Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-18%

2021

Chianti Classico DOCG Toscana

San Fabiano Calcinaia, Toscane

Normale prijs: € 15,34

Special Price € 12,62*

0.750l · € 16,83/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn van gecontroleerde biologische teelt (IT-Bio-006)
  • Kwaliteitsbenaming Chianti Classico DOCG
  • Herkomst uit de beroemde wijnstreek Toscane
  • Delicaat aroma van rode bessen en vanille
  • Volle, fluweelzachte structuur met elegante tannines

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Uggiano Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    Uggiano
    Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    € 13,16*
    Guicciardini Strozzi Chianti Colli Senesi DOCG "Titolato Strozzi"
    Guicciardini Strozzi
    Chianti Colli Senesi DOCG "Titolato Strozzi"
    € 11,11*
    Uggiano Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    Uggiano
    Uggiano Chianti Classico Riserva DOCG Roccialta
    € 13,08*
    Cantina Gentili Le Cerrine Chianti Riserva DOCG
    Cantina Gentili
    Le Cerrine Chianti Riserva DOCG
    € 16,18*
Beschreibung

Wijn noot: Chianti Classico DOCG Toscana

De Chianti Classico DOCG Toscana van Soc. Agr. San Fabiano Calcinaia is een uitstekende rode wijn die afkomstig is uit het beroemde Toscane in Italië. Deze wijn heeft een donkere robijnrode kleur en presenteert een intens bouquet van rood fruit zoals kersen, pruimen en wilde bessen, vergezeld van hints van specerijen en kruiden. In de mond is deze wijn zeer elegant en pittig, met een balans van tannines en zuren die zorgen voor een perfecte structuur. De afdronk van de Chianti Classico DOCG Toscana is lang en doet denken aan rijp fruit en chocolade. Deze wijn is perfect bij rood vlees, wild en kruidige gerechten. Soc. Agr. San Fabiano Calcinaia is een gecertificeerde biologische wijnproducent (IT-Bio-006) en staat voor duurzame en milieuvriendelijke wijnproductie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Chianti Classico DOCG Toscana

Een Chianti Classico DOCG Toscana gaat heel goed samen met veel traditionele Italiaanse gerechten zoals pizza, pasta met tomaten- of vleessaus, lasagne, Parmigiana di Melanzane of Ragu alla Bolognese. Gerechten met sterk vlees zoals wild, rundvlees en lamsvlees passen ook uitstekend bij de Chianti Classico DOCG Toscana. Daarnaast kan de wijn ook worden geserveerd met een kaasplateau met sterke harde kazen zoals Pecorino en Parmezaan of gerijpte ham als aperitief.

San Fabiano Calcinaia

San Fabiano Calcinaia de wijnmaker achter Chianti Classico DOCG Toscana

Wijnmaker Soc. Agr. San Fabiano Calcinaia is een gerenommeerde wijnproducent in het schilderachtige Toscane. Al generaties lang waardeert de familie deze prachtige streek en cultiveert de wijngaarden met passie en respect voor de natuur. De wijnen van San Fabiano Calcinaia zijn het resultaat van een combinatie van een uniek terroir, zorgvuldig handwerk en state-of-the-art wijnmaken. De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst en na een strenge selectie voorzichtig geperst. De wijnen van San Fabiano Calcinaia zijn vol en intens van smaak en overtuigen door hun elegantie en finesse. Van uitstekende Chianti Classico Riserva tot aromatische witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano - elke druppel is een ware traktatie voor het gehemelte. Iedereen die wil genieten van de landschappelijke schoonheid van Toscane moet zeker een bezoek brengen aan San Fabiano Calcinaia en een wijnproeverij te midden van glooiende heuvels en pittoreske wijngaarden meemaken. Een bezoek aan deze uitzonderlijke wijnmaker is een onvergetelijke ervaring voor elke wijnliefhebber.


Toscane

die Rebsorte des Chianti Classico DOCG Toscana



Toscane

Toscane het teeltgebied van de Chianti Classico DOCG Toscana

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Chianti Classico DOCG Toscana wordt geproduceerd door San Fabiano Calcinaia in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Chianti Classico DOCG Toscana lekker vond, vind je de andere wijnen van San Fabiano Calcinaia misschien ook lekker.
San Fabiano Calcinaia en Chianti Classico DOCG Toscana zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Chianti Classico DOCG Toscana

Naam Chianti Classico DOCG Toscana
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Sangiovese
Rebsorte Chianti, Sangiovese
Restsuiker (g/l) 3,41g/l
Zuurgraad (g/l) 5,80g/l
Serveertemperatuur 18° C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut San Fabiano Calcinaia I 53011 Castellina in Chianti
Wijnmaker San Fabiano Calcinaia

UVP
€ 15,34
€ 12,62*
0.750l·€ 16,83/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van San Fabiano Calcinaia

    San Fabiano Calcinaia Chianti Classico DOCG Toscana
    San Fabiano Calcinaia
    Chianti Classico DOCG Toscana
    € 12,62*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD