Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
DO Penedès
Sorte
Prosecco & Spumante
Stilisik
aromatisch & fris
Rabatt
-16%

2015

Esplendor Vardon Kennett

Miguel Torres, DO Penedès

Normale prijs: € 49,36

Special Price € 41,56*

0.75l · € 55,41/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquisite Prosecco & Spumante van DO Penedès, Spanje
  • Traditioneel familiebedrijf met moderne technologie
  • Fris, levendig en elegant met fijne perlage
  • Prachtige harmonie van bloemige en fruitige aroma's
  • Ideaal voor feestelijke gelegenheden of als aperitief

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Gramona Agrent Rosé, Brut Nature
    Gramona
    Agrent Rosé, Brut Nature
    € 47,82*
    Gramona Imperial Brut
    Gramona
    Imperial Brut
    € 58,31*
    Recaredo Bufadors, Vinya del Rascarà, ungeschwefelt
    Recaredo
    Bufadors, Vinya del Rascarà, ungeschwefelt
    € 58,16*
    Gramona Rosé Pinot Noir, Brut
    Gramona
    Rosé Pinot Noir, Brut
    € 33,34*
    Familia Nin Ortiz Selma de Nin, Ancestral
    Familia Nin Ortiz
    Selma de Nin, Ancestral
    € 70,05*
Beschreibung

Wijn noot: Esplendor Vardon Kennett

Esplendor Vardon Kennett van Miguel Torres is een uitzonderlijke Prosecco & Spumante uit de gerenommeerde DO Penedès wijnregio in Spanje. Deze elegante mousserende wijn presenteert zich met een fijne perlage en een delicate, bleekgouden kleur in het glas. In de neus toont hij een opmerkelijke aromatische complexiteit met nuances van witte bloemen, citrusvruchten en groene appels. In de mond maakt de Esplendor Vardon Kennett indruk met zijn frisse zuren en evenwichtige smaakprofiel. Fruitige tonen van perzik en abrikoos combineren harmonieus met een subtiele mineraliteit en een lang aanhoudende afdronk. Deze exquise Prosecco & Spumante is perfect als aperitief of bij vis- en zeevruchtengerechten. Met Esplendor Vardon Kennett heeft Miguel Torres een mousserende wijn gecreëerd die voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap. Deze Prosecco & Spumante is een eerbetoon aan de lange traditie van wijnbouw in Spanje en een waar genot voor veeleisende wijnliefhebbers.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Esplendor Vardon Kennett

Als elegant aperitief bij kruidig bladerdeeg, gerookte vis (zalm, forel), gegratineerde oesters, soufflés of ook bij gerijpte zachte kazen met een medium smaak.

Miguel Torres

Miguel Torres de wijnmaker achter Esplendor Vardon Kennett

Miguel Torres is een gerenommeerde wijnproducent uit Penedès, een regio in het noordoosten van Spanje. Sinds 1870 produceert zijn familie kwaliteitswijnen op hun landgoed in een van de beste wijngebieden van het land. Miguel Torres is toegewijd aan het produceren van terroir-gedreven wijnen. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde technologie en traditionele wijnmaakmethoden om het beste uit elke oogst te halen. De wijnen van Torres worden gekenmerkt door hun perfecte balans, elegantie en unieke aroma's. Naast de beroemde Spaanse druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cariñena verbouwt Miguel Torres ook internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. Zijn wijnen zijn bekend in vele landen over de hele wereld en ontvangen vaak prestigieuze nationale en internationale prijzen. Miguel Torres is ook een pionier in duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft zijn eigen afdeling voor enologie en milieubescherming en is er trots op een uitgebreid plan te hebben geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zijn passie voor wijn en zijn niet aflatende streven naar kwaliteit heeft Miguel Torres een diepe indruk achtergelaten in de wijnwereld. Zijn naam staat synoniem voor uitmuntendheid in Spaanse wijnen en zijn nalatenschap zal nog lang herinnerd worden.


DO Penedès

DO Penedès het teeltgebied van de Esplendor Vardon Kennett

Penedès ligt in het schilderachtige landschap van Catalonië, tussen de prachtige kustlijn van de Middellandse Zee en de majestueuze bergen van Montserrat. Penedès is een van de belangrijkste wijngebieden van Spanje en geniet zowel nationaal als internationaal de hoogste erkenning voor zijn voortreffelijke en gevarieerde wijnen. Penedès bestaat uit drie verschillende zones, Baix Penedès aan de kust, Central Penedès en Alt Penedès in de bergen, die elk een breed scala aan druivensoorten produceren dankzij hun unieke microklimaat en bodemkenmerken. Van lichte, verfrissende witte wijnen tot krachtige rode wijnen en de beroemde Cava mousserende wijnen, Penedès biedt een verscheidenheid die nooit faalt om sommeliers zoals ik te verrukken. De regio is het meest bekend om zijn pioniersrol in de productie van Cava. Deze bruisende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode zoals bij Franse Champagne, is het Spaanse antwoord op mousserende luxe en heeft een belangrijke plaats op het wereldtoneel verworven. Vooral cava gemaakt van de Xarel-lo druif, een inheemse trots van de regio, valt op door zijn fijne perlage, elegante structuur en indrukwekkende complexiteit. Maar Penedès is niet alleen een paradijs voor liefhebbers van cava. De regio is ook beroemd om zijn witte wijnen gemaakt van de autochtone druivensoorten Macabeo en Parellada, die fascineren door hun verfijnde frisheid en rijke spectrum aan aroma's. In het geval van rode wijnen worden dankzij het warme klimaat en de uitstekende omstandigheden voor wijnbouw zowel lokale druivenrassen zoals Garnacha en Monastrell als internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon en Merlot verbouwd. Penedès presenteert een harmonieuze mix van traditie en innovatie, waarbij oude wijntradities hand in hand gaan met moderne oenologie. Het resultaat zijn uitzonderlijke wijnen die het karakter en de rijkdom van deze indrukwekkende regio perfect weerspiegelen. Als sommelier kan ik zeggen dat de wijnen uit Penedès altijd een aangename verrassing zijn en een uitnodiging om te ontdekken.



Esplendor Vardon Kennett wordt geproduceerd door Miguel Torres in het teeltgebied DO Penedès in Spanje.
Als je Esplendor Vardon Kennett lekker vond, vind je de andere wijnen van Miguel Torres misschien ook lekker.
Miguel Torres en Esplendor Vardon Kennett zijn afkomstig van DO Penedès.

Details

Extra informatie: Esplendor Vardon Kennett

Naam Esplendor Vardon Kennett
Wijnbouwgebied DO Penedès
Wijnsoort Prosecco & Spumante
Vintage 2015
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Pinot Noir: 55%, Chardonnay: 40%, Xarel.Io: 5%
Wijnverwerking Alle druiven werden met de hand geoogst in de eerste week van september, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, in hun geheel geperst en gefermenteerd in tanks en in Franse eiken vaten (twaalf procent van de most) met geselecteerde natuurlijke gisten. Om de hoge natuurlijke zuurgraad van het oogstjaar 2013 enigszins te verzachten, ondergingen alle wijnen malolactische gisting nadat de alcoholische gisting was voltooid, werden ze vervolgens gemengd tot de uiteindelijke cuvée en gebotteld met behulp van traditionele flesgisting of prise de mousse. De Esplendor rijpte ten minste 30 maanden op de droesem, werd vervolgens gedegorgeerd, aangepast met een dosering van 4 g/l suiker als Extra Brut en uiteindelijk vrijgegeven voor consumptie als de eerste premium vintage mousserende wijn van Torres. Vanwege de lage productie zijn de hoeveelheden strikt beperkt.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Miguel Torres S.A., Carrer de Miquel Torres i Carbó, 6, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona, Spanien
Wijnmaker Miguel Torres

UVP
€ 49,36
€ 41,56*
0.75l·€ 55,41/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Miguel Torres

    Miguel Torres San Valentin Blanco
    Miguel Torres
    San Valentin Blanco
    € 7,24*
    Miguel Torres Sangre de Toro
    Miguel Torres
    Sangre de Toro
    € 6,95*
    Miguel Torres De Casta Rosado
    Miguel Torres
    De Casta Rosado
    € 6,92*
    Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    Miguel Torres
    Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    € 9,06*
    Miguel Torres Vina Esmeralda
    Miguel Torres
    Vina Esmeralda
    € 8,45*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD