Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2019

Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC

Château La Couronne, Bordeaux

€ 25,23*
0.75l · € 33,64/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Grand Cru Saint-Émilion AOC uit Bordeaux, Frankrijk
  • Elegant, complex met tonen van zwart fruit en kruiden
  • Druivenrassen van merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon
  • Perfect als begeleider van gegrild vlees en belegen kaas
  • Rijpingspotentieel en ontwikkeling in typische Bordeaux-structuur

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château La Croix St-Estèphe Chateau La Croix St. Estephe 0,75l
    Château La Croix St-Estèphe
    Chateau La Croix St. Estephe 0,75l
    € 26,18*
    Château Le Loup Château Le Loup Saint-Emilion Grand Cru AOC
    Château Le Loup
    Château Le Loup Saint-Emilion Grand Cru AOC
    € 31,28*
    Graf Neipperg Chateau D
    Graf Neipperg
    Chateau D'Aiguilhe 6erHK
    € 29,80*
    Château Capbern Chateau Capbern
    Château Capbern
    Chateau Capbern
    € 31,97*
    Château Le Coteau Château Le Coteau
    Château Le Coteau
    Château Le Coteau
    € 31,00*
Beschreibung

Wijn noot: Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC

De Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC rode wijn is een exclusieve druppel uit de gerenommeerde Bordeaux-wijnstreek in Frankrijk. De karakteristieke smaak van de wijn wordt gekenmerkt door fijne fruitigheid en sensuele aroma's, die subtiel worden gecombineerd met een vleugje eikenhout. De fluweelzachte structuur en het volle bouquet van deze Grand Crus nodigen uit om hem langzaam en met plezier te proeven en hem te serveren op een drinktemperatuur van 18°C. Deze wijn is afkomstig van het Château La Couronne, dat bekend staat om zijn uitstekende wijnen en hoge kwaliteitsnormen. Deze rode wijn is geperfectioneerd door lange rijping in eikenhouten vaten en gebotteld in een mooie fles, en is een echte traktatie voor kenners en liefhebbers. Het is de ideale begeleider van fijne gerechten zoals rood vlees of sterke kazen en zorgt voor een sensuele plezierervaring.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC

Drinktemperatuur 16-18 graden Celsius, 1 uur van tevoren openen, indien mogelijk decanteren. Geroosterde of gestoofde donkere vleesgerechten met sterke sauzen en fruitige smaken. Gerijpte harde kaas van rauwe melk of aromatische halfzachte kaas kan uitstekend samengaan met deze wijn. Optimale drinkrijpheid tot 2032.

Château La Couronne

Château La Couronne de wijnmaker achter Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC

Het gerenommeerde domein Château La Couronne ligt in de prestigieuze Bordeaux-wijnstreek en is al generaties lang in de familie. De passie voor wijnbouw en het streven naar de hoogste kwaliteit zijn terug te vinden in elke druppel. De wijngaarden liggen op de beste groeigebieden in de regio, de bodems worden gekenmerkt door kalksteen en tufsteen en bieden ideale omstandigheden voor de teelt van edele druivenrassen. Vooral de klassieke druivenrassen Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc worden hier verbouwd en verwerkt tot unieke wijnen. Zachte verwerking en lange rijping in houten vaten resulteren uiteindelijk in elegante en complexe wijnen met kernachtig fruit en fijne tannines. Het wijnhuis is een echte insider tip voor liefhebbers van fijne Bordeaux wijnen en staat voor traditie, kwaliteit en passie. Een bezoek aan Château La Couronne is altijd de moeite waard om de bijzondere sfeer en het unieke karakter van de wijnen ter plekke te ervaren.


Bordeaux

die Rebsorte des Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC



Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC wordt geproduceerd door Château La Couronne in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Château La Couronne misschien ook lekker.
Château La Couronne en Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC

Naam Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Rebsorte Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Restsuiker (g/l) 1
Zuurgraad (g/l) 4,7
Serveertemperatuur 10-12°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Mähler-Besse S.A.
49, rue Camille Godard
FR-33000 BORDEAUX
Wijnmaker Château La Couronne

€ 25,23*
0.75l·€ 33,64/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château La Couronne

    Château La Couronne Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC (0,375l)
    Château La Couronne
    Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC (0,375l)
    € 13,05*
    Château La Couronne Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC
    Château La Couronne
    Château La Couronne Grand Cru Saint-Émilion AOC
    € 25,23*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD