Land
Duitsland
Franken
Sorte
Prosecco & Spumante
Stilisik
fris & fruitig

2021

Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut

Bickel-Stumpf, Franken

Normale prijs: € 21,96

Special Price € 21,81*

0.7500l · € 29,08/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rosé Brut, intense fruitige noten, fijne mousseux
  • Productiemethode Champagnoise-methode, hoge kwaliteit
  • Herkomst: Franken, Duitsland, gerenommeerd teeltgebied
  • Crémant Francophile, speciaal Frans karakter
  • Geschikt voor feestelijke gelegenheden, aperitief, harmonieert met zeevruchten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pfannebecker Cuvée Pinot Brut
    Pfannebecker
    Cuvée Pinot Brut
    € 15,27*
    Landerer Pinot Brut
    Landerer
    Pinot Brut
    € 18,35*
    Landerer Pinot Rosé
    Landerer
    Pinot Rosé
    € 18,35*
    Weingut am Klotz Pinot Extra Brut
    Weingut am Klotz
    Pinot Extra Brut
    € 26,10*
Beschreibung

Wijn noot: Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut

De druiven voor onze Rosé Crémant vom Rot Hügel uit Thüngersheim werden vroeg geoogst en waren perfect voor deze mousserende wijn. De tweede gisting vond plaats op fles en na een rijping van minstens 12 maanden is hij nu klaar om gedronken te worden, waardoor deze fruitige, mousserende rosé crémant de perfecte introductie is voor een avond met vrienden en genieters. Het kan ook uitgroeien tot een maatje van toen!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut

Probeer onze verfrissende Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut van Bickel-Stumpf in Franken, Duitsland. Hier zijn drie aanraders voor bij het eten:

  • Als aperitief met verse geitenkaas.
  • Perfect bij gegrilde zalm
  • Lekker met een lichte zomerse pasta met basilicum

Bickel-Stumpf

Bickel-Stumpf de wijnmaker achter Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut

Bickel-Stumpf is een kwaliteitsproducent uit Franken die gespecialiseerd is in de productie van topwijnen. De wijnen worden voorzichtig en zorgvuldig geproduceerd van de beste druiven uit de regio. Het familiebedrijf heeft een lange wijnbouwtraditie en besteedt aandacht aan de duurzame teelt van de wijngaarden. De wijngaarden zijn aangeplant op de zonovergoten hellingen van de Maindreieck en bieden een onvergelijkbaar terroir. Bickel-Stumpf biedt een breed scala aan wijnen die liefhebbers van rode en witte wijnen, maar ook van rosé of mousserende wijnen zullen verrukken. De wijnen zijn fruitig en aromatisch, maar hebben ook een uitstekende structuur en een lange levensduur. De wijnmakers van Bickel-Stumpf leven hun passie voor wijn en vertrouwen op state-of-the-art technologie en handwerk. Elke wijn wordt met de hand geoogst en gevinifieerd volgens eeuwenoude traditie. Het resultaat zijn wijnen van de hoogste kwaliteit die prijzen hebben gewonnen in internationale wedstrijden over de hele wereld. Bickel-Stumpf is een producent die zich verhoudt tot de kenmerkende Frankische wijncultuur en overtuigt keer op keer met de kwaliteit van zijn wijnen.


Franken

die Rebsorte des Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut



Franken

Franken het teeltgebied van de Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut

Wij sommeliers noemen Franken liefkozend de thuisbasis van gourmetdruppels in Bocksbeutel. Dit karakteristieke, platte flesontwerp is slechts één aspect dat de wijnstreek Franken onderscheidt. Franken, met ongeveer 6.000 hectare wijngaarden, ligt in het hart van Duitsland en is een van de belangrijkste wijngebieden van het land. Hier worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd, met name de Silvaner, een volle en verfrissende wijn die wordt beschouwd als het vlaggenschip van de regio. De bodems in Franken - een mengsel van schelpkalk, Keuper en zandsteen - geven de wijnen een kenmerkende mineraliteit en een intense fruitigheid. Samen met het continentale klimaat, dat warmere zomers en koudere winters mogelijk maakt, daagt de regio de wijnmakers uit om hun vaardigheid en toewijding te tonen. Het liefdevolle werk van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke fles wijn. De wijnregio Franken staat ook bekend om zijn diversiteit aan druivensoorten. Naast de overheersende Silvaner vind je hier ook Müller-Thurgau, Bacchus, Riesling en enkele rode wijnsoorten zoals Pinot Noir en Domina. Het karakteristieke landschap, gekenmerkt door glooiende heuvels en romantische wijngaarden, is een droom voor elke wijnliefhebber. Frankische wijnen staan bekend om hun kwaliteit en uniciteit. Frankische wijnen maken indruk met hun frisheid, complexiteit en intensiteit, die de complexiteit van Franken perfect weergeven. Van droge en fruitige witte wijnen tot harmonieuze en volle rode wijnen, de Frankische regio heeft elke wijnliefhebber iets te bieden. Als sommelier vind ik dat de wijnen uit Franken een uitzonderlijke balans hebben tussen zuur en zoet, fruitige tonen en mineraliteit - een kenmerkende smaak die je nergens anders vindt. Iedereen die eenmaal Frankische wijn heeft geproefd, zal hem herkennen en er steeds weer van houden.



Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut wordt geproduceerd door Bickel-Stumpf in het teeltgebied Franken in Duitsland.
Als je Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut lekker vond, vind je de andere wijnen van Bickel-Stumpf misschien ook lekker.
Bickel-Stumpf en Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut zijn afkomstig van Franken.

Details

Extra informatie: Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut

Naam Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut
Wijnbouwgebied Franken
Wijnsoort Prosecco & Spumante
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Spätburgunder
Rebsorte Blauer Spätburgunder
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Bickel-Stumpf, , Frickenhausen, Deutschland
Wijnmaker Bickel-Stumpf

UVP
€ 21,96
€ 21,81*
0.7500l·€ 29,08/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bickel-Stumpf

    Bickel-Stumpf Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut
    Bickel-Stumpf
    Crémant Francophile de la Colline Rouge Rosé Brut
    € 21,81*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD