Land
Spanje
Mallorca
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2022

Jose Ferrer Rosat Rosado

Bodegas Jose L. Ferrer, Mallorca

€ 10,06*
0.75l · € 13,41/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Charmante aroma's van rood fruit en marjolein
  • Frisse, lichte zuren met een evenwichtige structuur
  • Onberispelijke rosé uit de Spaanse wijnstreek Mallorca
  • Perfect bij gegrilde vis en antipasti
  • Hoogwaardige productie en handgeplukte druiven

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Neleman Just Fucking Good Wine Rosé
    Neleman
    Just Fucking Good Wine Rosé
    € 10,93*
    Juve y Camps Juve y Camps Brut Rose Pinot Noir
    Juve y Camps
    Juve y Camps Brut Rose Pinot Noir
    € 16,73*
    Binigrau B Rosat Binigrau
    Binigrau
    B Rosat Binigrau
    € 17,31*
    Attis Bodegas y Vinedos Sitta Rosado
    Attis Bodegas y Vinedos
    Sitta Rosado
    € 18,35*
    Bodegas Muga Rosado Rioja DOCa.
    Bodegas Muga
    Rosado Rioja DOCa.
    € 12,67*
Beschreibung

Wijn noot: Jose Ferrer Rosat Rosado

Framboosroze kleur. Frisse neus, benadrukt door de druivensoorten. Het bloemige aroma doet denken aan tulpen en kruidnagel, maar ook aan kaneel.
Restsuiker: 0,2 g/l / zuurgraad:
Naast de wijnkelder uit 1931 is een kleine uitbreiding gebouwd door José L. Ferrer in 1960 om meer capaciteit te creëren. Deze wijnkelder heeft 6 cementen tanks met een capaciteit van 30.000 liter per tank en nog meer ruimte om de vaten voor het rijpen van de wijn op te slaan. De volgende grote uitbreiding werd in 1995 uitgevoerd door de gebroeders Roses Ferrer, kleinzonen van de oprichter. Hier zie je duidelijk het vleugje moderniteit en tijd dankzij het overwicht van roestvrij staal in de twee trechters en de 14 tanks van 35.000 liter voor gisting en met een temperatuurregelingsmechanisme. De twee wijnkelders bevinden zich ook in dit gedeelte, in twee kelders op verschillende niveaus, met een capaciteit voor 2.000 vaten.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Jose Ferrer Rosat Rosado

De Jose Ferrer Rosat Rosado is een fruitige en verfrissende wijn die perfect past bij verschillende gerechten. Hier zijn enkele suggesties: - mediterrane voorgerechten zoals olijven, zongedroogde tomaten, mozzarella en geglaceerde vijgen - salades met vers fruit en noten - visgerechten, lichte pastagerechten met tomatensauzen of plantaardige roomsauzen - kip- of varkensgerechten in een romige saus - gegrilde groenten of groentekebabs - zomerse salades met geitenkaas en honing Over het algemeen past Jose Ferrer Rosat Rosado goed bij lichte en frisse gerechten die worden gekenmerkt door een evenwicht tussen zuren en zoetheid.

Bodegas Jose L. Ferrer

Bodegas Jose L. Ferrer de wijnmaker achter Jose Ferrer Rosat Rosado

Bodegas Jose L. Ferrer is een gerenommeerde wijnproducent op het prachtige Balearen eiland Mallorca. Sinds 1931 heeft het familiebedrijf een lange traditie in het produceren van wijnen van hoge kwaliteit, gemaakt van de autochtone variëteit Manto Negro en andere druivensoorten. De wijngaarden van Bodegas Jose L. Ferrer liggen verspreid over verschillende bodems op het eiland Mallorca en bieden een diversiteit aan aroma's en smaken. Ferrer liggen verspreid over verschillende bodems op het eiland Mallorca om een diversiteit aan aroma's en smaken te bieden. Het mediterrane klimaat, met zachte winters en warme zomers, biedt de ideale omstandigheden voor de druiven om te groeien. De handgeplukte oogsten en zorgvuldige verwerking in de moderne wijnmakerij garanderen de kwaliteit van het product en het behoud van unieke smaken. De wijnen van Bodegas Jose L. Ferrer zijn verkrijgbaar in verschillende categorieën - rode wijn, witte wijn en rosé - en elke wijn is een eerbetoon aan het erfgoed en de cultuur van het eiland. Bodegas Jose L. Ferrer is een van de bekendste wijnproducenten op Mallorca en een van de hoofdrolspelers die de wijnindustrie in de regio vooruit hebben geholpen. De wijnen zijn erg populair bij wijnliefhebbers en fijnproevers. Bezoekers zijn van harte welkom om de wijnmakerij te bezoeken en de huiswijnen te proeven.


Mallorca

Mallorca het teeltgebied van de Jose Ferrer Rosat Rosado

Het wijnbouwgebied op het betoverende eiland Mallorca is een ware schat voor elke sommelier en wijndrinker. Zacht glooiende heuvels, verwarmd door de krachtige Mallorcaanse zon, zijn bezaaid met wijnstokken die zich door de mineraalrijke bodem van het eiland slingeren om wijnen te produceren die net zo diep en gevarieerd zijn als het Mallorcaanse terroir zelf. De wijnmakers van Mallorca hebben een lange traditie die meer dan twee millennia teruggaat. Vandaag de dag profiteert het eiland van de constante heropleving en uitvinding van nieuwe technieken en variëteiten, die de passie en innovatie van de wijnmakers weerspiegelen. De resulterende wijnen zijn fascinerend, waar smaakdiversiteit en onverwachte nuances samenkomen. Het klimaat van Mallorca, gedomineerd door warme, zonnige dagen en een frisse zeebries, is ideaal voor talrijke druivensoorten, vooral de autochtone Manto Negro en Callet druiven. Deze staan bekend om hun robuuste rode wijnen, die worden gekenmerkt door dichte fruitaroma's en een complex karakter. De witte druivensoorten, zoals Prensal Blanc, doen het ook goed en produceren frisse, lichte witte wijnen die getuigen van het verfrissende karakter van de Middellandse Zee. Op Mallorca hebben we ook de mogelijkheid om enkele van de beste biologische wijnmakerijen van Spanje te ontdekken. Respect voor de natuur, traditionele methoden en het gebruik van autochtone druivensoorten staan centraal in hun filosofie. Het resultaat zijn authentieke wijnen met een onvergelijkbare expressiviteit die vertellen over het evenwicht tussen mens en natuur. De charme van een Mallorcaanse wijn ligt niet alleen in de smaak, maar ook in het verhaal dat elke slok bevat. Zo laten de wijnen van dit betoverende eiland ons reizen in een wereld vol traditie, innovatie en passie die elke kenner zal verbazen. Onvergetelijk!



Jose Ferrer Rosat Rosado wordt geproduceerd door Bodegas Jose L. Ferrer in het teeltgebied Mallorca in Spanje.
Als je Jose Ferrer Rosat Rosado lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Jose L. Ferrer misschien ook lekker.
Bodegas Jose L. Ferrer en Jose Ferrer Rosat Rosado zijn afkomstig van Mallorca.

Details

Extra informatie: Jose Ferrer Rosat Rosado

Naam Jose Ferrer Rosat Rosado
Wijnbouwgebied Mallorca
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Rosado Tranquilo
Restsuiker (g/l) 0.2
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler FRANJA ROJA S.L. CONQUISTADOR, 103 07350 BINISSALEM, MALLORCA
Wijnmaker Bodegas Jose L. Ferrer

€ 10,06*
0.75l·€ 13,41/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Jose L. Ferrer

    Bodegas Jose L. Ferrer Jose Ferrer Rosat Rosado
    Bodegas Jose L. Ferrer
    Jose Ferrer Rosat Rosado
    € 10,06*
    Bodegas Jose L. Ferrer Jose Ferrer Blanc de Blancs
    Bodegas Jose L. Ferrer
    Jose Ferrer Blanc de Blancs
    € 14,16*
    Bodegas Jose L. Ferrer Jose Ferrer Crianza
    Bodegas Jose L. Ferrer
    Jose Ferrer Crianza
    € 12,37*
    Bodegas Jose L. Ferrer Jose Ferrer Reserva SALE
    Bodegas Jose L. Ferrer
    Jose Ferrer Reserva SALE
    € 18,96*
    Bodegas Jose L. Ferrer Jose Ferrer Ańada Roble
    Bodegas Jose L. Ferrer
    Jose Ferrer Ańada Roble
    € 9,87*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD