Land
Italië
Sizilien
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2022

Fumu Rosso Terre Siciliane IGT

Casa Vinicola Botter, Sizilien

€ 8,68*
0.75l · € 11,57/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Siciliaanse rode wijn met een intense robijnrode kleur
  • Uitstekende complexiteit door cuvée gisting
  • Aroma's van rijp fruit, kruiden en cacao
  • Afgerond met een lange en harmonieuze afdronk
  • Perfect bij vleesgerechten en belegen kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Asio Otus Asio Otus Rosso Vino Varietale d
    Asio Otus
    Asio Otus Rosso Vino Varietale d'italia
    € 8,43*
    Villa Puccini Chianti DOCG Riserva Villa Puccini
    Villa Puccini
    Chianti DOCG Riserva Villa Puccini
    € 10,29*
    Baglio del Cristo di Campobello Rosso C
    Baglio del Cristo di Campobello
    Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP
    € 11,27*
Beschreibung

Wijn noot: Fumu Rosso Terre Siciliane IGT

Intens met fijne fruitige toetsen van rode bessen en subtiele rokerige smaken. Prachtig in balans met een fluweelzachte tanninestructuur en een aanhoudende kruidige afdronk. De wijnstokken groeien op zonovergoten heuvels van vulkanisch gesteente in Sicilië. De handgeplukte druiven worden in kleine droogkratten van 19-21° Babo (een maat voor het suikergehalte van de druiven) gelegd, 2-3kg per stuk. Ze worden 10 dagen in de kratten opgeslagen in geventileerde ruimtes met temperatuur- en vochtigheidscontrole en zachtjes gerookt met kleine vuurtjes, waardoor de druiven een natuurlijke en verfijnde rooksmaak krijgen. De vinificatie begint dan met het pletten en macereren van de druiven, gevolgd door gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende ongeveer 12 dagen. Voor de afwerking rijpt 30% van de wijn in Franse en Amerikaanse eiken vaten voordat hij wordt gebotteld. Het wijnhuis Casa Vinicola Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter in Fossalta di Piave, 30 kilometer ten noordoosten van Venetië. Met de komst van de tweede generatie, de zonen van de oprichter Arnaldo, Enzo en Giovanni in 1958, werden de wijnen in flessen verkocht. Vandaag de dag wordt Botter gerund door de derde generatie van de familie en exporteert het bedrijf ongeveer 90% van de productie naar meer dan 40 landen. De wijnen zijn toegankelijk voor een breed publiek en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Fumu Rosso Terre Siciliane IGT

Een uitstekende begeleider van gebraad, gerijpte kazen en antipasti. Aanbevolen drinktemperatuur 18-20°C.

Casa Vinicola Botter

Casa Vinicola Botter de wijnmaker achter Fumu Rosso Terre Siciliane IGT

Casa Vinicola Botter is een traditionele wijnmaker uit Veneto die sinds 1928 van de productie van kwaliteitswijnen en grappa's zijn passie heeft gemaakt. De familie Botter houdt zich al generaties lang bezig met wijnbouw en is erin geslaagd om hun kennis en ervaring van generatie op generatie door te geven en te verbeteren. De wijnmakerij van Casa Vinicola Botter ligt in het beroemde wijngebied Veneto en produceert een verscheidenheid aan wijnen, van rode tot witte wijnen, allemaal gemaakt van lokale druiven. De wijngaarden van deze wijnfamilie strekken zich uit van de hellingen van de uitlopers van de Alpen tot de kusten van Venetië, waardoor elke wijn zijn representatieve karakter krijgt. De wijnen van Casa Vinicola Botter worden gekenmerkt door hun speciale aroma, hun evenwichtige zuurgraad en hun volle body. Elke wijn wordt met passie en expertise gemaakt en rijpt zorgvuldig in vaten om een perfecte smaak te bereiken. Naast wijnen produceert Casa Vinicola Botter ook een breed assortiment grappa's gedistilleerd uit de refracties van de beste druiven. Met hun delicate smaak en perfecte balans tussen fruitigheid en kracht hebben de grappa's ook internationaal voor een sensatie gezorgd. Casa Vinicola Botter is een wijnmaker die staat voor traditie, kwaliteit en passie. De wijnen en grappa's van deze familie zijn een teken van de rijkdom en schoonheid van het Italiaanse wijngebied Veneto.


Sizilien

Sizilien het teeltgebied van de Fumu Rosso Terre Siciliane IGT

De wijnstreek Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is een plek van onvergelijkbare schoonheid en diversiteit, waar de wijnbouw een traditie heeft die meer dan tweeduizend jaar teruggaat. Met meer dan 100.000 hectare wijngaarden speelt Sicilië een belangrijke rol in de Italiaanse wijnindustrie en wordt het beschouwd als een van de meest dynamische en innovatieve wijngebieden van het land. Als sommelier betovert Sicilië me met zijn talloze aromatische facetten en diverse terroirs. De gevarieerde topografie van vlak kustland tot hoge bergen, het unieke klimaat met hete, droge zomers en zachte winters, en de vele autochtone druivenrassen bieden een uniek spectrum aan wijnstijlen en smaakprofielen. Vooral de rode wijn Nero d'Avola, het 'zwart van Avola', is emblematisch voor Sicilië. Aromatisch, vol en expressief, deze variëteit kan zowel fruitige als elegante wijnen produceren en is een prachtige showcase voor de kwaliteit en het karakter dat Sicilië te bieden heeft. Maar witte wijnen, zoals de lichte en frisse Grillo of de minerale en elegante Etna Bianco, die afkomstig zijn van de hellingen van de actieve vulkaan Etna, maken ook indruk met hun unieke smaakintensiteit en helderheid. Ook de zoete wijnen van de Zibibbo druif mogen niet vergeten worden, die verbouwd worden op de Eolische eilanden en waarvan de exquise balans van zoetheid en zuurgraad wereldwijd bekend is. Sicilië is een wijngebied dat traditie en innovatie prachtig weet te combineren. Door het moedige gebruik van moderne vinificatietechnieken en het gelijktijdige respect voor erfgoed en tradities, slagen Siciliaanse wijnmakers erin om wijnen van uitstekende kwaliteit en uniciteit te produceren. Als sommelier en wijnliefhebber is het voor mij een voorrecht om de verschillende schatten die de Siciliaanse wijnregio te bieden heeft te leren kennen, te proeven en te delen. Het is een voortdurende ontdekkingsreis vol gen



Fumu Rosso Terre Siciliane IGT wordt geproduceerd door Casa Vinicola Botter in het teeltgebied Sizilien in Italië.
Als je Fumu Rosso Terre Siciliane IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Casa Vinicola Botter misschien ook lekker.
Casa Vinicola Botter en Fumu Rosso Terre Siciliane IGT zijn afkomstig van Sizilien.

Details

Extra informatie: Fumu Rosso Terre Siciliane IGT

Naam Fumu Rosso Terre Siciliane IGT
Wijnbouwgebied Sizilien
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon
Wijnverwerking De wijnstokken groeien op zonovergoten heuvels van vulkanisch gesteente in Sicilië. De handgeplukte druiven worden in kleine droogkratten van 19-21° Babo (een maat voor het suikergehalte van de druiven) gelegd, elk met een gewicht van 2-3kg. Ze worden 10 dagen in de kratten opgeslagen in geventileerde ruimtes met temperatuur- en vochtigheidscontrole en zachtjes gerookt met kleine vuurtjes, waardoor de druiven een natuurlijke en verfijnde rooksmaak krijgen. De vinificatie begint dan met het pletten en macereren van de druiven, gevolgd door gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende ongeveer 12 dagen. Voor de afwerking rijpt 30% van de wijn in Franse en Amerikaanse eiken vaten voor hij wordt gebotteld.
Restsuiker (g/l) 3,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 6,3 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Casa Vinicola Botter Carlo & C. Spa, Via Cadorna 17, 30020 Fossalta di Piave, Italien
Wijnmaker Casa Vinicola Botter

€ 8,68*
0.75l·€ 11,57/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Casa Vinicola Botter

    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Primitivo Salento IGT
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Primitivo Salento IGT
    € 8,00*
    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Primitivo IGT Puglia
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Primitivo IGT Puglia
    € 8,79*
    Casa Vinicola Botter Doppio Passo Primitivo Rosato Puglia IGT
    Casa Vinicola Botter
    Doppio Passo Primitivo Rosato Puglia IGT
    € 6,92*
    Casa Vinicola Botter Terre di Montelusa Brindisi DOC Riserva
    Casa Vinicola Botter
    Terre di Montelusa Brindisi DOC Riserva
    € 7,91*
    Casa Vinicola Botter "Sorgere" dolce Rosso di Puglia IGT
    Casa Vinicola Botter
    "Sorgere" dolce Rosso di Puglia IGT
    € 5,81*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD