats daarvan gebruikt hij natuurlijke meststoffen en laat hij de wijn op natuurlijke wijze gisten. Het resultaat van deze zachte productiemethode is een champagne van de hoogste kwaliteit die verrukt door zijn fijne smaak en verfijnde reeks aroma's. Bij Georges Laval staan de liefde voor wijn en de respectvolle omgang met de natuur centraal. Zijn champagnes zijn een waar genot en zijn uitstekende geschenken of begeleiders van speciale gelegenheden. Wie op zoek is naar champagnes met karakter en persoonlijkheid, komt bij Georges Laval gegarandeerd aan zijn trekken.


Champagne

Champagne het teeltgebied van de Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature

Champagne, een historisch rijke provincie in het noordoosten van Frankrijk, staat wereldwijd bekend om de uitstekende productie van de luxueuze mousserende wijnen met dezelfde naam - Champagne. Als sommelier bekijk je deze wijnstreek met het grootste respect en bewondering voor het onvergelijkbare terroir en vakmanschap dat in elke druppel van deze exquise drank gaat zitten. De streek, die zich ten zuidoosten van Parijs uitstrekt, biedt een perfecte mix van geografische en klimatologische omstandigheden voor de productie van de beste mousserende wijnen ter wereld. Het koele klimaat zorgt voor voldoende zuren in de wijnstokken om de mousserende wijnen hun karakteristieke frisheid en lange levensduur te geven. De krijtachtige bodem van de Champagne, afkomstig van de vroegere zeebodem, draagt bij aan de fijne mineraliteit en complexiteit van de wijnen. Drie belangrijke druivensoorten gedijen goed in de Champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Elk geeft een unieke noot aan de uiteindelijke wijn. Chardonnay zorgt voor elegantie en finesse, Pinot Noir voor structuur en kracht en Pinot Meunier voor fruit en levendigheid. Het zorgvuldig mengen van deze druivensoorten is een kunst op zich en resulteert in de verschillende stijlen Champagne, van Blanc de Blancs tot Rosé. De productie van Champagne volgt een strikt traditioneel proces dat bekend staat als 'Méthode Champenoise'. Het omvat een tweede gisting in de fles, die de kenmerkende perlage creëert. Dit nauwgezette proces, in combinatie met een lange rijpingsperiode, zorgt ervoor dat het aroma en de smaak van de wijn worden versterkt en voegt een laag complexiteit toe die alleen in deze unieke drank te vinden is. Als sommelier is Champagne veel meer dan een wijn - het is een teken van feest, triomf en herinnering gevangen in elke fles. Elke slok bevat de subtiliteit van smaken, de complexiteit van tradities en de spreekwoordelijke 'smaak' van de prachtige Champagnestreek zelf. Dit is het echte Champagne, waardoor het een onvergelijkbare ervaring is voor elke wijnliefhebber.



Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature wordt geproduceerd door Georges Laval in het teeltgebied Champagne in Frankrijk.
Als je Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature lekker vond, vind je de andere wijnen van Georges Laval misschien ook lekker.
Georges Laval en Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature zijn afkomstig van Champagne.

Details

Extra informatie: Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature

Naam Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature
Wijnbouwgebied Champagne
Wijnsoort Champagner
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Chardonnay
Restsuiker (g/l) 0 g/l
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Champagne Georges Laval, 16 ruelle du Carrefour, 51480 Cumieres / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Georges Laval

UVP
€ 239,60
€ 217,89*
0.75l·€ 290,52/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Georges Laval

    Georges Laval Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature Magnum (1,5l))
    Georges Laval
    Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature Magnum (1,5l))
    € 673,48*
    Georges Laval Vincent Laval, Rosé Cumières Premier Cru Brut Nature
    Georges Laval
    Vincent Laval, Rosé Cumières Premier Cru Brut Nature
    € 217,89*
    Georges Laval Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature
    Georges Laval
    Les Chênes Cumières Premier Cru Brut Nature
    € 217,89*
    Georges Laval Les Longues Violes Cumières Premier Cru Brut Nature
    Georges Laval
    Les Longues Violes Cumières Premier Cru Brut Nature
    € 671,77*
    Georges Laval Garennes Extra Brut 13-21, LG21
    Georges Laval
    Garennes Extra Brut 13-21, LG21
    € 89,69*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD