Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-10%

2021

Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)

Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei, Toscane (halbe Flasche)

Normale prijs: € 12,39

Special Price € 11,14*

0.375l · € 29,71/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode Toscaanse wijn met DOCG-status
  • Edele fles van 0,375l
  • Intense aroma's van rood fruit en kruiden
  • Perfect in balans met zachte tannines
  • Ideaal bij rood vlees en belegen kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Rocca delle Macìe Famiglia Zingarelli Chianti Classico DOCG (0,375l)
    Rocca delle Macìe
    Famiglia Zingarelli Chianti Classico DOCG (0,375l)
    € 8,60*
    Antinori Pèppoli Chianti Classico DOCG (0,375l)
    Antinori
    Pèppoli Chianti Classico DOCG (0,375l)
    € 11,70*
    Rocca delle Macìe Famiglia Zingarelli Chianti Classico DOCG (0,375l)
    Rocca delle Macìe
    Famiglia Zingarelli Chianti Classico DOCG (0,375l)
    € 8,81*
    Frescobaldi Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG (0,375l)
    Frescobaldi
    Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG (0,375l)
    € 10,76*
Beschreibung

Wijn noot: Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)

Fruitig bouquet met kruidige aroma's, zeer aangename# fruittonen, accenten van karamel en vers hout.
Ser Lapo Mazzei<>, actief als notaris in Florence in 1383, maakte voor het eerst melding van de Mazzei wijngaarden in Carmignano in 1392. Het was dankzij de kleindochter van Lapo Mazzei dat haar man Piero di Agnolo di Fonterutoli, de laatste erfgenaam van zijn familie, in 1435 al zijn landgoederen in Fonterutoli en Siepi naliet aan de Mazzei, die ze vandaag de dag nog steeds bezitten. De bodems in Fonterutoli zijn steenachtig en niet alleen daardoor zijn de opbrengsten altijd laag. Hoge kwaliteit<>, een duidelijk concept en vakmanschap hebben de wijnen van Fonterutoli tot de benchmark gemaakt voor hoge kwaliteit Chianti Classico<>. Onder advies van Carlo Ferrini<> worden non-stop grandioze rode wijnen geproduceerd. Het resultaat is vier wijnen van het hoogste niveau<>, die in de loop der jaren ontelbare 3 glazen top markeringen in Gambero Rosso hebben verzameld. Een mooier assortiment dan dit is bijna niet te vinden in Chianti Classico.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)

- Pasta met tomatensaus, basilicum en Parmezaan - Lasagne - Pizza - Gegrild vlees, bijvoorbeeld biefstuk of wild - Geroosterd vlees - Kaasplateau met verschillende soorten, bijvoorbeeld Parmezaan, Pecorino, Gorgonzola

Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei

Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei de wijnmaker achter Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)

Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei is een gerenommeerd Toscaans wijnhuis dat al generaties lang wordt gerund door de familie Mazzei. Gelegen op de heuvels van Chianti Classico, omgeven door schilderachtige wijngaarden en olijfgaarden, produceert het wijnhuis premium wijnen van de hoogste kwaliteit en verfijning. Het bebouwde gebied beslaat meer dan 650 hectare, waar verschillende rode en witte druivensoorten worden verbouwd, waaronder Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay. De wijnmakerij is dagelijks geopend en biedt geïnteresseerde bezoekers rondleidingen door de boerderij, wijnproeverijen en proeverijen, evenals een unieke wijn aromabar. De wijnen van Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei zijn beroemd om hun intensiteit, complexiteit en elegantie en hebben talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen. De wijngaarden van het wijnhuis zijn gespecialiseerd in de productie van Chianti Classico wijnen van hoge kwaliteit, waaronder de bekroonde Fonterutoli Chianti Classico Gran Selezione DOCG. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat terug tot de 14e eeuw en is nauw verbonden met de geschiedenis van Toscane. Vandaag de dag wordt het wijnhuis geleid door Lapo Mazzei, die de lange familietraditie van innovatie, creativiteit en passie voortzet. Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei is niet alleen een uitzonderlijk wijnmerk, maar ook een plek van grote schoonheid en historische betekenis. Elk bezoek aan het landgoed is een onvergetelijke ervaring die kan worden aanbevolen aan elke liefhebber van wijn en cultuur.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l) wordt geproduceerd door Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei misschien ook lekker.
Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei en Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l) zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)

Naam Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Sangiovese, Malvasia Nera, Colorino, Merlot
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Castello Fonterutoli - Marchesi Mazzei SPA Agricola I 53011 Castellina in Chianti
Wijnmaker Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei

UVP
€ 12,39
€ 11,14*
0.375l·€ 29,71/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei

    Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei Castello di Fonterutoli - "Gran Selezione" Chianti Classico DOCG
    Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei
    Castello di Fonterutoli - "Gran Selezione" Chianti Classico DOCG
    € 43,42*
    Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)
    Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei
    Fonterutoli Chianti Classico DOCG (0,375l)
    € 11,14*
    Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei Castello di Fonterutoli - "Gran Selezione" Chianti Classico DOCG
    Castello di Fonterutoli - Marchesi Mazzei
    Castello di Fonterutoli - "Gran Selezione" Chianti Classico DOCG
    € 43,42*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD