Land
Italië
Exclusiv Partner
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2019

Lagrein DOC

Obermoser, Exclusiv Partner

€ 17,73*
0.75l · € 23,64/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Klassieke Italiaanse rode wijn uit het Exclusiv Partner teeltgebied
  • DOC-gecertificeerde Lagrein met verfijnde kwaliteit
  • Diepe, robijnrode kleur met intense aroma's
  • Wijn met een sterk karakter en goede tanninestructuur
  • Perfect bij vleesgerechten en belegen kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Erste+Neue Puntay Lagrein Riserva DOC
    Erste+Neue
    Puntay Lagrein Riserva DOC
    € 17,20*
    Nals Margreid Sand Lagrein Südtirol DOC
    Nals Margreid
    Sand Lagrein Südtirol DOC
    € 15,15*
    Niklaserhof Lagrein DOC Oxs
    Niklaserhof
    Lagrein DOC Oxs
    € 14,73*
    St. Michael-Eppan Lagrein DOC
    St. Michael-Eppan
    Lagrein DOC
    € 19,96*
    Niklaserhof Lagrein DOC Oxs
    Niklaserhof
    Lagrein DOC Oxs
    € 21,57*
Beschreibung

Wijn noot: Lagrein DOC

De Lagrein DOC van Obermoser is een rode wijn van hoge kwaliteit die afkomstig is uit het exclusieve partnergebied in Italië. Dit teeltgebied wordt gekenmerkt door de ideale omstandigheden voor het verbouwen van wijn, waaronder het mediterrane klimaat, de vruchtbare bodems en de zorgvuldige verzorging van de wijnstokken. De Lagrein DOC is een elegante en expressieve rode wijn met een dieprode kleur en een fluweelzachte textuur. In de neus ontwikkelt hij intense aroma's van donkere bessen, kersen en specerijen, die prachtig harmoniëren met de karakteristieke frisheid van de wijn. In de mond heeft de Lagrein DOC van Obermoser een volle body en zachte, goed geïntegreerde tannines. De fruitige en kruidige smaken blijven lang hangen en zorgen voor een lange en aangename afdronk. Deze rode wijn past uitstekend bij stevige vleesgerechten, vooral bij gegrild rundvlees of wild. De Lagrein DOC van Obermoser is een exclusieve wijn die het beste belichaamt van het teeltgebied van de Exclusiv Partner in Italië. Dankzij zijn uitstekende kwaliteit en unieke smaakprofiel is het een uitstekende keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een exquise rode wijn.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Lagrein DOC

Een heerlijke rode wijn uit de Exclusiv Partner regio in Italië. Perfect bij: gegrild vlees, pasta met een stevige saus, belegen kaas.

Obermoser

Obermoser de wijnmaker achter Lagrein DOC

Obermoser is een ervaren wijnmaker uit Zuid-Tirol, bekend om zijn uitstekende wijnen en passie voor het verbouwen van druiven. Zijn wijngaarden liggen in de schilderachtige heuvels van de regio en profiteren van de perfecte combinatie van klimaat, bodem en zon. Bovendien gebruikt Obermoser alleen de beste druivensoorten om zijn wijnen te maken, die allemaal een uniek aroma en een ongelooflijk rijke smaak hebben. Bij elke slok van zijn wijnen voel je de toewijding en zorg die deze wijnmaker aan zijn werk besteedt. Waar wijnen van hoge kwaliteit worden gemaakt, is Obermoser onbetwist een van de toonaangevende wijnmakers in Zuid-Tirol.


Exclusiv Partner

Exclusiv Partner het teeltgebied van de Lagrein DOC

Als sommelier is het mij een genoegen je wegwijs te maken in de betoverende wijnstreek Exclusiv Partner in Italië. Italië is alom bekend om zijn meesterschap in wijnbouw en deze specifieke regio benadrukt dit op de meest indrukwekkende manier. Exclusiv Partner ligt in het hart van Italië, genesteld in het majestueuze landschap van glooiende heuvels, gouden zonnebloemvelden en eeuwenoude olijfbomen. De wijngaarden worden omringd door kleine middeleeuwse stadjes en zijn het hele jaar door gezegend met de zacht schijnende mediterrane zon. Het is een regio met een perfecte balans van klimaat, bodem en topografie, ideaal voor wijnbouw, en de Exclusiv Partner wijnhuizen zijn trots op hun harmonieuze mix van traditionele en moderne vinificatietechnieken. Van zorgvuldige handmatige oogst tot moderne gistingstechnieken, ze gaan zorgvuldig te werk om het karakter van de druiven naar boven te halen en unieke, uitzonderlijk soepele wijnen te maken. De portfolio van wijnen uit dit gebied is indrukwekkend, variërend van robuuste, volle rode wijnen tot lichte, verfrissende witte wijnen. De belangrijkste druivenrassen zijn Sangiovese voor de rode wijnen en Trebbiano voor de witte wijnen, maar het gebied staat ook bekend om de innovatieve productie van wijnen van internationale druivenrassen. De koele, kleiachtige bodems zorgen ervoor dat de druiven langzaam rijpen en dragen bij aan de opmerkelijke complexiteit en elegantie van de wijnen. De kenmerkende stijl van de Exclusiv Partner wijnen is hun rijkdom, evenwicht en integriteit. Ze vertonen een indrukwekkende smaakdiepte die behouden blijft van de eerste neus tot de lange, bevredigende afdronk. Eén ding is duidelijk in elke druppel: de liefde en toewijding waarmee deze wijnen worden geproduceerd. Exclusiv Partner biedt, zoals de naam al doet vermoeden, exclusieve wijnen die ware meesterwerken van wijnmaken zijn. Hun smaak is een sensuele weerspiegeling van de passie, traditie en trots die ten grondslag liggen aan elk aspect van het wijnmaken in deze prachtige regio van Italië.



Lagrein DOC wordt geproduceerd door Obermoser in het teeltgebied Exclusiv Partner in Italië.
Als je Lagrein DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Obermoser misschien ook lekker.
Obermoser en Lagrein DOC zijn afkomstig van Exclusiv Partner.

Details

Extra informatie: Lagrein DOC

Naam Lagrein DOC
Wijnbouwgebied Exclusiv Partner
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Lagrein
Serveertemperatuur 18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler OBERMOSER Weingut Obermoser, Untermagdalena 35, 39100, Bozen / Bolzano, BZ, Italien
Wijnmaker Obermoser

€ 17,73*
0.75l·€ 23,64/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Obermoser

    Obermoser Lagrein DOC
    Obermoser
    Lagrein DOC
    € 17,73*
    Obermoser Lagrein DOC
    Obermoser
    Lagrein DOC
    € 27,95*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD