Land
Spanje
Navarra
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2018

Domaines Lupier El Terroir DO

Domaine Lupier, Navarra

Normale prijs: € 24,86

Special Price € 23,00*

0.75l · € 30,67/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Spaanse rode wijn uit de regio Navarra
  • Benadrukt terroir met een uniek smaakprofiel
  • Hoge kwaliteit DO (Denominación de Origen) certificering
  • Uitgebalanceerd tussen krachtige body en frisse smaken
  • Veelzijdige combinatiemogelijkheden met eten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodgas d Mateos La Vanidosa Nr. 1 Crianza Rioja DOCa
    Bodgas d Mateos
    La Vanidosa Nr. 1 Crianza Rioja DOCa
    € 19,36*
    Marco Abella Mas Mallola Priorat DOCa
    Marco Abella
    Mas Mallola Priorat DOCa
    € 28,58*
    Bodegas Gran Sello Gran Sello GST Excellence
    Bodegas Gran Sello
    Gran Sello GST Excellence
    € 11,63*
    Pinord Mas Blanc +7
    Pinord
    Mas Blanc +7
    € 28,64*
Beschreibung

Wijn noot: Domaines Lupier El Terroir DO

Enrique Basarte en Elisa Ucar hebben een grote passie voor wijnstokken, bodem en wijn. Deze passie leidt tot onbeschrijfelijke wijnen die een genot zijn voor de zintuigen. De geschiedenis van het landgoed leest als een liefdesverhaal. Een liefde voor de druivensoort Garnacha. Ze begonnen geleidelijk de oudste wijnstokken aan te kopen op hooggelegen locaties in de bergen, tussen 400 en 700 meter boven zeeniveau, om de diversiteit van het terroir en de kenmerken van de Garnacha tot leven te brengen in de afgewerkte wijn en, als gevolg daarvan, diepgaande, schitterende wijnen te produceren. Last but not least zijn de oude wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van meer dan 75 jaar in staat om verhalen te vertellen in de mond. Een heerlijke traktatie voor het veeleisende gehemelte: zoete donkere bessen en zwarte kersen met kruidige, kruidige toetsen en wat verfrissende munt. De afdronk is lang en elegant, ondersteund door laurierkruid. Past goed bij krachtige gerechten met donker vlees en gestoofde gerechten zoals kalfswangen met gebakken eekhoorntjesbrood.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Domaines Lupier El Terroir DO

kräftige Gerichte mit dunklen Fleishsorten, Schmorgerichte wie Kalbsbäckchen mit sauttierten Steinpilzen

Domaine Lupier

Domaine Lupier de wijnmaker achter Domaines Lupier El Terroir DO

Domaine Lupier is een gerenommeerd wijnhuis in Navarra, de beroemde wijnstreek in het noorden van Spanje. De wijnmaker achter het domein, Enrique Basarte, heeft een passie voor het verbouwen van Tempranillo druiven, die hij op een duurzame en biodynamische manier verbouwt. Dit resulteert in wijnen met een onvergelijkbare smaak en aroma. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis en is de afgelopen jaren door critici geprezen. Het staat bekend om zijn ambachtelijke technieken en zorgvuldige selectie van druiven, die afkomstig zijn van oude wijnstokken en worden verbouwd onder optimale omstandigheden. Het assortiment van Domaine Lupier omvat een verscheidenheid aan wijnen, van levendige en fruitige rode wijnen tot elegante en complexe cuvées. Elk van de wijnen van het domein is een subtiele mix van traditie en innovatie en wordt jaarlijks bekroond door de internationale wijnindustrie. Domaine Lupier is uniek in zijn aanpak en produceert wijnen van de hoogste kwaliteit om te voldoen aan de veeleisende smaak van de moderne wijnkenner.


Navarra

Navarra het teeltgebied van de Domaines Lupier El Terroir DO

Het wijngebied van Navarra, gelegen in het noorden van Spanje, straalt een onvergelijkbare pracht en majestueuze schoonheid uit die je maar al te graag in een glas wijn zou willen vangen. Als sommelier ben ik gewoonweg betoverd door de verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd. Hoewel Navarra ooit bekend stond om zijn roséwijnen, valt er vandaag de dag nog veel meer te ontdekken. De rode wijnen gemaakt van de druivensoorten Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon en Garnacha, die agronomisch uitstekend zijn aangepast aan het harde klimaat en de steenachtige bodem, zijn een bijzonder juweeltje. De diversiteit van het klimaat in dit gebied, van mediterraan in het zuiden tot Atlantisch in het noorden, zorgt voor een opmerkelijke verscheidenheid aan wijnstijlen die me blijven verbazen. De wijnen uit Navarra zijn gelaagd en complex, van heldere, levendige rosés tot frisse en citrusachtige witte wijnen tot volle en rijke rode wijnen met dichte tannines en intens fruit. De zoete Moscatelwijnen die in Navarra worden gemaakt met handgeplukte druiven zijn een ware uitdrukking van de aandacht voor detail die de wijnmakers hier in hun werk leggen. Zacht, bloemig en perfect in balans, zijn ze emblematisch voor de zoetheid van het leven in dit prachtige land. Kenmerkend voor de wijnen uit Navarra is hun authenticiteit. Ondanks hun innovaties en nieuwe technieken blijven de Navarrese wijnmakers trouw aan hun traditie en het is deze mix van oud en nieuw die deze wijnen werkelijk uniek maakt. Navarra fascineert door zijn uitzonderlijke wijncultuur, zijn uitstekende wijnen, zijn bevolking en zijn indrukwekkende landschappen. In elke fles Navarrese wijn lijkt een stukje van dit prachtige land te zijn gevangen. Een glas Navarrese wijn is niet alleen een streling voor het gehemelte, maar ook een reis door een streek die wordt gekenmerkt door zijn gepassioneerde toewijding aan de wijnbouw.



Domaines Lupier El Terroir DO wordt geproduceerd door Domaine Lupier in het teeltgebied Navarra in Spanje.
Als je Domaines Lupier El Terroir DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Lupier misschien ook lekker.
Domaine Lupier en Domaines Lupier El Terroir DO zijn afkomstig van Navarra.

Details

Extra informatie: Domaines Lupier El Terroir DO

Naam Domaines Lupier El Terroir DO
Wijnbouwgebied Navarra
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Garnacha
Serveertemperatuur 18°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Domaines Lupier, Calle Monseñor Justo Goizueta, 4, 31495 San Matín de Unx, Navarra, Spanien
Wijnmaker Domaine Lupier

UVP
€ 24,86
€ 23,00*
0.75l·€ 30,67/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Lupier

    Domaine Lupier Domaines Lupier El Terroir DO
    Domaine Lupier
    Domaines Lupier El Terroir DO
    € 23,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD