Land

San Rafael
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Goyenechea Merlot Rosé

Goyenechea, San Rafael

€ 8,38*
0.75l · € 11,17/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fruitige roséwijn uit het teeltgebied San Rafael.
  • Evenwichtige smaak met bessentonen
  • Gemaakt van de Merlot druivensoort van hoge kwaliteit
  • Gebotteld in Argentinië door kwaliteitsbewust wijnhuis
  • Perfect voor een vrolijke gelegenheid of zwoele zomeravond

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Andeluna Cellars Rosé Malbec Valle de Uco Mendoza
    Andeluna Cellars
    Rosé Malbec Valle de Uco Mendoza
    € 10,60*
    Bodegas Trapiche Trapiche Rosé trocken
    Bodegas Trapiche
    Trapiche Rosé trocken
    € 6,79*
    Finca Las Moras Syrah Rosé San Juan
    Finca Las Moras
    Syrah Rosé San Juan
    € 6,87*
    Kaiken Kaiken Estate Rose of Malbec
    Kaiken
    Kaiken Estate Rose of Malbec
    € 8,99*
Beschreibung

Wijn noot: Goyenechea Merlot Rosé

Deze frisse, droge Rosé Merlot heeft een lichte restzoetheid. In de mond ontwikkelt zich een intense smaak van geplette aardbeien. Fruitig, fris, levendig, heerlijk om te drinken. De wijnbereiding combineert expertise met wereldberoemde moderne technologieën. Het doel van Goyenechea is om een evenwicht te bewaren tussen kosten en kwaliteit, en tussen traditie en technologie. Gefermenteerd in koude stalen tanks zonder houtrijping. Deze frisse, fruitige roséwijn wordt jong gebotteld. De oorspronkelijk uit Spanje afkomstige familie Goyenechea is sinds 1869, in de 5e generatie, betrokken bij kwaliteitsgerichte wijnbouw en is daarmee een van de oudste wijnhuizen van het land. Vandaag de dag bezit de familie meer dan 120 hectare productieve wijngaarden in Villa Atuel in de provincie San Rafael/Mendoza. De wijnen worden gevinifieerd met de modernste keldertechnologie, gebotteld in de bodega en krijgen al vele jaren de hoogste erkenning over de hele wereld.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Goyenechea Merlot Rosé

Om te drinken bij zeevruchten, zoete desserts of op zichzelf. Koel serveren op 10-12°C.

Goyenechea

Goyenechea de wijnmaker achter Goyenechea Merlot Rosé

Wijnmaker Goyenechea uit San Rafael is een gerenommeerde wijnproducent die zich toelegt op traditionele wijnbouw. De wijngaarden liggen in een van de beste teeltgebieden van Argentinië en beslaan meerdere hectaren. De druivensoorten die er groeien, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon en Syrah, worden onder optimale omstandigheden verbouwd en geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. De wijnen van Goyenechea worden gekenmerkt door hun fijne structuur en soepele smaak en hebben talloze prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. De wijnmaker legt bijzondere nadruk op milieuvriendelijke landbouw en gebruikt alleen natuurlijke gisten zonder chemische toevoegingen bij de productie van zijn wijnen. In de historische kelders, die dateren uit 1868, rijpen de wijnen in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Hier hebben de wijnen genoeg tijd om hun aroma's en smaaknuances te ontwikkelen voordat ze worden gebotteld. Wijnmaker Goyenechea uit San Rafael is een uitstekende keuze voor elke wijnkenner die uitstekende kwaliteit en traditioneel wijnmaken waardeert.


San Rafael

San Rafael het teeltgebied van de Goyenechea Merlot Rosé

Het wijngebied San Rafael ligt in de provincie Mendoza, in het hart van Argentinië - een wereldgebied dat bekend staat om zijn uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een plezier om de wijnen van dit unieke terroir te ontdekken en je de geur- en smaaknuances te presenteren. San Rafael staat bekend om de natuurlijke schoonheid van zijn hoge bergen, heldere rivieren en uitgestrekte vlaktes. Er worden hier geweldige witte wijnen geproduceerd van Chardonnay en Sauvignon Blanc, maar ook uitstekende rode druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. Maar het hart van het San Rafael wijngebied is zonder twijfel de Malbec druif, waar Argentinië wereldwijd bekend om staat. De wijnen van San Rafael worden gekenmerkt door een krachtig, expressief karakter dat het terroir perfect weerspiegelt. De nabijheid van de Andes en het constant zonnige weer, gemengd met koude nachten, zorgen voor optimale vegetatieomstandigheden door bij te dragen aan de langzame en evenwichtige rijping van de druiven. Dit resulteert in wijnen vol van smaak, rijk van kleur en met een indrukwekkende tanninestructuur. Bij het proeven van een San Rafael Malbec kan de kenner dieppaarse kleuren in het glas verwachten en aroma's van zwarte kersen, pruimen en delicatessen zoals pure chocolade en versgemalen koffie in de neus. In de mond presenteren zich tonen van rijp, donker fruit, aangevuld met een verfijnde toets van kruidig eikenhout. De wijnen maken indruk met hun evenwichtige zuren, structuur en complexiteit en een intense, aanhoudende afdronk. Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of net de rijkdom van de wijnwereld ontdekt, San Rafael, met zijn weelderige, schilderachtige pracht en de diversiteit van zijn wijnen, zal je zeker bekoren. Proost!



Goyenechea Merlot Rosé wordt geproduceerd door Goyenechea in het teeltgebied San Rafael in .
Als je Goyenechea Merlot Rosé lekker vond, vind je de andere wijnen van Goyenechea misschien ook lekker.
Goyenechea en Goyenechea Merlot Rosé zijn afkomstig van San Rafael.

Details

Extra informatie: Goyenechea Merlot Rosé

Naam Goyenechea Merlot Rosé
Wijnbouwgebied San Rafael
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 100% Merlot
Wijnverwerking Het wijnbereidingsproces combineert gespecialiseerde kennis met wereldberoemde moderne technologieën. Goyenechea streeft naar een evenwicht tussen kosten en kwaliteit en tussen traditie en technologie. Gefermenteerd in koude stalen tanks zonder houtrijping. Deze frisse, fruitige roséwijn wordt jong gebotteld.
Restsuiker (g/l) 6,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,8 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler MAX PIEHL GmbH & Co. KG, Hardenstrasse 51, 20539 Hamburg
Wijnmaker Goyenechea

€ 8,38*
0.75l·€ 11,17/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Goyenechea

    Goyenechea Goyenechea Merlot Rosé
    Goyenechea
    Goyenechea Merlot Rosé
    € 8,38*
    Goyenechea Goyenechea Quinta Generacion Malbec
    Goyenechea
    Goyenechea Quinta Generacion Malbec
    € 16,54*
    Goyenechea Goyenechea Syrah GOYE
    Goyenechea
    Goyenechea Syrah GOYE
    € 8,38*
    Goyenechea Goyenechea Quinta Generacion Cabernet Sauvignon
    Goyenechea
    Goyenechea Quinta Generacion Cabernet Sauvignon
    € 16,54*
    Goyenechea Goyenechea Quinta Generacion Malbec
    Goyenechea
    Goyenechea Quinta Generacion Malbec
    € 16,54*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD