Land
Spanje
Priorat
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Laurel

Clos i Terrasses, Priorat

Normale prijs: € 57,07

Special Price € 51,95*

0.75l · € 69,27/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante Spaanse rode wijn uit de Priorat regio.
  • Verleidelijke aroma's van bessen, kruiden en chocolade
  • Volle smaak, fijne tanninestructuur en lange afdronk
  • Perfect bij rood vlees, kaas en wildgerechten
  • Hoogwaardige productie en afkomstig van duurzame teelt

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Abadía Retuerta Abadia Retuerta `Pago Valdebellón´ Cab.-Sauvignon
    Abadía Retuerta
    Abadia Retuerta `Pago Valdebellón´ Cab.-Sauvignon
    € 93,31*
    Bodegas Tomas Postigo Tomás Postigo 5°Ańo
    Bodegas Tomas Postigo
    Tomás Postigo 5°Ańo
    € 62,71*
    Bodega Son Mayol Premier Vin Son Mayol
    Bodega Son Mayol
    Premier Vin Son Mayol
    € 51,94*
    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 52,47*
    Marqués de Griñón Family Estates Dominio de Valdepusa Eméritus
    Marqués de Griñón Family Estates
    Dominio de Valdepusa Eméritus
    € 64,04*
Beschreibung

Wijn noot: Laurel

Informatie over de wijn Clos I Terrasses is eind jaren 80 opgericht door Daphne Glorian in Gratallops in Priorat. Daphne Glorian behoorde tot die groep van toen nog jonge wijnmakers die de Priorat herontdekten en binnen zeer korte tijd enkele van de beste en duurste rode wijnen van Spanje vinficeerden. Naast René Barbier's Clos Mogador, Costers del Siurana's Clos de l'Obac, Mas Martinets en Álvaro Palacios' l'Ermita, was het Daphne Glorian's Clos Erasmus dat snel een cultstatus verwierf. Laurier - in het Duits laurier, is de Engelse vertaling van de Griekse naam Daphne - en deze wijn is als het ware de tweede wijn naast Clos Erasmus. Het is een cuvée van 80 % Grenache, 15 % Syrah en 5 % Cabernet, waarvan de wijnstokken al lange tijd biologisch-dynamisch worden verbouwd onder leiding van Ester Nin (Nin-Ortiz). In de kelder wordt de wijn spontaan gefermenteerd in houten cuves en beton en vervolgens 18 maanden gerijpt in oude barriques, amfora's van klei en betonnen eieren. Kleur donkerpaars Neus Het is fascinerend hoe transparant en geurig de Laurier tegelijkertijd vol en expressief is in de neus. Hij doet denken aan bosbessen en bramen, een beetje cassis en zwarte kersen. Daarnaast zijn er tonen van kaneel en grafiet, rozenblaadjes, viooltjes en munt, evenals zwarte thee en gemalen steen. Alles lijkt hier subtiel, fijn, helder en elegant. Mond Deze indrukwekkende elegantie en sensualiteit vinden we ook terug in de mond van de 2020 Laurel. Ook hier beginnen de Cabernet-typische zwarte bessen en kersen, die een zure sappigheid uitstralen en vergezeld worden door een handvol bosbessen en granaatappelpitjes. De Syrah straalt ook pruimen, viooltjes, bresaola en tapenade van zwarte olijven uit. Daarna wordt hij warmer en chocolade-achtiger met een romige textuur, een zoete kern, de typische Grenache-noot van zoethout en een kenmerkende maar uitgesproken fijnkorrelige tannine. De afwezigheid van merkbaar hout legt de focus volledig op het uitstekende fruit van deze wijn. Vandaag de dag is het bijna heiligschennis wanneer Syrah en Cabernet opduiken in recente Priorat cuvées. Maar Daphne Glorian heeft nog niet kunnen besluiten om deze wijnstokken uit de wijngaarden te verwijderen ten gunste van de autochtone variëteiten. Bij het proeven van deze wijn kan men alleen maar zeggen: gelukkig maar, want de Laurel profiteert van de 20% Franse variëteiten en biedt een prachtige balans en delicatesse, een grote lengte en elegantie, dichtheid en complexiteit. Deze wijn is veel meer dan een tweede wijn van de legendarische Clos Erasmus. Het is zijn eigen kleine meesterwerk en de meest sensuele Laurier die ik ooit in het glas heb gehad. (Wildfowl) (Wildfowl) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 08.12.2022, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Laurel

Reebout met cantharellen en een oude balsamico jus (wild) ; Wilde eend met rode kool en pompoen (wild gevogelte) ; Fazant terrine met kersen (wild gevogelte)

Clos i Terrasses

Clos i Terrasses de wijnmaker achter Laurel

De wijnmaker Clos i Terrasses is een meester in zijn vak in de Priorat teelt- en wijnproducerende regio, in het noordoosten van Spanje. Zijn wijnen staan voor unieke en onderscheidende smaken die worden bereikt door het gebruik van traditionele en innovatieve teeltmethoden en -technieken. Clos i Terrasses gebruikt alleen lokale druivensoorten zoals Garnacha en Cariñena, die op steile hellingen worden verbouwd en daardoor een uitzonderlijk terroir hebben. De wijn rijpt in houten vaten, wat de wijnen elegante houttonen geeft en hun speciale aroma benadrukt. De wijnen van Clos i Terrasses zijn dus ideaal voor speciale gelegenheden en genieten grote populariteit onder wijnliefhebbers over de hele wereld.


Priorat

Priorat het teeltgebied van de Laurel

In het hart van Catalonië, omgeven door steile kliffen en steile terrassen, ligt de mystieke wijnstreek Priorat. Een plek van mysterieuze schoonheid, waar de teelt van wijnstokken en de creatie van uitzonderlijke wijnen al sinds de 12e eeuw met toewijding en expertise worden gekoesterd, en weinig andere wijngebieden kunnen wedijveren met de ruwe en rauwe schoonheid van Priorat. Het wordt gekenmerkt door Llicorella leisteenbodems die ongewoon rijke, straffe en geconcentreerde druiven voortbrengen, wat zowel de beperkte beschikbaarheid als het unieke karakter van de wijnen verklaart. Priorat is een ware schat voor sommelier en is moeilijk ergens anders te vinden. De twee traditionele druivenrassen die hier de hoofdrol spelen zijn Grenache en Carignan, die in Priorat Garnacha en Cariñena worden genoemd. Samen met internationale variëteiten zoals Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot zorgen ze voor krachtige, intense en volle rode wijnen die vaak een indrukwekkend rijpingspotentieel hebben. Prioratwijnen staan bekend om hun minerale tonen en de donkerheid van hun fruit, in balans met kruidige aroma's. Elke slok voert de zintuigen mee. Elke slok voert de zintuigen mee naar het ruige landschap en laat je kiezels, donkere kersen en aardse specerijen proeven, gecombineerd met een robuuste tannine en een fluwelen afdronk. Het ontzagwekkende landschap, de eeuwenoude kennis van wijnhuizen en unieke wijnstokken maken Priorat tot een uitzonderlijke wijnregio die met trots zijn wijnen van wereldklasse laat zien. Het weerspiegelt de passie en toewijding die al eeuwenlang gepaard gaan met wijnmaken. Priorat is een bewijs van het feit dat zelfs onder moeilijke omstandigheden nobele wijnen kunnen worden gemaakt - met kenmerken en eigenschappen die onmiskenbaar zijn. Welkom in Priorat, het hart van de Catalaanse wijntraditie.



Laurel wordt geproduceerd door Clos i Terrasses in het teeltgebied Priorat in Spanje.
Als je Laurel lekker vond, vind je de andere wijnen van Clos i Terrasses misschien ook lekker.
Clos i Terrasses en Laurel zijn afkomstig van Priorat.

Details

Extra informatie: Laurel

Naam Laurel
Wijnbouwgebied Priorat
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 15.0
Druivensoorten Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Clos i Terrasses, Carrer La Font 1, 43737 Gratallops / Spain
Wijnmaker Clos i Terrasses

UVP
€ 57,07
€ 51,95*
0.75l·€ 69,27/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Clos i Terrasses

    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 45,75*
    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 114,15*
    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 51,95*
    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 114,15*
    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 52,47*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD