Land
Oostenrijk
Niederösterreich
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig

2023

Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW

Dürnberg, Niederösterreich

€ 11,53*
0.75l · € 15,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge rosé wijn uit Neder-Oostenrijk, Oostenrijk
  • Zweigelt, druivensoort Blanc de Noir Productiemethode
  • QUW gecertificeerd voor hoge kwaliteit
  • Bessenfruit en subtiele kruidentonen in de smaak
  • Ideale begeleider van vis- en vleesgerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Stift Göttweig Stift Göttweig Messwein, Rosé QbA trocken
    Stift Göttweig
    Stift Göttweig Messwein, Rosé QbA trocken
    € 10,60*
    Bründlmayer Zweigelt Rosé
    Bründlmayer
    Zweigelt Rosé
    € 11,32*
    Leo Hillinger Small Hill Rosé
    Leo Hillinger
    Small Hill Rosé
    € 11,01*
    VWG Vienna 19 Wein Mayer am Pfarrplatz Fräulein Rosé von Döbling
    VWG Vienna 19 Wein
    Mayer am Pfarrplatz Fräulein Rosé von Döbling
    € 11,94*
    Pleil Zweigelt rosé Weingut Pleil
    Pleil
    Zweigelt rosé Weingut Pleil
    € 8,38*
Beschreibung

Wijn noot: Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW

Neder-Oostenrijk, dat wordt gekenmerkt door zijn unieke ligging in de uitlopers van de Alpen, is een populaire bestemming in de winter, ook voor skitoerisme. De grootste wijnregio van Oostenrijk telt acht afzonderlijke wijnbouwgebieden. Deze strekken zich uit van de Wachau in het westen tot Carnuntum in het oosten. Grofweg zijn er drie klimaatgebieden in Neder-Oostenrijk: het Weinviertel in het noorden, de Donauregio met zijn zijdalen ten westen van Wenen en het Panonische klimaat in het zuidoosten. De Blauer Zweigelt is de meest verbouwde rode wijnsoort in Oostenrijk. De belangrijkste vertegenwoordiger is Burgenland. Het is nog een relatief jong druivenras, dat in 1922 werd gecreëerd door St. Laurent en Blaufränkisch te kruisen en werd vernoemd naar zijn veredelaar Dr Fritz Zweigelt. De wijnen worden gekenmerkt door hun donkerpaarse kleur, fruitige uitzicht en gematigde tannines. Kenmerken van deze wijn: rood-gouden weerschijn, fijn aroma van rode bessen en citrusvruchten; fruitig en mineraal in de mond met een samenspel van fruitzoetheid en zuren.
Restsuiker: 4.70 / Zuurgraad: 5.60
Gerijpt in stalen tanks

Awards

Awards für Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW

oogstjaar 2019: 90 punten Falstaff (2020), oogstjaar 2019: 90 punten Falstaff (2019), oogstjaar 2019: 89 punten Falstaff (2015)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW

Past goed bij lichte voorgerechten zoals gebakken geitenkaas op een bladsalade, of bij Aziatische gerechten zoals loempia's of gebakken rijst in verschillende variaties.

Dürnberg

Dürnberg de wijnmaker achter Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW

De wijnboer Dürnberg uit Neder-Oostenrijk is een familiebedrijf met een lange traditie. Al sinds 1639 wordt hier wijn verbouwd en verfijnd. De wijngaarden liggen op de glooiende hellingen van het Kamptal en worden omgeven door een indrukwekkend landschap. Het wijnhuis vertrouwt op een duurzaam teeltsysteem gebaseerd op biologische en biodynamische principes. Het resultaat zijn wijnen van de hoogste kwaliteit die het karakter van het terroir weerspiegelen en indruk maken met hun zuiverheid en elegantie. Van droge witte wijnen tot krachtige rode wijnen, Winzer Dürnberg biedt een breed scala aan wijnsoorten voor elke smaak. Bijzonder opmerkelijk zijn de Grüner Veltliner, de Sekt Brut en de Blauer Zweigelt. Naast de hoge kwaliteit van de wijnen maakt Winzer Dürnberg ook indruk met zijn unieke ambiance. Het moderne wijnhuis verwelkomt zijn gasten in een stijlvolle en gezellige ambiance en biedt wijnproeverijen, wijnseminars en rondleidingen door de wijngaard. Wie op zoek is naar uitzonderlijke wijnen en een inspirerende omgeving, komt bij Winzer Dürnberg aan zijn trekken.


Niederösterreich

Niederösterreich het teeltgebied van de Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW

De wijnregio Neder-Oostenrijk, de grootste van Oostenrijk, is als een verborgen juweel dat wacht om ontdekt te worden. Met zijn weelderige landschap van glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte wijngaarden is er nauwelijks een betere plek om Oostenrijkse wijnen van hoge kwaliteit te verbouwen. De acht wijngebieden - Weinviertel, Kamptal, Kremstal, Wagram, Traisental, Carnuntum, Thermenregion en Wachau - zijn de thuisbasis van de typische Oostenrijkse druivenrassen zoals Grüner Veltliner, Riesling en Zweigelt. Van delicate, verfrissende witte wijnen tot diepe, complexe rode wijnen, er is een indrukwekkende reeks smaakprofielen te ontdekken in Neder-Oostenrijk. Bijzonder opmerkelijk is het wijnbouwgebied Wachau, dat wereldwijd bekend staat om zijn eersteklas wijnen. Hier gedijt Grüner Veltliner in oude terraswijngaarden langs de Donau op steile, stenige bodems en levert het wijnen van indrukwekkende elegantie en finesse. De unieke combinatie van warme dagtemperaturen en koele nachten bevordert de ontwikkeling van intense aroma's en fijn gebeitelde zuurstructuren in de wijn. Het Weinviertel is een ander belangrijk deel van Neder-Oostenrijk. Het is het grootste en oudste wijngebied van Oostenrijk en de thuisbasis van de gepeperde, peperige Weinviertel DAC, een single-variietal Grüner Veltliner die wordt gekenmerkt door zijn verkwikkende fruit en kruiden. Elke regio in Neder-Oostenrijk geeft zijn eigen individuele karakter aan de wijnen, van de uiteenlopende klimatologische omstandigheden tot de unieke bodemsamenstellingen. Deze diversiteit stelt wijnmakers in staat om expressieve, karaktervolle wijnen te creëren die zowel liefhebbers van complexe, gestructureerde wijnen als liefhebbers van frisse en fruitige wijnen zullen bekoren. Samengevat is Neder-Oostenrijk een spectaculaire wijnregio, rijk aan traditie en innovatie, gekenmerkt door authenticiteit en kwaliteit. De ontdekkingsreis door de elegante wereld van de wijnen



Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW wordt geproduceerd door Dürnberg in het teeltgebied Niederösterreich in Oostenrijk.
Als je Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW lekker vond, vind je de andere wijnen van Dürnberg misschien ook lekker.
Dürnberg en Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW zijn afkomstig van Niederösterreich.

Details

Extra informatie: Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW

Naam Dürnberg Blanc de Noir Zweigelt trocken QUW
Wijnbouwgebied Niederösterreich
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.00
Druivensoorten Weißer Zweigelt
Restsuiker (g/l) 4.70
Zuurgraad (g/l) 5.60
Serveertemperatuur 8°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Saffer Wein GmbH Martin-Kollar-Str. 11 81829 München Deutschland | Abfüller: Dürnberg Fine Wine GmbH - A-2162 Falkenstein
Wijnmaker Dürnberg

€ 11,53*
0.75l·€ 15,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Dürnberg

    Dürnberg Dürnberg Weißburgunder Reserve Falkenstein trocken
    Dürnberg
    Dürnberg Weißburgunder Reserve Falkenstein trocken
    € 14,25*
    Dürnberg Dürnberg Grüner Veltliner Falkenstein Weinviertel DAC
    Dürnberg
    Dürnberg Grüner Veltliner Falkenstein Weinviertel DAC
    € 11,53*
    Dürnberg Zweigelt QUW NÖ Selection Österreich
    Dürnberg
    Zweigelt QUW NÖ Selection Österreich
    € 8,31*
    Dürnberg Dürnberg Chardonnay Falkenstein trocken
    Dürnberg
    Dürnberg Chardonnay Falkenstein trocken
    € 13,08*
    Dürnberg Dürnberg Chardonnay Falkenstein trocken SALE
    Dürnberg
    Dürnberg Chardonnay Falkenstein trocken SALE
    € 11,32*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD