Land
Duitsland
Pfalz
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs

A. Christmann, Pfalz

€ 57,64*
0.75l · € 76,85/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Großes Gewächs uit de Pfalz
  • Exquisite witte wijnsoort: Riesling
  • Herkomst Königsbacher Ölberg-Hart
  • Duitse kwaliteitswijn
  • Gekenmerkt door unieke mineraliteit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bischel Scharlachberg Riesling QbA trocken
    Bischel
    Scharlachberg Riesling QbA trocken
    € 41,10*
    Bassermann Jordan Riesling trocken Forster Ungeheuer
    Bassermann Jordan
    Riesling trocken Forster Ungeheuer
    € 46,21*
    Ökonomierat Rebholz Burrweiler Schäwer Riesling GG
    Ökonomierat Rebholz
    Burrweiler Schäwer Riesling GG
    € 69,17*
    Van Volxem Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    Van Volxem
    Van Volxem Scharzhofberger Riesling Große Lage
    € 47,28*
    Kühling-Gillot Riesling Hipping GG
    Kühling-Gillot
    Riesling Hipping GG
    € 74,19*
Beschreibung

Wijn noot: Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs

Informatie over wijn Hart is de naam die gegeven is aan de kern van de Ölberg wijngaard in Königsbach rond de Ölberg kapel. Het perceel werd in 2013 geclassificeerd als VDP.Grosse Lage. Tot dit wijnjaar kwam de veilingwijn van het oudste deel van de wijngaard. Nu hebben ook de jongere wijnstokken een goede leeftijd bereikt, zodat de Christmanns een Riesling GG kunnen produceren van de hele wijngaard. De bodem wordt, net als die van de Idig, gekenmerkt door tertiaire kalkmergel, de zogenaamde terra fusca, die in de bovengrond vermengd is met puin van rode zandsteen. De riesling werd geoogst op 17.9.2020 met 40 hl/ha. Hij bleef tussen drie en zes uur op de schillen liggen, gistte spontaan tot 15.11. en rijpte in grote dubbele vaten. Hij werd gebotteld in juli 2021. Platina kleur Neus De 2020 Ölberg-Hart is net zo rustig als de Idig. Hij lijkt fris en sappig met helder, licht perzik- en abrikozenfruit, een beetje rook, grafiet en vuursteen. Smaak In de mond lijkt de wijn eerst wat ronder en warmer, maar dan wrang, steenachtig, licht jodiumachtig, citrusachtig met zuren en druk in de mond, waardoor de wijnen van Christmann al heel coherent en helder lijken. (Vlees) (Groente & Vegetarisch) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 31.08.2021, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs

De wijn past goed bij tong, zeebaars, gebakken kip en harde kaas.

A. Christmann

A. Christmann de wijnmaker achter Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs

A. Christmann is een gerenommeerde wijnboer uit de Pfalz, bekend om zijn uitstekende wijnen van de hoogste kwaliteit. Het wijnhuis is al sinds 1845 in familiebezit en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de toonaangevende wijnhuizen in Duitsland. De speciale focus van het wijnhuis ligt op duurzaam wijngaardbeheer en een voorzichtige persing van de druiven. Dit betekent dat de wijnen van A. Christmann niet alleen bijzonder goed smaken, maar ook ecologisch verantwoord zijn. Het wijnhuis A. Christmann produceert voornamelijk witte wijnen, waaronder Riesling, Gewürztraminer en Chardonnay, maar ook rode wijnen zoals Pinot Noir. De wijnen van A. Christmann worden gekenmerkt door hun heldere frisheid en elegantie, die perfect gecombineerd kunnen worden met vers eten. Het wijnhuis van A. Christmann heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de wijnindustrie en wordt beschouwd als een van de beste wijnhuizen in Duitsland. A. Christmann heeft met zijn wijnen al talloze prijzen gewonnen en staat op de menukaart van gerenommeerde restaurants in Duitsland en wereldwijd.


Pfalz

Pfalz het teeltgebied van de Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs

De Pfalz, in Duitsland vaak 'Duits Toscane' genoemd, is een van de oudste en op een na grootste Duitse wijnbouwgebieden. Het ligt in het zonovergoten, mediterrane gebied in het zuidwesten van Duitsland en is een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Als sommelier beschouw ik de Pfalz in vele opzichten als een van de meest uitzonderlijke wijngebieden ter wereld. Geografisch gezien ligt de Pfalz eigenlijk tussen het Pfälzerwald en de Rijn, maar voor ons sommeliers wordt het gedefinieerd door een verscheidenheid aan terroirs bestaande uit löss, klei, zandsteen en zelfs basalt. Deze verschillende terroirs ondersteunen de productie van een indrukwekkende reeks verschillende wijnen - van krachtige, volle rode wijnen tot elegante, frisse witte wijnen. De Pfalz is het meest bekend om zijn Rieslings, die meer dan de helft van de geproduceerde wijnen uitmaken. Als koningin van de witte wijnsoorten gedijt riesling goed op de warme bodems en profiteert het van het relatief droge klimaat in deze regio. Rieslings uit de Pfalz worden gewaardeerd om hun dichte, complexe karakter en levendige zuren, vaak met nuances van appel, peer, perzik en exotisch fruit. Maar de Pfalz heeft nog meer te bieden: Veel andere druivenrassen vinden hier de perfecte omstandigheden. Pinot Noir, Dornfelder, Portugieser voor rode wijn, maar ook Pinot Gris, Pinot Blanc, Silvaner en Gewürztraminer voor witte wijn zijn slechts enkele van de variëteiten die hier vertegenwoordigd zijn. Weg van de rijen wijnstokken biedt de Pfalz ook een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder talrijke middeleeuwse kastelen en charmante wijndorpjes met typische wijnbars en schilderachtige wijntavernes. Als sommelier kan ik met zekerheid zeggen dat de wijncultuur en -levensstijl in de Pfalz elke wijnliefhebber in verrukking zal brengen. De Pfalz is een wijngebied dat verrukt met zijn gevarieerde terroir, onderscheidende wijnbouwtraditie en een spannende mix van traditionele en innovatieve wijnen. De wijnen zijn net zo veelzijdig en complex als de regio zelf - een genot voor elke wijnliefhebber.



Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs wordt geproduceerd door A. Christmann in het teeltgebied Pfalz in Duitsland.
Als je Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs lekker vond, vind je de andere wijnen van A. Christmann misschien ook lekker.
A. Christmann en Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs zijn afkomstig van Pfalz.

Details

Extra informatie: Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs

Naam Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs
Wijnbouwgebied Pfalz
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Riesling
Restsuiker (g/l) 1 g/l
Zuurgraad (g/l) 8.1 g/l
Serveertemperatuur 12°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weingut A. Christmann, Peter-Koch-Str. 43, 67435 Gimmeldingen/Pfalz / Germany, Bio-Zertifikat: DE-ÖKO-003
Wijnmaker A. Christmann

€ 57,64*
0.75l·€ 76,85/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van A. Christmann

    A. Christmann Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs
    A. Christmann
    Königsbacher Ölberg-Hart Riesling Grosses Gewächs
    € 61,77*
    A. Christmann Königsbach IDIG Spätburgunder VDP.Grosses Gewächs
    A. Christmann
    Königsbach IDIG Spätburgunder VDP.Grosses Gewächs
    € 82,43*
    A. Christmann Gimmeldinger Kapellenberg QbA, VDP.Erste Lage
    A. Christmann
    Gimmeldinger Kapellenberg QbA, VDP.Erste Lage
    € 33,34*
    A. Christmann Gimmeldinger Schlössel Spätburgunder VDP Erste Lage
    A. Christmann
    Gimmeldinger Schlössel Spätburgunder VDP Erste Lage
    € 44,20*
    A. Christmann Ruppertsberger Reiterpfad Riesling VDP Erste Lage
    A. Christmann
    Ruppertsberger Reiterpfad Riesling VDP Erste Lage
    € 39,03*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD