Preistipp
Prijs tip!
Land
Oostenrijk
Kamptal
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
Rabatt
-11%

2022

Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l)

Johann Topf, Kamptal

Normale prijs: € 28,32

Special Price € 25,20*

1.5l · € 16,80/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitzonderlijke witte wijn uit het Oostenrijkse Kamptal
  • Grüner Veltliner in magnumfles (1,5l)
  • Tonen van appel, honing en witte peper
  • Perfecte begeleider van vis- en gevogeltegerechten
  • Elegante afdronk met uitstekende mineraliteit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Schneeberger Sämling 88 Steiermark QUW Schneeberger
    Schneeberger
    Sämling 88 Steiermark QUW Schneeberger
    € 24,66*
    Nigl Gruener Veltliner Privat Senftenberger Pellingen 1.Lage
    Nigl
    Gruener Veltliner Privat Senftenberger Pellingen 1.Lage
    € 35,62*
    F. X. Pichler Gruener Veltliner DAC Duernsteiner
    F. X. Pichler
    Gruener Veltliner DAC Duernsteiner
    € 40,77*
    F. X. Pichler Riesling Ried Burgstall DAC
    F. X. Pichler
    Riesling Ried Burgstall DAC
    € 37,82*
    Schneeberger Sämling 88 Steiermark QUW Schneeberger
    Schneeberger
    Sämling 88 Steiermark QUW Schneeberger
    € 24,66*
Beschreibung

Wijn noot: Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l)

Kleur: licht goudgeel met groenige accenten Aroma: fris, rasgebonden boeket van groene appels en witte peper, ook wat grapefruit en lindebloesem Smaak: racy, fris en levendig in de mond met het duidelijke fruit van het bouquet, merkbare mineraliteit en de onmiskenbare 'Pfefferl' een Grüner Veltliner zoals hij hoort te zijn, levendig, sappig, elegant, met veel jeugdige charme: voor Topf 'de meest typische van zijn klasse' De Grüner Veltliner voor Topf's 'Strassertaler' is afkomstig van verschillende Kamptaler wijngaarden: Gaisberg, Absdorfen, Sandgrube. De sappige, rijpe druiven worden in oktober geoogst en meteen naar de wijnmakerij gebracht, waar ze voorzichtig in hun geheel worden geperst en de most koel wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur (18 °C). Om het fruit en de levendigheid te behouden die typisch zijn voor deze druivensoort, wordt de Grüner Veltliner uitsluitend in roestvrijstalen tanks gevinifieerd.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l)

Klassiek met Wiener schnitzel, gebakken kip en sappig geroosterd varkensvlees met korst, maar ook met gegrilde vis en garnalen, groenteschotels en veel gerechten uit de Aziatische keuken.

Johann Topf

Johann Topf de wijnmaker achter Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l)

Johann Topf is een wijnhuis eigenaar uit de pittoreske Kamptal vallei in Oostenrijk. Hij produceert topwijnen die bekend staan om hun complexiteit en karakteristieke aroma's. Topf's focus ligt op het cultiveren van ecologisch duurzame wijngaarden waar hij de hoogste kwaliteit, rijkdom en diepte bereikt. De wijnen van Johann Topf zijn elegant, evenwichtig en weerspiegelen de kenmerken van het terroir waarin ze verbouwd worden. Hoewel hij zeer traditioneel te werk gaat, is Topf ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om de smaak van zijn wijnen te verbeteren. Hij gebruikt moderne technologieën om zijn wijnen te perfectioneren en legt zijn hart en ziel in het werk op zijn wijnmakerij om ervoor te zorgen dat elke druppel van zijn wijnen onderscheidend en expressief is. Johann Topf is een meermaals bekroonde wijnproducent die het zijn missie heeft gemaakt om de heerlijke wijnen van het Kamptal aan de wereld te brengen. Zijn wijnen zijn een must voor elke wijnliefhebber die op zoek is naar een unieke en onvergetelijke ervaring.


Kamptal

Kamptal het teeltgebied van de Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l)

Het Kamptal, genoemd naar de rivier de Kamp en gelegen in het hart van Oostenrijk, is een schitterende bron van voortreffelijke wijn, met een focus op de rassen Riesling en Grüner Veltliner. Als sommelier waardeer ik dit wijnbouwgebied om zijn indrukwekkende diversiteit en kwaliteit, waardoor het een heldere ster is in de Oostenrijkse wijnindustrie. Het bijzondere van het Kamptal ligt in de unieke combinatie van geografie, klimaat en bodem. Koele winden uit het noorden en warme, droge winden uit het oosten vormen hier samen het ideale microklimaat voor wijnbouw. De afwisseling tussen warme dagen en koele nachten zorgt ervoor dat de druiven hun knapperige zuren behouden en tegelijkertijd een zoete rijkdom ontwikkelen. De bodems in het Kamptal zijn al even divers, variërend van mergel en leisteen tot graniet en löss, wat de wijnen een opmerkelijke mineraliteit en complexiteit geeft. Vooral de wijnen die groeien op de steile terrassen van Heiligenstein en Gaisberg zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De Rieslings worden gekenmerkt door hun elegantie, levendige zuurgraad en intense aroma's van steenvruchten, terwijl de Grüner Veltliners schitteren met hun kruidige, volle en toch knisperende kenmerken. Het is niet alleen de geografie en het klimaat die van het Kamptal een bijzonder wijnbouwgebied maken. Het is ook de liefde en toewijding van de wijnmakers die deze regio zo bijzonder maken. Ze hebben een diep respect voor de natuur en vertrouwen op duurzame landbouwmethoden om een wijn te creëren die het terroir echt weerspiegelt. Voor mij als sommelier is het Kamptal een fascinerend studieobject. Het is het bewijs van hoe verschillende factoren - klimaat, bodem, locatie en de hand van de mens - kunnen samengaan om iets adembenemends te creëren. Een slok van een Kamptaler wijn is niet alleen een genot, het is een reis - door de dynamiek van het weer, de diversiteit van de bodem en de passie van de mensen die hem creëren.



Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Johann Topf in het teeltgebied Kamptal in Oostenrijk.
Als je Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Johann Topf misschien ook lekker.
Johann Topf en Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Kamptal.

Details

Extra informatie: Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l)

Naam Grüner Veltliner Strassertal Kamptal DAC Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Kamptal
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Grüner Veltliner: 100%
Wijnverwerking De Grüner Veltliner voor Topf's 'Strassertaler' komt van verschillende Kamptaler wijngaarden: Gaisberg, Absdorfen, Sandgrube. De sappige, rijpe druiven worden in oktober geoogst en meteen naar de wijnmakerij gebracht, waar ze voorzichtig in hun geheel worden geperst en de most bij een gecontroleerde temperatuur (18 °C) in koele roestvrijstalen tanks wordt gefermenteerd. De Grüner Veltliner rijpt uitsluitend in roestvrijstalen tanks om het typische fruit van de variëteit en de levendigheid van de wijn te behouden.
Optimal trinkreif jetzt
Serveertemperatuur 10.0°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Johann Topf GmbH 3491 Strass Österreich
Wijnmaker Johann Topf

UVP
€ 28,32
€ 25,20*
1.5l·€ 16,80/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Johann Topf

    Johann Topf Zweigelt Strassertal
    Johann Topf
    Zweigelt Strassertal
    € 13,12*
    Johann Topf Zweigelt (1,0l)
    Johann Topf
    Zweigelt (1,0l)
    € 10,81*
    Johann Topf Kamptal Zweigelt
    Johann Topf
    Kamptal Zweigelt
    € 10,54*
    Johann Topf Grüner Veltliner Offenberg Kamptal DAC Reserve 1ÖTW
    Johann Topf
    Grüner Veltliner Offenberg Kamptal DAC Reserve 1ÖTW
    € 36,36*
    Johann Topf Brut Rosé Reserve SALE
    Johann Topf
    Brut Rosé Reserve SALE
    € 20,96*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD