Land
Spanje
Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste

Bodegas Hacienda Monasterio, Ribera del Duero

€ 93,55*
1.5l · € 62,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitstekende rode wijn uit de Ribera del Duero regio
  • Luxe magnum editie in houten kist
  • Onderscheidende fruitsmaken met fijne houttonen
  • Ideaal voor lang bewaren en speciale gelegenheden
  • Eersteklas kwaliteit uit Spanje

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 114,15*
    Bodegas 4 Kilos 4kilos Magnum (1,5l)
    Bodegas 4 Kilos
    4kilos Magnum (1,5l)
    € 73,30*
    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 114,15*
    Bodegas Tomas Postigo Tomás Postigo 3°Ańo 1,5L
    Bodegas Tomas Postigo
    Tomás Postigo 3°Ańo 1,5L
    € 77,98*
    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 115,17*
Beschreibung

Wijn noot: Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste

Intense robijnrode kleur.De neus is mineraal met tonen van vers rood fruit, aardbeien, kersen en een munttoets die goed geïntegreerd is met de tertiaire aroma's van het vat.De mond heeft een frisse en vloeiende aanzet; met nerveuze en jonge tannines die de wijn volume geven in het midden van de mond. De wijn is mineraal, complex, lang en heeft een frisheid, smaak en structuur die een veelbelovende ontwikkeling en rijping in de fles mogelijk maken.
Het idee voor Hacienda Monasterio werd geboren in 1990, toen Peter Sisseck aankwam in Ribera del Duero om de wijnmakerij te beheren en de wijngaarden aan te planten. Twee jaar later voegde Carlos de la Fuente zich bij het team als Peter's rechterhand. Hacienda Monasterio ligt op een landgoed van 160 hectare, waarvan 78 beplant is met wijngaarden. Gelegen tussen Pesquera en Valbuena de Duero, twee steden in de Duero-vallei die bekend staan om de kwaliteit van hun wijnen, was het landgoed aan het eind van de 19e eeuw eigendom van de familie Lecanda, die een nieuwe vorm van wijnproductie in het gebied introduceerde. De huidige wijnmakerij werd tussen 1991 en 1992 gebouwd volgens plannen van de Franse architect Philippe Maziéres, die eerder had gewerkt voor gerenommeerde wijnhuizen als Château Margaux, Château d'Yquem Prieure-Léchiné.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste

Dit hangt af van persoonlijke voorkeur en de gelegenheid, maar hier zijn enkele suggesties: - Rundvleesgerechten zoals biefstuk of rosbief - Gerookt vlees zoals ham of spek - Gestoofde gerechten zoals goulash of boeuf bourguignon - Krachtig wild zoals hert of ree - Kaasplateaus met hartige varianten zoals blauwe kaas of geitenkaas Over het algemeen gaan sterke, pittige en aromatische gerechten goed samen met de intense rode wijn. Het is aan te raden om het gerecht een vergelijkbaar smaakprofiel te geven om een harmonieuze combinatie te krijgen.

Bodegas Hacienda Monasterio

Bodegas Hacienda Monasterio de wijnmaker achter Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste

De wijnmaker Bodegas Hacienda Monasterio uit de beroemde wijnstreek Ribera del Duero is een van de toonaangevende wijnhuizen van Spanje. Sinds de oprichting in 1991 heeft het wijnhuis een reputatie opgebouwd als producent van de beste wijnen, gekenmerkt door een perfecte combinatie van traditie en moderniteit. De wijngaarden zijn zorgvuldig geselecteerd en liggen op een hoogte tot 900 meter boven zeeniveau. De wijnstokken worden volgens biologische principes verbouwd om een hoge kwaliteit en uniforme rijpheid van de druiven te garanderen. De wijnen van Bodegas Hacienda Monasterio staan bekend om hun diepte en balans, maar ook om hun finesse en elegantie. De Crianza is perfect in balans en verrukt met zijn aroma's van rijpe kersen en donkere bessen, terwijl de Reserva indruk maakt met zijn intense fruitigheid en lange afdronk. De filosofie van Bodegas Hacienda Monasterio is om de essentie van de Ribera del Duero regio in elk glas wijn te brengen. In combinatie met een moderne productiemethode wordt hier een unieke smaak gecreëerd die zowel kenners als liefhebbers in verrukking brengt.


Ribera del Duero

Ribera del Duero het teeltgebied van de Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste wordt geproduceerd door Bodegas Hacienda Monasterio in het teeltgebied Ribera del Duero in Spanje.
Als je Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Hacienda Monasterio misschien ook lekker.
Bodegas Hacienda Monasterio en Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste zijn afkomstig van Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste

Naam Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste
Wijnbouwgebied Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 15
Druivensoorten Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Rebsorte Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler BodegasHacienda Monasterio S.L., Ctra. Pesquera-Valbuena s/n, 47315 Pesquera de Duero (Valladolid), Espańa
Wijnmaker Bodegas Hacienda Monasterio

€ 93,55*
1.5l·€ 62,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Hacienda Monasterio

    Bodegas Hacienda Monasterio Hacienda Monasterio Cosecha
    Bodegas Hacienda Monasterio
    Hacienda Monasterio Cosecha
    € 43,16*
    Bodegas Hacienda Monasterio Hacienda Monasterio Reserva
    Bodegas Hacienda Monasterio
    Hacienda Monasterio Reserva
    € 61,77*
    Bodegas Hacienda Monasterio Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste
    Bodegas Hacienda Monasterio
    Hacienda Monasterio Cosecha Magnum (1,5l) Holzkiste
    € 93,55*
    Bodegas Hacienda Monasterio 6 Voordeelpakket Hacienda Monasterio Cosecha
    Bodegas Hacienda Monasterio
    6 Voordeelpakket Hacienda Monasterio Cosecha
    € 257,83*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD