Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Sancerre
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris en mineraal
Rabatt
-13%

2022

Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)

Domaine Bernard Reverdy, Sancerre (halbe Flasche)

>> Slechts 3 stukken beschikbaar

Normale prijs: € 12,32

Special Price € 10,78*

0.375l · € 28,75/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst: Loire-wijnstreek, Frankrijk.
  • Aroma's: Fruitige tonen van rode bessen
  • Type wijn: Exclusieve rosé wijn
  • Inhoud: Praktische fles van 0,375l
  • Kwaliteitsbenaming: Sancerre AOC

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine Montrose Domaine de Montrose Rosé 1701
    Domaine Montrose
    Domaine de Montrose Rosé 1701
    € 21,44*
    Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Rosé – - 1,5l Magnumflasche
    Baron Philippe de Rothschild
    Mouton Cadet Rosé – - 1,5l Magnumflasche
    € 25,18*
    Domaine de la Poussie Sancerre Rosé La Poussie AC (0,375l)
    Domaine de la Poussie
    Sancerre Rosé La Poussie AC (0,375l)
    € 19,98*
    Château de Pampelonne Pampelonne Rosé Côtes de Provence AOP
    Château de Pampelonne
    Pampelonne Rosé Côtes de Provence AOP
    € 19,36*
    Domaine Bernard Reverdy Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)
    Domaine Bernard Reverdy
    Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)
    € 10,78*
Beschreibung

Wijn noot: Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)

Kleur: delicaat glanzend zalmroze met reflecties die lichtjes overgaan in oranje-koraalrood Aroma: elegant en indrukwekkend complex boeket met intense tonen van bloemen, verse rode bessen (bosaardbeien, rode aalbessen, frambozen) en citrusvruchten (pompelmoes) Smaak: Droog, geurig, fris en levendig in de mond met het fijne fruit van het bouquet en pittige zuren, sappig, rond en perfect in balans met een elegante aromatische afdronk. Als stimulerend aperitief, bij warme en koude hors d'oeuvres (gegrilde groenten, salami, spiesjes, gegrilde scampi's...), bij salade Nice, zalmmootjes, kip, kalfsvlees, varkensfilet of ook bij exotisch beïnvloede gerechten uit de Noord-Afrikaanse keuken...

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)

Drinkt bijzonder goed bij frisse, knapperige salades, voorgerechten en gebraden wit vlees zoals gevogelte of kalfsvlees. Een verfrissend aperitief of gewoon een traktatie tussen de maaltijden door, maar in ieder geval met verse geitenkaas uit de Loire, vooral Crotin de Chavignol.

Domaine Bernard Reverdy

Domaine Bernard Reverdy de wijnmaker achter Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)

Domaine Bernard Reverdy is een familiebedrijf in het hart van de Loirestreek in Frankrijk. Al meer dan vier generaties lang produceert de familie Reverdy met zorg en toewijding handgemaakte wijnen. Het domein is gespecialiseerd in de productie van Sauvignon Blanc en biedt enkele van de beste wijnen in de regio. De wijngaarden van Domaine Bernard Reverdy beslaan 18 hectare en zijn allemaal biologisch. Het wijnmaken begint in de wijngaard, waar de wijnstokken met de hand worden onderhouden. De druiven worden vervolgens zorgvuldig met de hand geoogst om ervoor te zorgen dat ze in perfecte conditie zijn. In de wijnmakerij worden de druiven voorzichtig geperst en wordt de most langzaam gefermenteerd bij koele temperaturen om de aroma's en smaken van de wijn te behouden. De wijnen van Domaine Bernard Reverdy staan bekend om hun frisheid, levendigheid en elegantie. Elke wijn heeft een kenmerkend aroma, beïnvloed door de mineraalrijke bodem en het unieke terroir van de regio. De wijnkelder van Domaine Bernard Reverdy is een heerlijke plek om te bezoeken en de heerlijke wijnen te proeven. Het is de perfecte plek om te genieten van de unieke en veelzijdige sauvignon blanc wijnen, gevormd door een lange traditie en ervaring.


Sancerre

die Rebsorte des Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)



Sancerre

Sancerre het teeltgebied van de Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)

De Loirevallei wordt beschouwd als de magische spiegel van Frankrijk, die alle diversiteit van het land weerspiegelt. Als sommelier beschouw ik de regio echter vrijwel als synoniem voor exquise wijnen en unieke smaakervaringen. De Loirestreek strekt zich met zijn wijnbouwgebied uit van het centrum tot de westelijke rand van Frankrijk en is genoemd naar het rivierlandschap dat er doorheen stroomt, de majestueuze Loire. Het is het op twee na grootste wijnbouwgebied in Frankrijk en staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wijnstijlen - waaronder frisse witte wijnen, krachtige rode wijnen, elegante mousserende wijnen en karaktervolle rosés. Het klimaat van de Loirestreek wordt gevormd door zowel continentale invloeden als de Atlantische Oceaan. Dit leidt tot frisse, eerder koele wijnen met precies fruit en vaak opmerkelijke zuren. De bodem varieert sterk langs de rivier, waaronder kalksteen, vuursteen, leisteen en klei, waardoor er een grote verscheidenheid aan wijnstijlen mogelijk is. De Loirevallei is vooral bekend om zijn witte wijnen. De Sauvignon Blanc druif vindt zijn edelste interpretatie in de Sancerre en Pouilly-Fumé subregio's - fris, pittig en mineraal. De Chenin Blanc druif is een andere ster van de regio en produceert zowel droge als zoete, vaak honingzoete wijnen, vooral in Vouvray en Savennières. Maar wie denkt dat witte wijn het enige is wat de Loire te bieden heeft, heeft het goed mis. In de subregio's Chinon en Bourgueil worden uitstekende rode wijnen gemaakt van de Cabernet Franc druif, met elegante tannines en tonen van rode bessen en groene paprika's. De mousserende wijnen van de Loire, vooral uit de regio Saumur, mogen ook niet worden onderschat. Door de traditionele methode van mousserende wijnproductie, zoals in de Champagne, overtuigen ze met een fijne perlage en een elegante, frisse smaak. De verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen van de Loire-vallei is echt opmerkelijk en maakt de regio tot een paradijs voor alle wijnliefhebbers. Als sommelier raad ik iedereen die het genoegen heeft een Loirewijn te proeven aan de ogen te sluiten



Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l) wordt geproduceerd door Domaine Bernard Reverdy in het teeltgebied Sancerre in Frankrijk.
Als je Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Bernard Reverdy misschien ook lekker.
Domaine Bernard Reverdy en Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l) zijn afkomstig van Sancerre.

Details

Extra informatie: Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)

Naam Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)
Wijnbouwgebied Sancerre
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Pinot Noir: 100%
Rebsorte Blauer Spätburgunder
Wijnverwerking De druiven worden met de hand geoogst in kleine containers en direct naar de pers gebracht. Daar worden ze ontsteeld en, na een korte maceratieperiode, geperst in de pers. Het sap wordt vervolgens gekoeld zodat de droesem kan bezinken. Dit zorgt ervoor dat de fruitige smaken behouden blijven tijdens de temperatuurgecontroleerde gisting bij 18°C in roestvrij staal.
Optimal trinkreif jetzt
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Reverdy Bernard et Fils SCEV, 11 Route des Petites Perrières, 18300 Verdigny, Frankreich
Wijnmaker Domaine Bernard Reverdy

>> Nur noch 3 Stück verfügbar

UVP
€ 12,32
€ 10,78*
0.375l·€ 28,75/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Bernard Reverdy

    Domaine Bernard Reverdy Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l) SALE
    Domaine Bernard Reverdy
    Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l) SALE
    € 11,14*
    Domaine Bernard Reverdy Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)
    Domaine Bernard Reverdy
    Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)
    € 10,78*
    Domaine Bernard Reverdy Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)
    Domaine Bernard Reverdy
    Les Caillottes Rosé Sancerre AOC (0,375l)
    € 10,78*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD