Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
87
Punkte
Luca Maroni

2020

Chianti Superiore DOCG Burchino

Burchino, Toscane

€ 11,12*
0.75l · € 14,83/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Toscaans wijnbouwgebied, Italië.
  • Chianti Superiore DOCG kwaliteit.
  • Intense smaken van kersen en pruimen.
  • Rond en harmonieus, met goed gestructureerde tannines.
  • Elegant in balans, fijne zuren.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Uggiano Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    Uggiano
    Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    € 13,16*
    Villa Puccini Chianti Superiore DOCG Villa Puccini
    Villa Puccini
    Chianti Superiore DOCG Villa Puccini
    € 8,31*
    Uggiano Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    Uggiano
    Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    € 13,16*
    Villa Puccini Chianti DOCG Riserva Villa Puccini
    Villa Puccini
    Chianti DOCG Riserva Villa Puccini
    € 10,29*
Beschreibung

Wijn noot: Chianti Superiore DOCG Burchino

Toscane is niet alleen beroemd om zijn landschap: wereldberoemde wijnen komen hier vandaan. Veel zon en voldoende neerslag op kale kalkbodems zorgen voor optimale omstandigheden voor een hoge kwaliteit. Vooral rode wijnen profiteren van de uitstekende omstandigheden hier. Topwijnen worden gemaakt door verschillende druivenrassen te mengen. Het doel van een cuvée is om een optimaal evenwicht te vinden tussen de individuele kenmerken van de gebruikte druivensoorten: Aroma's, body en mondgevoel, fruit en zuren, alcohol, tannines en bitterheid en evenwicht op de afdronk. Het resultaat zijn niet alleen complexe wijnen, maar ook wijnen met een constante hoge kwaliteit door de jaren heen. Kenmerken van deze wijn: Diepe robijnrode kleur, gelaagde aroma's van zwarte bessen, pruimen, kersen en viooltjes, wat zwarte peper, zijdezachte specerijen en fijnkorrelige tannines in de mond, mooie lengte op de afdronk.
Restsuiker:1.00 / Zuurgraad:5.20
In grote houten vaten

Awards

Awards für Chianti Superiore DOCG Burchino

Vintage 2018: 87 punten Luca Maroni (2009), Vintage 2018: 2 van 3 sterren Veronelli (2009), Vintage 2018: 3/4 sterren Vini Buoni d' Italia (2010)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Chianti Superiore DOCG Burchino

Past heel goed bij steak, gegrilde gerechten of gecombineerd met een pittige piadina gevuld met parmaham, rucola en Gorgonzola.

Burchino

Burchino de wijnmaker achter Chianti Superiore DOCG Burchino

De wijnmaker Burchino uit de schilderachtige regio Toscane is een meester in zijn vak. Met meer dan 50 hectare eersteklas wijngaard en een eeuwenoude wijnbouwtraditie creëert hij uitstekende wijnen die hun thuisland weerspiegelen. De wijngaarden worden op traditionele wijze onderhouden en de druiven worden met de hand geoogst. De druiven rijpen in ideale omstandigheden op bodems van klei, kalksteen en zandsteen. De wijnen van het wijnhuis Burchino hebben een uniek karakter en een fijne, elegante toets. Ze staan bekend om hun bijzondere diepte en finesse en zijn daardoor populair en gewaardeerd. Burchino produceert verschillende wijnsoorten, waaronder Chianti-Classico, Merlot en Cabernet Sauvignon en biedt voor elke smaak een passende wijn. De wijnmaker Burchino is een instituut voor Italiaanse wijn en of het nu voor een speciale gelegenheid is of om samen met vrienden van te genieten - Burchino is altijd goed voor een extra portie plezier.


Toscane

die Rebsorte des Chianti Superiore DOCG Burchino



Toscane

Toscane het teeltgebied van de Chianti Superiore DOCG Burchino

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Chianti Superiore DOCG Burchino wordt geproduceerd door Burchino in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Chianti Superiore DOCG Burchino lekker vond, vind je de andere wijnen van Burchino misschien ook lekker.
Burchino en Chianti Superiore DOCG Burchino zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Chianti Superiore DOCG Burchino

Naam Chianti Superiore DOCG Burchino
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 12.50
Druivensoorten Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo
Rebsorte Chianti, Ciliegiolo, Sangiovese
Restsuiker (g/l) 1.00
Zuurgraad (g/l) 5.20
Serveertemperatuur 16°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Burchino CSPA Fraz. S. Lucia 1 56025 Pontedera (Pi) Italien | Abfüller: Proprietà famiglia Castellani-Terricciola-Colline Pisane Bruchino nella Cantina di Pontedera - Ital
Wijnmaker Burchino

€ 11,12*
0.75l·€ 14,83/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Burchino

    Burchino Chianti Superiore DOCG Burchino
    Burchino
    Chianti Superiore DOCG Burchino
    € 11,12*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD