Land
Oostenrijk
Steiermark
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken

Sattlerhof, Steiermark

Normale prijs: € 24,06

Special Price € 21,97*

0.750l · € 29,29/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Südsteiermark QbA droog
  • Elegante fruitige aroma's
  • Tonen van kruisbes en groene peper
  • Perfecte begeleider van vis en zeevruchten
  • Oostenrijks wijnhuis uit Stiermarken

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Herbert Zillinger ERDKREIS Vogelsang Sauvignon Blanc
    Herbert Zillinger
    ERDKREIS Vogelsang Sauvignon Blanc
    € 22,80*
    Gross Ratsch Sauvignon Blanc QbA der Südsteiermark
    Gross
    Ratsch Sauvignon Blanc QbA der Südsteiermark
    € 23,04*
    Rudolf Fidesser Sauvignon Blanc Lage Sandberg QbA Weinviertel
    Rudolf Fidesser
    Sauvignon Blanc Lage Sandberg QbA Weinviertel
    € 23,42*
    Tement Sauvignon Blanc Kalk & Kreide Privat Südsteiermark DAC
    Tement
    Sauvignon Blanc Kalk & Kreide Privat Südsteiermark DAC
    € 21,45*
    Tement Ehrenhausen Zeitspiel 4 Spätfüllung, 48 M.
    Tement
    Ehrenhausen Zeitspiel 4 Spätfüllung, 48 M.
    € 21,97*
Beschreibung

Wijn noot: Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken

Fijne geuren van kruisbessen en pompelmoes, minerale toetsen, kruidige zuurgraad, complex en rijk aan finesse, veelgelaagd.
Restsuiker:2,00g/l / Zuurgraad:5,10g/l
Zijn Sauvignon behoort tot de beste ter wereld<> en gedijt vooral op de steile, zonovergoten hellingen van de beroemde Kranachberg. Willi en Maria Sattler beheren het 40 hectare grote landgoed Sattlerhof, dat de Kranachberg en de topwijngaarden Pfarrweingarten en Sernauberg<> omvat, al 30 jaar met grote vakkundigheid en hoge normen. Niet in de laatste plaats is de liefdevolle verzorging van de deels 40 jaar oude wijnstokken, die uitsluitend met de hand worden geoogst, verantwoordelijk voor de uitstekende kwaliteit van de wijnen met hun rassenaroma's. En inderdaad, zowel de Sauvignon als de Morillon - de Stiermarkse naam voor Chardonnay - weerspiegelen op meer dan indrukwekkende wijze het terroir van herkomst. De Sattlerhof is zonder twijfel een van de topadressen van Oostenrijk<>.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken

Ontdek de Gamlitz Sauvignon Blanc van Weingut Sattlerhof en laat je inspireren door zijn frisse aroma's. Hier zijn drie bijpassende aanbevelingen voor gerechten:

  • Salade met geitenkaas
  • Risotto met asperges
  • Groentenpizza

Sattlerhof

Sattlerhof de wijnmaker achter Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken

De wijnmakerij Sattlerhof uit het idyllische Steiermark is een onvergelijkbare uitdrukking van kwaliteit en traditie. Het wordt al generaties lang gerund door een familie die haar wijnen met passie en toewijding creëert. Bijzondere nadruk wordt gelegd op ecologische duurzaamheid, wat ook tot uiting komt in de certificering als biologische boerderij. Het bedrijf biedt een breed scala aan witte en rode wijnen, elk een karaktervolle uitdrukking van het terroir en de klimatologische omstandigheden van de regio. De wijnen worden gekenmerkt door hun concentratie en balans en zijn een ware smaakbeleving voor zowel de ervaren wijnkenner als de onervaren kenner. Wijnmaker Sattlerhof heeft er een zaak van gemaakt om het genieten van zijn wijnen te combineren met respect voor natuur en milieu. De wijngaarden liggen midden in de natuur en worden bewerkt zonder gebruik te maken van synthetische en chemische stoffen. Dit zorgt voor resultaten van uitstekende kwaliteit die het karakter van de regio weerspiegelen. Al met al is wijnmakerij Sattlerhof uit Stiermarken een echte parel onder de wijnhuizen van Oostenrijk. Hier worden traditie en innovatie gecombineerd tot een onvergelijkbare smaakervaring. Als je op zoek bent naar de perfecte wijn, dan ben je hier aan het juiste adres!


Steiermark

Steiermark het teeltgebied van de Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken

De Stiermarken, een betoverende regio in het zuidoosten van Oostenrijk, maakt indruk met zijn landschappelijke schoonheid en is tegelijkertijd een echt obeles-wijngebied dat wijnkenners wereldwijd aanspreekt. De verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd is uniek en zelfs de meest veeleisende fijnproevers zullen er blij mee zijn. Steiermark kan terugkijken op een lange geschiedenis van wijnbouw, die is gevormd door de speciale ligging van de regio. De grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht zorgen voor intense, natuurlijke fruitaroma's en een indrukwekkend spel van zuren. De veelzijdige bodemstructuur van voornamelijk kalk, leisteen en zand geeft de wijnen hun onmiskenbare karakter. Terwijl in andere regio's rood fruit domineert, is Stiermarken in feite een witte wijnland. Eerst en vooral de autochtone variëteit sauvignon blanc, die met zijn complexe fruitaroma en fijne zuurgraad bijzonder goed gedijt op Stiermarkse bodems. Maar ook variëteiten als Welschriesling, die kenmerkend is voor de typische witte wijn uit Stiermarken, of Grauburgunder tonen zich in topvorm. Zeldzaamheden als Traminer of Chardonnay, die in de Steiermark hun geheel eigen interpretaties vinden, mag u niet missen. De teeltregio Steiermark is onderverdeeld in de gebieden Zuid-Stiermarken, Vulkaan-Stiermarken en West-Stiermarken - elke regio met zijn eigen terroir en zijn eigen speciale kenmerken. Deze indrukwekkende diversiteit geeft aanleiding tot witte wijnen vol elegantie en levendige expressie - van bloemig en delicaat tot volle, minerale en kruidige druppels. Een fascinerende wijnwereld die zowel nieuwsgierigen als kenners in vervoering brengt. De hoge kwaliteitsnormen van de Stiermarkse wijnboeren zijn al voelbaar in de wijnkelder. Hun filosofie is gebaseerd op een diepe band met de natuur, respect voor wijn en de voortdurende verfijning van vakmanschap. Hier wordt traditie geleefd zonder innovatie uit de weg te gaan. Met zijn unieke combinatie van schilderachtig landschap, eerlijke gastvrijheid en uitstekende wijnen is Stiermarken



Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken wordt geproduceerd door Sattlerhof in het teeltgebied Steiermark in Oostenrijk.
Als je Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken lekker vond, vind je de andere wijnen van Sattlerhof misschien ook lekker.
Sattlerhof en Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken zijn afkomstig van Steiermark.

Details

Extra informatie: Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken

Naam Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken
Wijnbouwgebied Steiermark
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Sauvignon Blanc
Restsuiker (g/l) 2,00g/l
Zuurgraad (g/l) 5,10g/l
Serveertemperatuur 11°-13°°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Sattlerhof A 8462 Gamlitz
Wijnmaker Sattlerhof

UVP
€ 24,06
€ 21,97*
0.750l·€ 29,29/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Sattlerhof

    Sattlerhof Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken
    Sattlerhof
    Gamlitzer Sauvignon Blanc Südsteiermark QbA trocken
    € 21,97*
    Sattlerhof Gamlitzer Morillon Südsteiermark QbA trocken
    Sattlerhof
    Gamlitzer Morillon Südsteiermark QbA trocken
    € 19,53*
    Sattlerhof Gamlitzer Weissburgunder Südsteiermark QbA trocken
    Sattlerhof
    Gamlitzer Weissburgunder Südsteiermark QbA trocken
    € 19,63*
    Sattlerhof Gamlitzer Weissburgunder Südsteiermark QbA trocken SALE
    Sattlerhof
    Gamlitzer Weissburgunder Südsteiermark QbA trocken SALE
    € 17,69*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD