Land

Valle del Cachapoal
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal

Vinos Santa Ema, Valle del Cachapoal

Normale prijs: € 13,69

Special Price € 12,67*

0.75l · € 16,89/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Gran Reserva Carmenère - krachtige, elegante rode wijn
  • DO Valle del Cachapoal - gerenommeerd teeltgebied in Chili
  • Intense aroma's - pruimen, bramen, kruiden, chocolade
  • Perfecte begeleider van rood vlees, wildgerechten, kaas
  • Langdurige afdronk - goed bewaarpotentieel in de wijnkelder

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Carmenère Valle de Rapel
    Baron Philippe de Rothschild
    Escudo Rojo Carmenère Valle de Rapel
    € 13,57*
    Viña Los Vascos Los Vascos Cromas Carmenère Gran Reserva
    Viña Los Vascos
    Los Vascos Cromas Carmenère Gran Reserva
    € 18,33*
    Vińa Valdivieso Carmenère Gran Reserva "Valley Selection" Valle de Rapel - Chile
    Vińa Valdivieso
    Carmenère Gran Reserva "Valley Selection" Valle de Rapel - Chile
    € 16,18*
    Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Carmenère Valle de Rapel
    Baron Philippe de Rothschild
    Escudo Rojo Carmenère Valle de Rapel
    € 13,13*
    Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
    Montes
    Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
    € 11,05*
Beschreibung

Wijn noot: Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal

Helder robijnrood. Rijpe, lichtzoete tonen van rijpe bessen in de neus met een vleugje geroosterde toast. Prachtig in balans, sappig en fluweelzacht op de tong met subtiele tannines en een geconcentreerde afdronk.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal

Geserveerd op 18 graden Celsius is het een optimale wijn voor de BBQ met vrienden, gewoon geweldig bij lamsvlees met kruidenmarinade, pittige steaks of merguez. Ook een aanrader bij rijpe kazen. Geniet jong van de wijn.

Vinos Santa Ema

Vinos Santa Ema de wijnmaker achter Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal

Vinos Santa Ema S.A. is een uitstekende wijnmaker uit Chili. Sinds de oprichting in 1931 is het bedrijf gespecialiseerd in de productie van eersteklas wijnen. De wijnen worden uitsluitend gemaakt van de beste druiven uit de regio en dragen het kwaliteitszegel. Het team van Vinos Santa Ema S.A. staat bekend om hun passie voor wijn en zet zich in voor traditie en innovatie in het wijnmaken. Tientallen jaren ervaring hebben hen in staat gesteld wijnen te produceren die de persoonlijkheid en het terroir van Chili weerspiegelen. De wijnkaart van Vinos Santa Ema S.A. is rijk aan rode en witte wijnen die elk gehemelte zullen bevredigen. De rode wijnen vallen op door hun diepte en complexiteit en zijn perfect voor fijnproevers die op zoek zijn naar het beste. De witte wijnen daarentegen zijn licht en sprankelend en ideaal voor een gezellige avond met vrienden. Bijzonder opmerkelijk bij Vinos Santa Ema S.A. is het duurzame wijnbereidingsproces, dat zorgt voor de bescherming van het milieu en de natuur. De wijnen zijn vrij van pesticiden en andere chemicaliën en worden geproduceerd met uitsluitend natuurlijke middelen. Al met al is Vinos Santa Ema S.A. een wijnmaker die zich onderscheidt door zijn liefde voor wijn, zijn innovatieve geest en duurzaamheid. Elke wijn is een kunstwerk, zorgvuldig gemaakt om het gehemelte te bevredigen en het lichaam te verrukken.


Valle del Cachapoal

Valle del Cachapoal het teeltgebied van de Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal

De Valle del Cachapoal, genesteld in het spectaculaire landschap van de centrale Chileense regio, is een waar juweel van wijnbouw. Als sommelier ben ik dol op dit prachtige teeltgebied, dat zich uitstrekt tussen de majestueuze Andes en het kustgebergte, vanwege de terroirdiversiteit van wereldklasse en de voortreffelijke rode wijnen in Bendel-stijl. De klimatologische omstandigheden van deze regio zijn betoverend vleiend voor de wijnbouw en zorgen voor een opmerkelijke kwaliteit en diversiteit. Een mediterraan klimaat met warme zomers en koele winters, in combinatie met voldoende neerslag en bescherming tegen droogte door de besneeuwde Andes, bieden de perfecte achtergrond voor wijnbouw. Het teeltgebied wordt gedomineerd door rode druivensoorten, vooral Carmenère en Cabernet Sauvignon. De wijnen die hier geproduceerd worden, hebben de reputatie vol te zijn en gekenmerkt te worden door intense fruitige aroma's. Ze hebben een fascinerend karakter. Ze hebben een fascinerend karakter en worden gekenmerkt door hun fijne tannines en elegante structuur. De emblematische Carmenère, die zijn ware thuis lijkt te hebben gevonden in de Cachapoalvallei, is hier uitgesproken expressief, met karakteristieke toetsen van donkere bessen, peper en chocolade. De cabernet sauvignon daarentegen roept in de neus tonen op van rijp zwart fruit, rode peper en romige vanille. Zijn goed gestructureerde body en complexe en elegante smaak maken van deze wijn een favoriet bij kenners. Ik heb ook een sterke voorkeur voor de Syrah die in deze vallei geoogst wordt, die charmeert met zijn intense toetsen van rijp rood fruit, kruidnagel en peper, en in de mond scoort met zijn dichtheid en fluweelzachte textuur. Al bij al is de Valle del Cachapoal een indrukwekkend wijnbouwgebied waarvan de wijnen een onnavolgbaar evenwicht bieden tussen kracht en elegantie. Een bezoek aan deze vallei is een absolute must voor iedereen die een diep inzicht wil krijgen in de Chileense wijnbouw.



Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal wordt geproduceerd door Vinos Santa Ema in het teeltgebied Valle del Cachapoal in .
Als je Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal lekker vond, vind je de andere wijnen van Vinos Santa Ema misschien ook lekker.
Vinos Santa Ema en Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal zijn afkomstig van Valle del Cachapoal.

Details

Extra informatie: Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal

Naam Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal
Wijnbouwgebied Valle del Cachapoal
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Carmenère wird seit 1850 in Chile angebaut. In dem Andenstaat spielt die Empfindlichkeit der Rebe gegen die kühle europäische Witterung keine Rolle. Sie gehört auch heute noch zu den wenigen für Bordeaux-Cuvées zugelassenen Rebsorten, spielt aber dort keine große Bedeutung mehr, seit sie im vorletzten Jahrhundert durch die Phylloxera (Reblaus) nahezu ausgerottet wurde. Chile ist seitdem die neue Heimat des Carmenère. Da sich Merlot- und Carmenèrerebstöcke sehr ähneln, hielt man die Rebsorte lange für eine Variante des Merlot. Dieser Irrtum wurde erst 1994 endgültig durch eine DNA-Analyse beseitigt. Carmenère ist heutzutage eine chilenische Besonderheit, auf welche man stolz ist.
Serveertemperatuur 18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler A. Segnitz & Co. GmbH
Anne-Conway- Str. 4
DE-28359 BREMEN
Wijnmaker Vinos Santa Ema

UVP
€ 13,69
€ 12,67*
0.75l·€ 16,89/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vinos Santa Ema

    Vinos Santa Ema Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal
    Vinos Santa Ema
    Gran Reserva Carmenère DO Valle del Cachapoal
    € 12,67*
    Vinos Santa Ema Cabernet Sauvignon DO
    Vinos Santa Ema
    Cabernet Sauvignon DO
    € 9,14*
    Vinos Santa Ema Amplus One Carmenère/Syrah/Carignan
    Vinos Santa Ema
    Amplus One Carmenère/Syrah/Carignan
    € 17,51*
    Vinos Santa Ema Amplus One Carmenère/Syrah/Carignan SALE
    Vinos Santa Ema
    Amplus One Carmenère/Syrah/Carignan SALE
    € 15,30*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD