Land
Frankrijk
Rhone (Süd)
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2016

La Montagne AOC

Saint Jean Du Barroux, Rhone (Süd)

€ 32,82*
0.75l · € 43,76/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Handgeplukt, teelt, Rhône (Zuid) Frankrijk
  • Complexe smaken: appel, peer, witte bloemen, mineraliteit
  • Ideaal bij zeevruchten, gegrilde vis, gevogelte
  • Gerijpt in Franse eiken vaten, fijne zuurgraad
  • Serveertemperatuur 10-12°C, bewaarpotentieel tot 5 jaar

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château de Nalys Saintes Pierres de Nalys blanc AOP Châteauneuf-du-Pape
    Château de Nalys
    Saintes Pierres de Nalys blanc AOP Châteauneuf-du-Pape
    € 42,02*
    Saint Jean Du Barroux La Montagne AOC
    Saint Jean Du Barroux
    La Montagne AOC
    € 31,28*
    J.M.Cazes Sélection Domaine des Sénéchaux Blanc Châteauneuf-du-Pape AOC
    J.M.Cazes Sélection
    Domaine des Sénéchaux Blanc Châteauneuf-du-Pape AOC
    € 40,04*
    Famille Perrin Les Sinards Châteauneuf Du Pape AOC Blanc
    Famille Perrin
    Les Sinards Châteauneuf Du Pape AOC Blanc
    € 37,06*
Beschreibung

Wijn noot: La Montagne AOC

De koele winden en nachten op de Mont Ventoux zijn een troef voor deze wijn. De cuvée bestaat uit Grenache Blanc, Clairette en Bourboulenc. Wijnmaker Philippe Gimel vergelijkt hem met de beste witte wijnen in het zuiden van Frankrijk en is overtuigd van de lange levensduur van zijn wijn. De druiven werden geoogst op 20hl/ha. Het hele rijpingsproces vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Heldere citroengele kleur met lichte reflecties Een zeer veelzijdige en spannende neus stroomt uit het glas. Amandel en appelbloesem zorgen voor een fijne, bloemige elegantie. Vers gesneden amandelen en geroosterde amandelspijs zijn ook aanwezig. Gedroogde wilde bloemen, hooi en veel kruiden bouwen zich hiernaast op. Dragon, salie en tijm vallen op naast veel gedroogde lavendel. Fruit speelt een ondergeschikte rol. Een beetje kweepeer, kaki en grapefruit. Gedroogd fruit zoals dadel, abrikoos en mango zijn veel prominenter aanwezig. Het heeft een warm en uitnodigend centrum. Tegelijkertijd komt hier echter ook de koelte van zijn oorsprong naar voren. Het is precies deze diversiteit die Philipp Gimel in de fles en dus in het glas brengt. Oppervlakte zou hier aangewezen zijn om de wijn van de nodige zuurstof te voorzien. De wijn lijkt compact en zeer strak geconstrueerd. Hij profiteert van een ingehouden maar enorm essentiële zuurstructuur. Een fijn tannineraamwerk draagt hem vooruit. Alle andere elementen weten zich er telkens weer aan te hechten op weg naar de afdronk. Zijn sublieme karakter straalt grandeur, rust en elegantie uit. De bestaande rijpheid is zeker slechts een eerste fase en hij heeft nog vele jaren ontwikkeling voor de boeg. De smaken komen terug in een gelijkaardige samenstelling als in de neus. Vooral gedroogd fruit kenmerkt de afdronk naast de mediterrane kruiden. Proefnotitie door Marian Henß van 01.04.2024, Copyright Marian Henß

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: La Montagne AOC

Genießen Sie den erfrischenden Weißwein La Montagne AOC von Saint Jean Du Barroux aus der Rhone mit diesen köstlichen Speisen:

  • Gebackene Ziegenkäsetaschen
  • Gegrillter Fisch mit Zitronenbutter
  • Sommerlicher Salat mit Erdbeeren und Rucola

Saint Jean Du Barroux

Saint Jean Du Barroux de wijnmaker achter La Montagne AOC

Saint Jean Du Barroux is een bekroonde wijnmaker uit de Provence, bekend om zijn uitstekende wijnen en zijn passie voor het verbouwen van biodynamische wijn. De wijnmaker heeft zijn wijngaarden in een schilderachtig deel van de Provence en produceert een reeks rijke en aromatische wijnen die elk jaar beter worden. Saint Jean Du Barroux is een klein familiebedrijf dat zich richt op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij traditionele methoden worden gecombineerd met moderne technologie. De wijnen van Saint Jean Du Barroux zijn perfectionistische meesterwerken die het terroir van de Provence perfect weergeven en het gehemelte strelen met hun smaken van rode bessen, kruiden en een lichte vanilletoets. De wijnmaker heeft ook een reputatie opgebouwd als een van de weinige wijnmakers in de regio die biodynamische technieken gebruikt, zoals het gebruik van natuurlijke meststoffen en het planten van begeleidende planten, om het ecologisch evenwicht in zijn wijngaarden te behouden. Saint Jean Du Barroux is het toonbeeld van kwaliteit en passie en zijn wijnen behoren tot de beste die de Provence te bieden heeft.


Rhone (Süd)

Rhone (Süd) het teeltgebied van de La Montagne AOC

De zuidelijke Rhône, met zijn weelderige groene landschap, betovert veel wijnkenners en -liefhebbers. Als sommelier waardeer ik dit fascinerende wijngebied vanwege de diversiteit aan druivenrassen en het enorme spel aan aroma's dat in elke druppel terugkomt. De zuidelijke regio van de Rhône strekt zich uit van Montélimar tot Avignon en wordt gekenmerkt door zijn unieke geografische ligging. Door de nabijheid van de Middellandse Zee profiteert de regio van een mediterraan klimaat dat bevorderlijk is voor de rijping van de druiven. De bodem van de regio varieert tussen grind, kalksteen, klei en zand, wat een grote invloed heeft op de smaak van de wijnen. De zuidelijke Rhône staat bekend om zijn rode wijnen. De belangrijkste daarvan is de harmonieuze en volle Châteauneuf-du-Pape, waarvan de diversiteit het resultaat is van het samenspel van wel 13 verschillende druivenrassen - een palet dat kan variëren van krachtig paradoxaal tot ragfijn mysterieus. De hoofdrolspeler in deze cuvée is het druivenras Grenache, gevolgd door Syrah en Mourvèdre, die de wijn een prachtig kersenaroma en een strakke tanninestructuur geven. Een ander uitstekend voorbeeld van de zuidelijke Rhône is de Côtes du Rhône Villages, die zich presenteert als een volle en fruitintensieve wijn. Het is een eerbetoon aan de prachtig gelegen wijndorpen die deze regio zijn eigen karakter geven. Het gamma van de zuidelijke Rhône wordt vervolledigd door de kostbare Gigondas en de fluweelzachte Tavel. Elk terroir drukt hier zijn eigen stempel en maakt de wijnen uniek. De wijnen uit de Zuidelijke Rhône weerspiegelen de geest van de regio - krachtig en toch sierlijk, rijk aan aroma's en diep geworteld in hun thuisland. In het glas ervaar je het samenspel van traditie en innovatie, gevormd door de passie van de wijnmakers, die in elke druppel tot uiting komt.



La Montagne AOC wordt geproduceerd door Saint Jean Du Barroux in het teeltgebied Rhone (Süd) in Frankrijk.
Als je La Montagne AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Saint Jean Du Barroux misschien ook lekker.
Saint Jean Du Barroux en La Montagne AOC zijn afkomstig van Rhone (Süd).

Details

Extra informatie: La Montagne AOC

Naam La Montagne AOC
Wijnbouwgebied Rhone (Süd)
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2016
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Grenache blanc, Clairette, Bourboulenc
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Saint Jean du Barroux, Chemin de Saint Jean, 84330 Le Barroux / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Saint Jean Du Barroux

€ 32,82*
0.75l·€ 43,76/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Saint Jean Du Barroux

    Saint Jean Du Barroux La Pierre Noire AOC
    Saint Jean Du Barroux
    La Pierre Noire AOC
    € 35,92*
    Saint Jean Du Barroux Syrah Le Barroux VdF
    Saint Jean Du Barroux
    Syrah Le Barroux VdF
    € 39,54*
    Saint Jean Du Barroux LArgile AOC
    Saint Jean Du Barroux
    LArgile AOC
    € 24,56*
    Saint Jean Du Barroux Syrah Entrevon VdF
    Saint Jean Du Barroux
    Syrah Entrevon VdF
    € 39,54*
    Saint Jean Du Barroux Grenache Les Usclades VdF
    Saint Jean Du Barroux
    Grenache Les Usclades VdF
    € 39,54*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD