Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch
Rabatt
-15%

2019

La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa

La Rioja Alta, Rioja

Normale prijs: € 19,37

Special Price € 16,44*

0.75l · € 21,92/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Volle fruitigheid, aromatisch, rijpe bessensmaken
  • Evenwichtig, fijne tannines, lange afdronk
  • Perfect bij donker vlees en kazen
  • Traditionele Spaanse wijnbouw uit de Rioja-regio
  • Reserva kwaliteit, twee jaar gerijpt in vaten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Luis Cańas Amaren Crianza
    Bodegas Luis Cańas
    Amaren Crianza
    € 16,23*
    Abadal Abadal 5 Merlot Pla de Bages DO
    Abadal
    Abadal 5 Merlot Pla de Bages DO
    € 16,18*
    Pagos del Rey Condado de Oriza Reserva
    Pagos del Rey
    Condado de Oriza Reserva
    € 12,95*
    Bodegas Alejandro Fernandez Condado de Haza Crianza DO Ribera del Duero
    Bodegas Alejandro Fernandez
    Condado de Haza Crianza DO Ribera del Duero
    € 17,21*
    Bodegas Gran Sello Gran Sello GST Excellence
    Bodegas Gran Sello
    Gran Sello GST Excellence
    € 11,63*
Beschreibung

Wijn noot: La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa

La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva DOCa is een indrukwekkende rode wijn uit de traditionele Rioja wijnstreek in het noorden van Spanje. Gemaakt van de edele druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Mazuelo, is deze wijn zorgvuldig geproduceerd door ervaren wijnmakers van het gerenommeerde wijndomein La Rioja Alta. De wijn heeft een intense robijnrode kleur en een aangenaam bouquet van rijp rood fruit, vanille en specerijen. Eenmaal in de mond ontvouwt zich een complex smaakprofiel met tonen van gebrande koffie en chocolade, dat wordt ondersteund door een perfecte balans tussen zuurgraad en tannines. De wijn heeft een aangename structuur en een lange, zachte afdronk. Een perfecte begeleider van rood vlees, gestoofde gerechten, belegen kaas of gewoon om van te genieten bij speciale gelegenheden.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa

Deze rode wijn La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva DOCa van Grupo La Rioja Alta past het beste bij mediterrane gerechten zoals gegrild rundvlees, lamsvlees, kruidige worstjes en stoofschotels. Geroosterde groenten zoals paprika en aubergine of hartige tapas zoals Manchego kaas en Serrano ham passen ook goed bij deze wijn. Aardappelen, rijst of bonen zijn geschikte begeleiders.

La Rioja Alta

La Rioja Alta de wijnmaker achter La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa

La Rioja Alta is een gerenommeerde wijnmaker uit de Riojastreek in Spanje. Sinds 1890 produceert het bedrijf wijnen van hoge kwaliteit op een schilderachtige wijngaard omgeven door glooiende heuvels, adembenemende landschappen en een perfect klimaat. De wijnmaker vertrouwt op traditionele wijnmaakmethoden en gebruikt alleen druiven van de beste kwaliteit om zijn wijnen te produceren. De wijnen van La Rioja Alta zijn wereldwijd bekend en worden gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld. Hier vind je een breed scala aan wijnen die opvallen door hun heerlijke aroma's en smaken. De wijnen van La Rioja Alta rijpen in Amerikaanse en Franse eiken vaten en winnen zo aan smaak, complexiteit en karakter. Het is geen wonder dat La Rioja Alta een van de beste wijnhuizen van Spanje is en regelmatig prijzen ontvangt voor de uitzonderlijke kwaliteit. Bezoekers van de wijnmakerij kunnen een rondleiding door de wijngaarden en een wijnproeverij volgen om de rijke geschiedenis en cultuur van het wijnmaken in Spanje te ervaren.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa wordt geproduceerd door La Rioja Alta in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa lekker vond, vind je de andere wijnen van La Rioja Alta misschien ook lekker.
La Rioja Alta en La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa

Naam La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 13.50
Serveertemperatuur 18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Carretera de Haro Km 2,6, CP 01330 Labastida, España
Wijnmaker La Rioja Alta

UVP
€ 19,37
€ 16,44*
0.75l·€ 21,92/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van La Rioja Alta

    La Rioja Alta Vińa Ardanza Reserva DOCa
    La Rioja Alta
    Vińa Ardanza Reserva DOCa
    € 27,56*
    La Rioja Alta La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa
    La Rioja Alta
    La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva Rioja DOCa
    € 16,44*
    La Rioja Alta Vińa Alberdi Reserva DOCa
    La Rioja Alta
    Vińa Alberdi Reserva DOCa
    € 16,80*
    La Rioja Alta Finca San Martin Crianza DOC
    La Rioja Alta
    Finca San Martin Crianza DOC
    € 12,05*
    La Rioja Alta La Rioja Alta Vina Arana Gran Reserva
    La Rioja Alta
    La Rioja Alta Vina Arana Gran Reserva
    € 31,74*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD