Land

Mendoza
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2019

Cheval des Andes Mendoza

Cheval des Andes, Mendoza

€ 113,47*
0.75l · € 151,29/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Argentijnse rode wijn uit het teeltgebied Mendoza.
  • Elegant en complex met uitgesproken bessenaroma's
  • Ideaal bij sterke vleesgerechten en kaas
  • Een product van de hoogste kwaliteit en een uitstekend oogstjaar
  • Zorgvuldig handgemaakt en traditionele druivensoorten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Catena Zapata Catena Zapata Nicasia Malbec
    Catena Zapata
    Catena Zapata Nicasia Malbec
    € 78,31*
    Vina Cobos »Bramare« Malbec
    Vina Cobos
    »Bramare« Malbec
    € 70,52*
    Pascual Toso Finca Pedregal Cuvée 70% Malbec & 30% Cab.Sauvignon
    Pascual Toso
    Finca Pedregal Cuvée 70% Malbec & 30% Cab.Sauvignon
    € 48,32*
Beschreibung

Wijn noot: Cheval des Andes Mendoza

Intense en glanzende robijnrode kleur. In het begin is de neus gevuld met vers rood en zwart fruit, zoals kersen en pruimen. Daarna ontwikkelen zich subtiele en elegante tonen van zoethout en vanille door de subtiele combinatie met het eikenhout. In de mond evolueert een zachte en soepele aanzet snel naar een grote structuur en persoonlijkheid. Een lange en vleiende afdronk nodigt uit om deze wijn verder te ontdekken.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cheval des Andes Mendoza

Cheval des Andes Mendoza is een krachtige rode wijn die perfect past bij robuuste en stevige gerechten. Hier zijn enkele opties: - Gegrilde of gebraden biefstuk, bij voorkeur rund- of lamsvlees - Wildgerechten zoals wild, everzwijn of hertenvlees - Gestoofde gerechten zoals boeuf bourguignon of coq au vin - Kaasgerechten, vooral harde en halfharde kazen zoals cheddar of manchego Het is ook belangrijk om de wijn af te stemmen op de kruiden en smaken van het gerecht. Cheval des Andes Mendoza past bijvoorbeeld goed bij gerechten met rozemarijn, tijm, zwarte peper of komijn.

Cheval des Andes

Cheval des Andes de wijnmaker achter Cheval des Andes Mendoza

De wijnmakerij Cheval des Andes uit Mendoza is een van de meest gerenommeerde wijnproducenten in Argentinië. Met zijn jarenlange ervaring en passie voor wijnbouw slaagt het bedrijf erin om jaar na jaar expressieve en eersteklas wijnen te produceren. Het wijnhuis ligt in de heuvels van Mendoza, omringd door de majestueuze Andes. De unieke geografische ligging en ideale klimatologische omstandigheden van de regio zorgen voor unieke en onderscheidende wijnen die zowel kenners als nieuwkomers in vervoering brengen. Cheval des Andes legt grote nadruk op kwaliteit en duurzaamheid, waarbij alleen biodynamische landbouwmethoden worden gebruikt en het gebruik van chemicaliën grotendeels wordt vermeden. Hierdoor smaken de wijnen niet alleen eersteklas, maar kunnen ze ook met een zuiver geweten worden gedronken. Onder de eersteklas wijnen die Cheval des Andes produceert, valt vooral de Cheval des Andes Grand Vin op. Deze rode wijn bestaat uit een combinatie van druiven die elk op de grote hoogten van de Andes zijn verbouwd. Het resultaat is een complexe en veelzijdige wijn met aroma's van donkere bessen en kruidige tonen. Als je van uitstekende wijn en een betoverend landschap houdt, moet je zeker een bezoek plannen aan Cheval des Andes in Mendoza. Hier kun je een culinaire en visuele traktatie verwachten die je niet snel zult vergeten.


Mendoza

Mendoza het teeltgebied van de Cheval des Andes Mendoza

Mendoza is niets minder dan het hart van de Argentijnse wijnbouw. Het is een van de negen belangrijkste wijnbouwgebieden ter wereld, is goed voor ongeveer 70% van de totale wijnproductie van Argentinië en ligt in een uniek landschap dat wordt gedomineerd door de majestueuze Andes. Wat uniek is aan Mendoza is het uitzonderlijke terroir, dat wordt gekenmerkt door droge, dorre bodems en een bijna woestijnachtig klimaat met hevige temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Met meer dan 320 dagen zon per jaar en zeer weinig neerslag biedt het de ideale omstandigheden voor het verbouwen van druiven. Water voor de irrigatie van de wijnstokken wordt geleverd door een eeuwenoud systeem van smeltwaterkanalen, gebouwd door de Inca's. Mendoza is bij de meesten bekend om zijn expressieve Malbec, een variëteit afkomstig uit Frankrijk die hier bijzonder goed gedijt op de hooggelegen wijngaardterrassen. Deze wijnen vallen op door hun rijke fruit, intense kleur en goed gestructureerde tannines, waardoor ze uitstekend passen bij gegrild vlees en wildgerechten. Maar andere druivensoorten zoals cabernet sauvignon, syrah en chardonnay gedijen ook goed in Mendoza en worden steeds belangrijker. De regio is verdeeld in verschillende subregio's, elk met unieke kenmerken. De Maipu-vlakte staat bijvoorbeeld bekend om zijn zware, diepe wijnen en bodega's die net zo historisch zijn als de wegen die ze omringen. De Uco Valley daarentegen, iets zuidelijker en hoger gelegen, produceert elegantere, fijnere wijnen met een enorm rijpingspotentieel. Mendoza straalt charme en authenticiteit uit en heeft een dynamische, jonge wijnscene die traditie en moderne technologie harmonieus combineert. Een bezoek aan Mendoza is voor elke wijnliefhebber een ervaring die meer dan de moeite waard is.



Cheval des Andes Mendoza wordt geproduceerd door Cheval des Andes in het teeltgebied Mendoza in .
Als je Cheval des Andes Mendoza lekker vond, vind je de andere wijnen van Cheval des Andes misschien ook lekker.
Cheval des Andes en Cheval des Andes Mendoza zijn afkomstig van Mendoza.

Details

Extra informatie: Cheval des Andes Mendoza

Naam Cheval des Andes Mendoza
Wijnbouwgebied Mendoza
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Malbec, Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur 16-18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler A. Segnitz & Co. GmbH, Löwenhof 2, DE-28844 WEYHE
Wijnmaker Cheval des Andes

€ 113,47*
0.75l·€ 151,29/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Cheval des Andes

    Cheval des Andes Cheval des Andes Mendoza
    Cheval des Andes
    Cheval des Andes Mendoza
    € 113,47*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD