Land
Spanje
Somontano
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2023

Enate Chardonnay 234 DO

Enate, Somontano

€ 11,12*
0.75l · € 14,83/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exotische fruitsmaken met subtiele honingnuances
  • Expressieve Chardonnay uit het Somontano teeltgebied
  • Zeer gewaardeerd om zijn complexiteit en elegantie
  • Maakt indruk met zijn evenwichtige en sappige afdronk
  • Perfect bij visgerechten en zeevruchten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Blanco
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Blanco
    € 7,83*
    Bodegas Costers del Sio La Boscana Blanco Costers del Segre DO
    Bodegas Costers del Sio
    La Boscana Blanco Costers del Segre DO
    € 11,01*
    Jean Leon 3055  Jean Leon Chardonnay
    Jean Leon
    3055 Jean Leon Chardonnay
    € 12,23*
    Bodegas Marco Real Homenaje Chardonnay
    Bodegas Marco Real
    Homenaje Chardonnay
    € 6,62*
    Miguel Torres Gran Vina Sol
    Miguel Torres
    Gran Vina Sol
    € 12,53*
Beschreibung

Wijn noot: Enate Chardonnay 234 DO

Enate is een van de grote namen als het gaat om Spaanse wijn. De bodega ligt in een traditioneel wijngebied, de Somontano. Somontano betekent aan de voet van de bergen, in dit geval waarschijnlijk beschermd aan de voet van de Pyreneeën. De naam van de bodega is ontleend aan het kleine dorpje Enate, dat in Somontano ligt, niet ver van Barbastro. Hier liggen de meeste van hun wijngaarden. De wijnen worden uitsluitend gemaakt van hun eigen druiven en de wijngaarden worden bewerkt volgens de principes van biologische wijnbouw. Het team van de bodega is jong, zeer gemotiveerd en goed opgeleid, en Enate heeft vanaf het begin hoge eisen gesteld. Het verklaarde doel is om wijnen van wereldklasse te maken. Jesus Artajona, een van de meest gerenommeerde wijnmakers van Spanje, speelt hierin een belangrijke rol. Hij studeerde wijnbouw in Bordeaux en werkte vervolgens op verschillende landgoederen in Bordeaux. Een daarvan is het befaamde Chateau Margaux. Zijn handtekening en zijn credo zijn wijnen die worden gekenmerkt door het terroir, met zachte tannines en een Franse stijl. Wijnen met kracht en vitaliteit, maar bovenal wijnen met een grote elegantie. kunst heeft vanaf het begin een centrale rol gespeeld voor Enate. De wijnen zijn ware kunstwerken, elke fles een weerspiegeling van hedendaagse kunst. Enate heeft daarom alle grote levende Spaanse kunstenaars gevraagd om voor hen te schilderen. Het resultaat is een kunstgalerij met meer dan 100 schilderijen. Hiertoe behoren alle grote namen in de hedendaagse Spaanse schilderkunst, zoals Tapies, Chillida, Saura en Torner. Om het artistieke erfgoed voort te zetten, wordt de collectie aangevuld door jonge kunstenaars, deelnemers aan de Enate EnArte Award. De motieven voor de wijnetiketten zijn geselecteerd uit de schilderijen in de collectie. Dit idee was doorslaggevend bij de bouw van de bodega. De architectonische vormentaal is modern en klassiek eenvoudig. Enate is een allround kunstwerk.Enate Uno Er kan er maar één zijn!'Enate Uno is niet alleen de beste witte wijn van Somontano, maar de beste van heel Spanje' (José Peñin in Sibaritas).Een piepkleine wijngaard met 1700 wijnstokken, kleine opbrengsten op arme grond en de wijnstokken die vechten om te overleven. Dit zijn de omstandigheden voor wijnen van wereldklasse zoals Uno Blanco en Uno Tinto, die beide strikt gelimiteerd zijn. Alleen de vrije most wordt gebruikt, die vervolgens wordt gefermenteerd in Franse barriques gedurende ongeveer 20 maanden. Het resultaat zijn zeer geconcentreerde wijnen met veel volume, dichtheid en complexiteit, en als je eenmaal in deze wijngaarden staat, direct op het Planacour Plateau naast het dorp Salas Bajas, begrijp je het unieke karakter van de wijnen: De eeuwige bries, het zachte geritsel van de bladeren, de sporen van wilde dieren en de rustgevende stilte betoveren elke bezoeker.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Enate Chardonnay 234 DO

Voorgerechten zoals 'antipasti misti' of 'tapas', vis en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, malse varkens- en rundvleesgerechten, gekookt vlees, roerbakgerechten, vlees in lichtgekleurde sauzen, milde kazen.

Enate

Enate de wijnmaker achter Enate Chardonnay 234 DO

Enate is een gerenommeerde wijnmaker uit de wijnstreek Somontano in Spanje, bekend om zijn heerlijke wijnen en innovatieve landbouwmethoden. Met een breed scala aan druivensoorten, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay, en een aantal inheemse druivensoorten die alleen in Somontano groeien, biedt Enate wijnen voor elke smaak en gelegenheid. Het kale landschap en het harde klimaat van Somontano bieden perfecte omstandigheden voor het verbouwen van druiven met volle smaken en diepe aroma's. Enate maakt gebruik van geavanceerde technologie om de kwaliteit van zijn wijnen te maximaliseren, terwijl de traditionele methoden die al meer dan 1000 jaar in de regio worden gebruikt behouden blijven. Dit resulteert in evenwichtige, aromatische en delicate wijnen die het beste van elke wijnoogst en druivensoort naar voren brengen. Van droge rode wijnen tot zoete dessertwijnen, Enate biedt een perfecte wijnervaring die zowel wijnkenners als wijnliefhebbers zal bekoren. Als je op zoek bent naar wijnen van de hoogste kwaliteit die afkomstig zijn uit deze spectaculaire regio van Spanje, probeer dan zeker de gevarieerde wijncollectie van Enate.


Somontano

Somontano het teeltgebied van de Enate Chardonnay 234 DO

Het wijngebied Somontano, gelegen in de autonome regio Aragón in het noordoosten van Spanje, is een oogverblindend juweel in de wereld van de wijn. De naam Somontano, wat 'aan de voet van de bergen' betekent, weerspiegelt de spectaculaire omgeving waarin de wijngaarden zijn genesteld en die deze uitzonderlijke wijnen hun geologische identiteit geeft. De grote hoogte en het alpiene klimaat maken Somontano tot een verbluffende plek en zorgen voor de essentie van de wijnen. Hier komen brede zomerdagen samen met koude nachten, een contrast dat leidt tot een langere rijpingsperiode, waardoor de druiven hun complexe aroma's kunnen ontwikkelen. Een verscheidenheid aan bodemtexturen, rijk aan kalksteen, klei en grind, dragen verder bij aan het unieke smaakprofiel. Het is deze mix van opmerkelijk klimaat en bodem die de Somontano-wijnmakers een uitzonderlijk gevarieerd aanbod aan druivenrassen biedt, van robuuste druivenrassen zoals cabernet sauvignon en merlot tot de inheemse Moristel- en Parraleta-variëteiten. Somontano-wijnen zijn atypisch voor wat velen met Spanje associëren: Ze zijn over het algemeen fijner en eleganter met een meer continentaal gevoel. Naast de rode wijnen, die het grootste deel van de productie uitmaken, zijn de indrukwekkende réserve witte en rosé wijnen gemaakt van Chardonnay, evenals spectaculaire mousserende wijnen gemaakt volgens de 'methode traditionelle', uitstekende voorbeelden van wat Somontano te bieden heeft. Een traditioneel maar vooruitstrevend teeltgebied, een regenboog aan druivensoorten en wijnstijlen, beïnvloed door een prachtig natuurlijk landschap - Somontano schittert in diversiteit en kwaliteit. Voor wijnkenners en ontdekkingsreizigers is het een onmisbare bestemming op de wijnkaart van Spanje. Het potentieel is gewoonweg te uniek om over het hoofd te zien. Geniet, ontdek en hou van Somontano. Ook al is de taal van de wijn universeel, deze plek biedt een heerlijk eigen dialect.



Enate Chardonnay 234 DO wordt geproduceerd door Enate in het teeltgebied Somontano in Spanje.
Als je Enate Chardonnay 234 DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Enate misschien ook lekker.
Enate en Enate Chardonnay 234 DO zijn afkomstig van Somontano.

Details

Extra informatie: Enate Chardonnay 234 DO

Naam Enate Chardonnay 234 DO
Wijnbouwgebied Somontano
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten Chardonnay
Serveertemperatuur 9 - 12 Grad
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Viñedos y Crianzas del Alto Aragón S.A, Avda. de las Artes 1, Salas Bajas 22314-Huesca, Spanien
Wijnmaker Enate

€ 11,12*
0.75l·€ 14,83/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Enate

    Enate Enate Chardonnay 234 DO
    Enate
    Enate Chardonnay 234 DO
    € 11,12*
    Enate Enate Rosado DO
    Enate
    Enate Rosado DO
    € 10,29*
    Enate Enate Cabernet-Merlot DO
    Enate
    Enate Cabernet-Merlot DO
    € 9,18*
    Enate ENATE Tempranillo DO
    Enate
    ENATE Tempranillo DO
    € 8,63*
    Enate Enate Rafael Canogar Reserva Especial DO
    Enate
    Enate Rafael Canogar Reserva Especial DO
    € 77,18*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD