Preistipp
Prijs tip!
Land

Napa Valley
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-34%

2019

Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet

Francis Ford Coppola Winery, Napa Valley

Normale prijs: € 45,23

Special Price € 29,72*

0.75l · € 39,63/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • 100% Cabernet uit de beroemde Napa Valley
  • Ontwikkeld door de meesterregisseur van Godfather en Apocalypse Now
  • 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten
  • Rijke smaak met tonen van donkere bessen en pruimen
  • Perfect in combinatie met rundvlees, lamsvlees en sterke kazen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Hess Tamer Lion Tamer Cabernet Sauvignon
    Hess Tamer
    Lion Tamer Cabernet Sauvignon
    € 60,71*
    Wines of substance Substance Vineyard Collection Powerline Cabernet
    Wines of substance
    Substance Vineyard Collection Powerline Cabernet
    € 54,54*
    K Vintners K
    K Vintners
    K 'The Deal' Syrah Sundance Vineyard
    € 47,25*
    Francis Ford Coppola Winery Eleanor Red Blend
    Francis Ford Coppola Winery
    Eleanor Red Blend
    € 62,71*
    Charles Smith Wines Chateau Smith CabSauv
    Charles Smith Wines
    Chateau Smith CabSauv
    € 22,90*
Beschreibung

Wijn noot: Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet

Donkerrood van kleur. De smaak is een melange van rode en zwarte bessen, kersen en cassis met een vleugje lavendel, kruidig in de mond met goed geïntegreerde Wanneer je de naam Francis Ford Coppola hoort, denk je het eerst aan The Godfather of Apocalypse Now, maar in de wijnwereld is Coppola's succes als wijnproducent net zo legendarisch als zijn werk als regisseur. Het zijn zijn twee grote passies: wijn maken en filmmaken zijn twee grote kunstvormen, zegt hij zelf. In de afgelopen decennia heeft Coppola, in samenwerking met zijn uitstekende oenoloog Corey Beck, een aantal zeer succesvolle wijnen geproduceerd. Hij werd een van de meest dynamische wijnmakers in de Napa Valley en Corey Beck werd door de San Francisco International Wine Competition uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar 2012.
In 1979 kocht Francis Ford Coppola een deel van het voorheen wereldberoemde Inglenook Estate in Napa Valley, dat 100 jaar eerder was opgericht door de Finse kapitein Niebaum. Zijn eerste wijn werd gemaakt in een schuur op het landgoed. Coppola leidde de statige residentie binnen een paar jaar naar nieuwe roem.
Tijdens dit proces creëerde hij de Rosso & Bianco lijn, geïnspireerd op zijn jeugd als kleinzoon van een Italiaanse immigrantenfamilie. Tijdens het drankverbod liet Francis Ford Coppola's grootvader Agostino druiven vanuit Californië opsturen om er wijn van te maken in de kelder van zijn flat in New York. Want wijn is altijd een normaal voedingsmiddel geweest in de Italiaanse manier van leven. Een maaltijd zonder wijn, hoe eenvoudig ook, is gewoon ondenkbaar!
De Zinfandel behoort tot de Diamond Collection. Dit zijn premium cépagewijnen uit de topwijngaarden van Napa Valley, Sonoma County, Monterey en Paso Robles - glanzende juweeltjes met een gepolijst karakter.
De Directors Cut serie is de perfecte weerspiegeling van de klassieke druivenrassen van de verschillende Sonoma terroirs. Cabernet sauvignon vormt de ruggengraat van deze boeiende cuvée.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet

bij alle sterke gerechten, zachte kaas en wild

Francis Ford Coppola Winery

Francis Ford Coppola Winery de wijnmaker achter Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet

De Francis Ford Coppola Winery in het hart van Napa Valley is een waar hoogtepunt voor wijnliefhebbers en filmfans. Het wijnhuis werd opgericht door de legendarische regisseur Francis Ford Coppola, die hier zijn passie voor uitstekende wijn en filmische esthetiek combineerde. Te midden van schilderachtige wijngaarden nodigen de elegante gebouwen van het wijnhuis je uit om de exquise wijnen te proeven. Het liefdevol ontworpen terrein omvat onder andere een indrukwekkend wijnterras en een idyllisch zwembad dat uitnodigt om te ontspannen en te genieten. De wijnmakerij produceert een grote verscheidenheid aan wijnen, van frisse witte wijnen tot aromatische rode wijnen en fijne mousserende wijnen. Bijzonder opmerkelijk zijn de cabernet sauvignons, die hier perfect gedijen dankzij het ideale klimaat en de ideale bodem. De rosé en chardonnay zijn ook echte traktaties voor het gehemelte. Naast wijn biedt de Francis Ford Coppola Winery ook een breed scala aan culinaire hoogstandjes. Het eigen restaurant Rustic serveert gerechten die perfect zijn afgestemd op de wijnen met verse ingrediënten uit de regio. Voor filmfans is een bezoek aan de wijnmakerij niet alleen vanwege zijn naamgenoot de moeite waard. Het museum in het wijnhuis toont ook een indrukwekkende verzameling rekwisieten en memorabilia uit Coppola's filmcarrière. Al met al is de Francis Ford Coppola Winery een eersteklas plek die wijn, cultuur en gastronomische ervaringen perfect combineert. Een absolute must voor iedereen die de Napa Valley bezoekt.


Napa Valley

Napa Valley het teeltgebied van de Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet

Als sommelier is Napa Valley van onschatbare waarde voor mij - het is het kroonjuweel van de wijngebieden in de Verenigde Staten en een nirwana voor wijnliefhebbers over de hele wereld. De vallei ligt in Noord-Californië, ongeveer 50 mijl ten noordoosten van San Francisco en strekt zich uit over ongeveer 30 mijl. Het brede scala aan terroirs en microklimaten, variërend van frisse, verkoelende zeebriesjes tot warmere klimaten in het binnenland, biedt ideale omstandigheden voor een indrukwekkende variëteit aan druivenrassen. Napa Valley staat bekend om zijn Cabernet Sauvignons en Chardonnays van wereldklasse, die kunnen wedijveren met de meest prestigieuze wijngebieden in Europa. Maar ook andere druivensoorten zoals Merlot, Pinot Noir of Sauvignon Blanc doen het uitstekend. De wijnen uit dit gebied worden vaak gekenmerkt door een rijpe, fruitige impressie en een kenmerkende eikentoon, ondersteund door fluweelzachte tot krachtige tannines. Een van de opmerkelijke kenmerken van Napa Valley is de enorme diversiteit in productie. Van intieme boutique wijnmakerijen die zeldzame, ambachtelijke wijnen produceren tot gerenommeerde wijnmakerijen met een indrukwekkende productie, Napa Valley heeft voor ieder wat wils. Ondanks haar wereldwijde faam heeft Napa Valley haar authenticiteit behouden. Het presenteert zichzelf trots als het beeld van de Amerikaanse droom: een combinatie van innovatieve geest en respect voor traditie en vakmanschap. De regio staat niet alleen bekend om zijn wijnproductie, maar ook om zijn gastronomische aanbod, dat wereldwijd wordt geroemd om zijn uitstekende kwaliteit. Uitstekende restaurants en culinaire evenementen vullen de intense wijnervaring aan. De laatste decennia is Napa Valley meer in de richting van duurzame wijnproductie gegaan, wat het in mijn ogen des te aantrekkelijker maakt. De wijnmakers zijn toegewijd aan het behoud van het land en de bescherming van het milieu, wat wordt weerspiegeld in de zorg voor hun wijngaarden en de kwaliteit van hun wijnen. Kortom, Napa Valley is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is een oase van cultuur en vakmanschap, waar passie, innovatie en respect



Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet wordt geproduceerd door Francis Ford Coppola Winery in het teeltgebied Napa Valley in .
Als je Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet lekker vond, vind je de andere wijnen van Francis Ford Coppola Winery misschien ook lekker.
Francis Ford Coppola Winery en Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet zijn afkomstig van Napa Valley.

Details

Extra informatie: Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet

Naam Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet
Wijnbouwgebied Napa Valley
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 13.50
Druivensoorten Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc
Serveertemperatuur 16-18 °C°C
Allergeneninformatie Enthält Sulfite
Verdeler Weinkontor Freund GmbH, Nienkamp 17, 33829 Borgholzhausen
Wijnmaker Francis Ford Coppola Winery

UVP
€ 45,23
€ 29,72*
0.75l·€ 39,63/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Francis Ford Coppola Winery

    Francis Ford Coppola Winery Francis Ford Coppola Director
    Francis Ford Coppola Winery
    Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet
    € 29,72*
    Francis Ford Coppola Winery Francis Ford Coppola Rosso & Bianco Chardonnay
    Francis Ford Coppola Winery
    Francis Ford Coppola Rosso & Bianco Chardonnay
    € 14,47*
    Francis Ford Coppola Winery Diamond Paso Robles Cabernet Sauvignon
    Francis Ford Coppola Winery
    Diamond Paso Robles Cabernet Sauvignon
    € 20,11*
    Francis Ford Coppola Winery Rosso & Bianco
    Francis Ford Coppola Winery
    Rosso & Bianco 'Rosso'
    € 13,85*
    Francis Ford Coppola Winery Francis Ford Coppola Rosso & Bianco Cabernet
    Francis Ford Coppola Winery
    Francis Ford Coppola Rosso & Bianco Cabernet
    € 17,21*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD