Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC

Marcoux, Rhône

Normale prijs: € 62,19

Special Price € 56,61*

0.75l · € 75,48/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst: Rhônelandbouwgebied, Zuid-Frankrijk
  • Witte wijn uit traditionele AOC regio
  • Elegante smaak met fruitige tonen
  • Ideaal bij vis en gevogelte
  • Handgemaakt en duurzaam verbouwd

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Revelette Le Grand Blanc de Revelette IGP
    Revelette
    Le Grand Blanc de Revelette IGP
    € 34,90*
    Château de Nalys Saintes Pierres de Nalys blanc AOP Châteauneuf-du-Pape
    Château de Nalys
    Saintes Pierres de Nalys blanc AOP Châteauneuf-du-Pape
    € 42,02*
    Chêne Bleu Aliot IGP
    Chêne Bleu
    Aliot IGP
    € 43,68*
    La Nerthe Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC
    La Nerthe
    Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC
    € 56,09*
    Marcoux Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC
    Marcoux
    Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC
    € 59,19*
Beschreibung

Wijn noot: Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC

Informatie over de wijn Ongeveer 6% van de gebieden van de Châteauneuf-du-Pape appellatie zijn beplant met witte wijnstokken. Op Domaine de Marcoux is dat aandeel ongeveer hetzelfde. Deze witte Châteauneuf-du-Pape is voornamelijk afkomstig van drie percelen, namelijk de 0,50 ha Roussanne site Les Esqueirons, aangeplant in 1987 - het ligt op de westelijke helling van de dorpsheuvel -, verder van een Bourboulenc perceel van het dorp Les Bosquets met 0,35 ha, ook op de westelijke helling van de dorpsheuvel, en een zeer klein Clairette perceel (ca. 20 are), dat sinds 2020 in gebruik is. De bodem bestaat uit klei, colluvium en kalksteen uit het Krijt Barremien. De druiven werden met de hand geoogst in kratten van 50 kg. De bessen werden ontsteeld en geperst, en de most werd in roestvrijstalen tanks gedaan. De alcoholische gisting vond plaats bij ongeveer 17 °C. De wijn rijpte vervolgens op de fijne droesem in roestvrijstalen tanks en demi-muids. De witte wijnen van Domaine de Marcoux ondergaan geen malolactische gisting en worden na ongeveer zeven maanden gebotteld. Kleur medium goudgeel Neus De Châteauneuf-du-Pape, blanc 2021 is een subtiel geurende wijn die doet denken aan acacia en oranjebloesem en brem, gecombineerd met perzik, abrikoos, gekonfijte citroen en een beetje brioche besmeerd met honing. Er zijn ook tonen van anijs. Maar de nadruk ligt absoluut op subtiliteit en delicatesse. Mond Het gehemelte wordt onmiddellijk dichter en intenser met kruidige noten en een zuiders aroma. Sappig en vol, het fruit komt over met een rond, elegant en warm mondgevoel. De zuren zijn even goed geïntegreerd als de fijne kruidige bitterheid die zo typisch is voor de wijnen van deze appellatie. Het is een volle maar nooit zware wijn met een stroperige sappigheid en een aangename anijsachtige frisheid. Dit alles maakt van deze wijn een uitstekende begeleider van de elegante zuiderse keuken. (Vis) (Groenten & Vegetarisch) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 28.03.2023, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC

Gestoomde tarbot met anijsboter, gegrilde venkel en citroen (vis) ; Bouillabaisse van rotsvis (vis) ; Couscous met raapjes, rozijnen, kikkererwten en harissa (groenten & vegetarisch)

Marcoux

Marcoux de wijnmaker achter Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC

Wijnmaker Marcoux uit de Rhône-streek in Zuid-Frankrijk is een meester in zijn vak. Al vele generaties lang worden op het landgoed met veel passie en vakmanschap druiven verbouwd en verwerkt tot voortreffelijke wijnen. Het resultaat zijn wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit die internationaal opzien baren. Het wijnhuis wordt al tientallen jaren volgens biodynamische en biologische principes verbouwd. De wijnstokken groeien op kalkrijke bodems en worden met de hand verzorgd. De druiven zitten vol aroma's en worden tijdens het wijnmaakproces met zorg en respect behandeld. Marcoux staat bekend om zijn rode wijnen gemaakt van Grenache, Syrah en Mourvèdre, die gerijpt zijn in barrique vaten en verrukken door hun intense aroma's en sterke tannines. De wijnen van Marcoux zijn vooral een aanrader voor kenners en liefhebbers van Rhône wijn. De wijnmaker focust op kwaliteit in plaats van kwantiteit en produceert slechts kleine hoeveelheden. Dit zorgt ervoor dat elke wijn uniek en karaktervol blijft. Alleen al voor het adembenemende uitzicht op de wijngaarden en het idyllische landschap van de Rhône-regio is een bezoek aan het wijnhuis de moeite waard.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC

De zuidelijke Rhône, met zijn weelderige groene landschap, betovert veel wijnkenners en -liefhebbers. Als sommelier waardeer ik dit fascinerende wijngebied vanwege de diversiteit aan druivenrassen en het enorme spel aan aroma's dat in elke druppel terugkomt. De zuidelijke regio van de Rhône strekt zich uit van Montélimar tot Avignon en wordt gekenmerkt door zijn unieke geografische ligging. Door de nabijheid van de Middellandse Zee profiteert de regio van een mediterraan klimaat dat bevorderlijk is voor de rijping van de druiven. De bodem van de regio varieert tussen grind, kalksteen, klei en zand, wat een grote invloed heeft op de smaak van de wijnen. De zuidelijke Rhône staat bekend om zijn rode wijnen. De belangrijkste daarvan is de harmonieuze en volle Châteauneuf-du-Pape, waarvan de diversiteit het resultaat is van het samenspel van wel 13 verschillende druivenrassen - een palet dat kan variëren van krachtig paradoxaal tot ragfijn mysterieus. De hoofdrolspeler in deze cuvée is het druivenras Grenache, gevolgd door Syrah en Mourvèdre, die de wijn een prachtig kersenaroma en een strakke tanninestructuur geven. Een ander uitstekend voorbeeld van de zuidelijke Rhône is de Côtes du Rhône Villages, die zich presenteert als een volle en fruitintensieve wijn. Het is een eerbetoon aan de prachtig gelegen wijndorpen die deze regio zijn eigen karakter geven. Het gamma van de zuidelijke Rhône wordt vervolledigd door de kostbare Gigondas en de fluweelzachte Tavel. Elk terroir drukt hier zijn eigen stempel en maakt de wijnen uniek. De wijnen uit de Zuidelijke Rhône weerspiegelen de geest van de regio - krachtig en toch sierlijk, rijk aan aroma's en diep geworteld in hun thuisland. In het glas ervaar je het samenspel van traditie en innovatie, gevormd door de passie van de wijnmakers, die in elke druppel tot uiting komt.



Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC wordt geproduceerd door Marcoux in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Marcoux misschien ook lekker.
Marcoux en Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC

Naam Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Roussanne, Bourboulenc
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Domaine de Marcoux, Chemin de la Gironde 198, 84100 Orange / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Marcoux

UVP
€ 62,19
€ 56,61*
0.75l·€ 75,48/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Marcoux

    Marcoux Côtes du Rhône Rouge AOC
    Marcoux
    Côtes du Rhône Rouge AOC
    € 17,32*
    Marcoux Lirac La Lorentine AOC
    Marcoux
    Lirac La Lorentine AOC
    € 20,42*
    Marcoux Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC
    Marcoux
    Châteauneuf-du-Pape Blanc AOC
    € 56,61*
    Marcoux Côtes du Rhône Rouge AOC
    Marcoux
    Côtes du Rhône Rouge AOC
    € 18,35*
    Marcoux Lirac La Lorentine AOC
    Marcoux
    Lirac La Lorentine AOC
    € 21,97*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD