Preistipp
Prijs tip!
Land

Aconcagua
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-20%

2014

Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa

Vina Errazuriz, Aconcagua

Normale prijs: € 113,47

Special Price € 90,70*

0.75l · € 120,93/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn van hoge kwaliteit uit de teeltregio Aconcagua Costa.
  • Intense aroma's van kersen en rode bessen
  • Rijpe, zijdeachtige tannines en elegante afdronk
  • Past perfect bij wildgerechten en sterke kazen
  • Geproduceerd in de buurt van de zee voor unieke minerale tonen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vina Errazuriz Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa
    Vina Errazuriz
    Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa
    € 90,70*
    Vina Errazuriz Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa
    Vina Errazuriz
    Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa
    € 90,70*
    Vina Errazuriz Kai Maipo Valley
    Vina Errazuriz
    Kai Maipo Valley
    € 75,19*
    Vina Errazuriz Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa
    Vina Errazuriz
    Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa
    € 90,70*
    Vina Errazuriz Kai Maipo Valley
    Vina Errazuriz
    Kai Maipo Valley
    € 75,19*
Beschreibung

Wijn noot: Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa

Kersenrood met violette reflecties, helder in het glas. Het bouquet is ongelooflijk complex, doet denken aan rozenbottels, mirte, zure kersen en verfrissende bergamotkant, vergezeld van zachte tonen van marsepein en gedroogd fruit. In de mond zijn de smaken even complex en geconcentreerd, met veel rijp rood fruit, bloemige tonen en enkele balsamico toetsen die het fruit aanvullen. Citrusvruchten, zoete specerijen en brioche. De wijn is zeer goed gestructureerd, met fijne en elegante tannines die zorgen voor een krijtachtige afdronk. Een wijn waar kracht en elegantie perfect gecombineerd zijn. De afdronk is oneindig lang en geconcentreerd. Ondanks zijn grote bewaarpotentieel van 10 tot 20 jaar en meer, kan hij ook jong gedronken worden! (Francisco Baettig, technisch directeur Vina Errazuris)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa

Serveer gedecanteerd op 16-18 graden Celsius, ideaal bij wildgerechten, ossenhaas met pittige jus en zwarte truffel, of belegen kaas. Optimale drinkleeftijd nu tot 2035.

Vina Errazuriz

Vina Errazuriz de wijnmaker achter Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa

Vina Errazuriz is een van de meest gerenommeerde wijnmakers uit de Casablanca Vallei in Chili. Sinds de oprichting in 1870 heeft het wijnhuis zich gespecialiseerd in de productie van wijnen van hoge kwaliteit en biedt het een breed scala aan uitstekende druppels. Vina Errazuriz staat vooral bekend om zijn uitstekende rode wijnen, die perfect gedijen dankzij het milde klimaat en de speciale bodemgesteldheid. Als familiebedrijf van de zesde generatie werkt Vina Errazuriz met veel passie en zorg aan de productie van zijn wijnen. Traditioneel vakmanschap wordt gecombineerd met state-of-the-art technologie om de beste kwaliteit te garanderen. Het resultaat zijn volle, expressieve wijnen met fijne aroma's en karakteristieke smaken. Vina Errazuriz hecht veel belang aan duurzaamheid en milieubescherming. De wijngaarden worden zorgvuldig onderhouden en er wordt gebruik gemaakt van biologische landbouw om de wijnen een onvergelijkbaar en evenwichtig terroir te geven. De wijnmakerij zelf wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Als toonaangevende wijnmaker in de Casablanca Valley heeft Vina Errazuriz talloze prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept. De wijnen zijn verkrijgbaar in vele landen over de hele wereld en zijn een genot voor wijnkenners en fijnproevers. Als je op zoek bent naar eersteklas wijnen, kun je niet om Vina Errazuriz heen.


Aconcagua

Aconcagua het teeltgebied van de Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa

In het hart van het landelijke noorden van Chili ligt het fascinerende wijngebied Aconcagua Costa. Als sommelier kan ik je vertellen dat dit wijngebied, met zijn uitstekende kwaliteit en diversiteit, een smaakhoogtepunt is voor kenners en fijnproevers. Aan de voet van de majestueuze Andes, naast de Aconcagua rivier, ligt dit spectaculaire gebied dat pas sinds kort internationale bekendheid geniet. De geografische ligging vlakbij de Stille Oceaan, de hoogte en het specifieke microklimaat creëren hier de optimale omstandigheden voor het verbouwen van wijnvariëteiten van hoge kwaliteit. De wijnen uit het Aconcagua Costa gebied worden vooral gekenmerkt door hun frisheid en fijne zuurstructuur. Vooral de rode wijnen zijn uitstekend en profiteren van de koele zeebries en minerale bodems om een onderscheidend profiel te ontwikkelen. De geteelde variëteiten worden gedomineerd door Syrah en Pinot Noir, die expressief, elegant en complex zijn dankzij het speciale klimaat. Niet te vergeten zijn echter de volle, aromatische witte wijnen, vooral Chardonnay, die betoveren door hun balans tussen fruit, zuurgraad en body. Maar de Aconcagua Costa regio is meer dan alleen een uitstekend wijngebied. Het is een plek met een rijke cultuur en traditie, waar mensen met een diepe passie voor wijn en nauwgezet vakmanschap wonen en werken, van de zorg voor de wijnstokken tot de zorgvuldig gecontroleerde rijping van de wijn, waardoor Aconcagua Costa wijnen worden gecreëerd die zowel het prachtige landschap als het vakmanschap van de wijnmakers in elke druppel weerspiegelen. Ze drukken het terroir van Aconcagua Costa uit en vertellen een fascinerend verhaal over Chileense wijn en zijn buitengewone nuances. Een waar genot voor elke wijnkenner.



Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa wordt geproduceerd door Vina Errazuriz in het teeltgebied Aconcagua in .
Als je Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa lekker vond, vind je de andere wijnen van Vina Errazuriz misschien ook lekker.
Vina Errazuriz en Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa zijn afkomstig van Aconcagua.

Details

Extra informatie: Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa

Naam Las Pizarras Pinot Noir Aconcagua Costa
Wijnbouwgebied Aconcagua
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2014
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Spätburgunder ist eine sehr alte und qualitativ hochwertige rote Edelrebe. Sie ist auch bekannt als PinotNoir, Pinot Nero, Blau- oder Schwarzburgunder. Der Spätburgunder wurde sehr wahrscheinlich schon zur Römerzeit kultiviert. Pinot leitet sich vom französischen Wort Pinö (Fichtenzapfen) ab, da die Traubenform ähnlich ist. Nicht nur in seiner Heimat Burgund, sondern auch in der Champagne ist der Spätburgunder wichtige Grundlage für guten (Schaum-)Wein. Der Spätburgunder zählt zu den besten Rebsortender Welt und ist auch weltweit verbreitet. Das Bouquet ist fruchtbetont. Der Geschmack ist vollmundig, körperreich und harmonisch hinsichtlich der Säure und der Tannine.
Restsuiker (g/l) 2,49
Zuurgraad (g/l) 5,82
Serveertemperatuur 16-18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Schlumberger GmbH & Co.KG
Buschstrasse 20
DE-53340 MECKENHEIM
Wijnmaker Vina Errazuriz

UVP
€ 113,47
€ 90,70*
0.75l·€ 120,93/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vina Errazuriz

    Vina Errazuriz Don Maximiano
    Vina Errazuriz
    Don Maximiano
    € 73,13*
    Vina Errazuriz Don Maximiano
    Vina Errazuriz
    Don Maximiano
    € 73,13*
    Vina Errazuriz Don Maximiano
    Vina Errazuriz
    Don Maximiano
    € 73,13*
    Vina Errazuriz Max Reserva Merlot
    Vina Errazuriz
    Max Reserva Merlot
    € 17,21*
    Vina Errazuriz Don Maximiano
    Vina Errazuriz
    Don Maximiano
    € 73,13*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD