Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Provence
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-20%

2018

Château de Pibarnon Rosé AOC

Château de Pibarnon, Provence

Normale prijs: € 188,89

Special Price € 151,68*

3l · € 50,56/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Voortreffelijk domein voor rode wijn in het beroemde wijngebied van de Provence.
  • Fijn gestructureerde, smaakvolle en harmonieuze roséwijn
  • Levendige aroma's van aardbei, framboos en rijpe citroen
  • Volle afdronk, lichte mineraliteit, perfecte zuurbalans
  • Perfect bij mediterrane gerechten of als solo aperitief

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Champagne Barons de Rothschild Champagne Barons de Rothschild Rosé Brut Magnum (1,5l)
    Champagne Barons de Rothschild
    Champagne Barons de Rothschild Rosé Brut Magnum (1,5l)
    € 184,49*
    Domaines Ott Etoile Rosé Vin de France
    Domaines Ott
    Etoile Rosé Vin de France
    € 105,18*
    Minuty Chateau Minuty 281 Magnum
    Minuty
    Chateau Minuty 281 Magnum
    € 130,56*
    Gérard Bertrand Gris Blanc Pays d
    Gérard Bertrand
    Gris Blanc Pays d'Oc 6 Liter Flasche
    € 326,91*
    Château Miraval Jolie-Pitt & Perrin Château Miraval Methusalem Côtes de Provence Rosé AOC 6 L
    Château Miraval Jolie-Pitt & Perrin
    Château Miraval Methusalem Côtes de Provence Rosé AOC 6 L
    € 249,46*
Beschreibung

Wijn noot: Château de Pibarnon Rosé AOC

Informatie over de wijn De 2018 Bandol Rosé is een cuvée van 65% Mourvèdre en 35% Cinsaut. De wijnstokken staan aangeplant in een 'amfitheater' tegenover de zee op Triassische klei, kalksteen en krijt. De Cinsaut werd direct geperst, de Mourvèdre werd een dag lang gebloed volgens de saignée-methode. De cuvée van beide sappen werd gedurende 20 dagen spontaan gefermenteerd bij 22 ºC en rijpte vervolgens zes maanden in roestvrij staal. Kleur intense rosé die doet denken aan koper en grapefruitschillen Neus De Bandol Rosé is een intense vertegenwoordiger van dit type met een geur van bloedsinaasappels en zoethout, kersenbloesem, brem en rode bessen, waarin Provençaalse kruiden, wat vochtige steen en een beetje rijpe perzik zich mengen. Zo toont de rosé zich in de klassieke Bandol-stijl met veel kracht en elegantie. Smaak In de mond wordt al snel duidelijk dat de Bandol Rosé een echte vierseizoenenrosé is die niet in de laatste plaats schittert als vrijwel universele begeleider van gerechten. Hij is krachtig, vol spanning, levendige zuren en een zijdezachte tanninestructuur. Aromatisch schommelt de rosé tussen rijp fruit van pompelmoes en bloedsinaasappel, een beetje gember en zoethout. De afdronk is kruidig en licht wrang, wat de frisheid van deze wijn onderstreept. (Vis, Vlees) (Groenten & Vegetarisch) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 10.06.2020, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château de Pibarnon Rosé AOC

Bouillabaisse met Rouille (Vis) | Geroosterd brood met Roquefort, Ansjovispuree en Serranoham (Vis, Vlees) | Tajine van kikkererwten en abrikozen met saffraan (Groenten & Vegetarisch)

Château de Pibarnon

Château de Pibarnon de wijnmaker achter Château de Pibarnon Rosé AOC

Château de Pibarnon is een gerenommeerd wijndomein in de Franse Provence. Het domein is sinds 1970 eigendom van de familie Saint-Victor en produceert sindsdien wijnen van topkwaliteit uit de beroemde Bandol appellatie. De wijngaarden beslaan ongeveer 50 hectare en liggen op de steile hellingen van de berg La Colline de la Pilon. Deze locatie zorgt voor een perfecte blootstelling aan de zon en optimale ventilatie, wat zorgt voor een natuurlijke regulatie van temperatuur en vochtigheid in de wijngaard. De bodems, gekenmerkt door kalksteen en leisteen, zijn bijzonder rijk aan mineralen en zorgen ervoor dat de druiven hun karakter en expressie volledig kunnen ontwikkelen. Op Château de Pibarnon worden voornamelijk rode druivensoorten verbouwd, waaronder Mourvèdre, Grenache en Cinsault. De handgeplukte druiven worden zorgvuldig met de hand gesorteerd en voorzichtig verwerkt om de kwaliteit en smaak van de wijnen te behouden. De wijnen van Château de Pibarnon staan bekend om hun elegantie, finesse en lange levensduur. Door een lange rijpingsperiode ontwikkelen de wijnen een complex aroma en presenteren ze zich als ware filmsterren onder de topwijnen. Château de Pibarnon is een wijnhuis dat traditie hoog in het vaandel heeft staan, maar tegelijkertijd voortdurend op zoek is naar verbeteringen. De vinificatie wordt uitgevoerd volgens oud vakmanschap, maar er wordt ook gebruik gemaakt van de modernste technologieën om de kwaliteit van de wijnen te waarborgen. Deze combinatie van traditie en innovatie produceert wijnen van de hoogste kwaliteit die het unieke karakter van de regio en haar flora en fauna weerspiegelen.


Provence

Provence het teeltgebied van de Château de Pibarnon Rosé AOC

De Provence, genesteld in het zonovergoten zuiden van Frankrijk, is een schilderachtige streek die wordt gekenmerkt door de fuchsia-ontwerpen van lavendelvelden en het diepere groen van olijfgaarden. Het is net zo bekend om zijn prachtige landschap als om zijn wijn van wereldklasse en staat bekend als de bakermat van de Franse roséwijn. De Provence is qua oppervlakte het grootste roséwijnbouwgebied ter wereld en produceert veel lichte, droge roséwijnen die perfect passen bij het mediterrane dieet. Maar vergeet niet dat deze regio ook uitstekende rode wijnen en een paar opmerkelijke witte wijnen produceert. De druivenrassen die hier het meest voorkomen, weerspiegelen de diversiteit van het klimatologische en geologische erfgoed van de regio. Cinsault, Grenache, Mourvèdre en Tibouren zijn enkele van de hoofdrolspelers die de roséwijnen uit de Provence hun onderscheidende karakter geven. Syrah en Cabernet Sauvignon vervolledigen het palet en voegen diepte en structuur toe aan de rode wijnen. Wat de witte wijnen betreft, is de rol van Vermentino (of Rolle, zoals hij hier wordt genoemd) de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Het produceert wijnen met tropisch fruit, knapperige zuren en een vleugje zilte mineraliteit. Maar wat me het meest fascineert aan de Provence is de ongetemde schoonheid van het terroir. Steile heuvels, rotsachtige hellingen en een bodem die varieert van kalksteen en klei tot zanderige leisteen. Dit alles onder de constante invloed van Le Mistral, die krachtige, koele noordwestenwind die zorgt voor knisperende nachten en de druiven gezond houdt. De wijnmakers van de Provence zijn meesters in het overbrengen van al deze invloeden in de fles. In elke slok wijn uit deze streek proef je het levendige fruit, de subtiele mineraliteit en dat vleugje kruiden dat je doet denken aan de prachtige landschappen van de Provence. Een glas wijn uit de Provence brengt je direct naar deze betoverende hoek van Frankrijk, en dat moet je gewoon ervaren.



Château de Pibarnon Rosé AOC wordt geproduceerd door Château de Pibarnon in het teeltgebied Provence in Frankrijk.
Als je Château de Pibarnon Rosé AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Château de Pibarnon misschien ook lekker.
Château de Pibarnon en Château de Pibarnon Rosé AOC zijn afkomstig van Provence.

Details

Extra informatie: Château de Pibarnon Rosé AOC

Naam Château de Pibarnon Rosé AOC
Wijnbouwgebied Provence
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
bewaarbaar 2025
Druivensoorten Mourvèdre/Monastrell, Cinsault
Restsuiker (g/l) 0 g/l
Zuurgraad (g/l) 4.8 g/l
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Chateau de Pibarnon, 410, chemin de la Croix des Signaux, 83740 La Cadiere d'Azur / France
Wijnmaker Château de Pibarnon

UVP
€ 188,89
€ 151,68*
3l·€ 50,56/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château de Pibarnon

    Château de Pibarnon Château de Pibarnon Rosé AOC
    Château de Pibarnon
    Château de Pibarnon Rosé AOC
    € 34,90*
    Château de Pibarnon Château de Pibarnon Rouge AOC
    Château de Pibarnon
    Château de Pibarnon Rouge AOC
    € 45,23*
    Château de Pibarnon Château de Pibarnon Rouge AOC
    Château de Pibarnon
    Château de Pibarnon Rouge AOC
    € 93,46*
    Château de Pibarnon Château de Pibarnon Rouge AOC
    Château de Pibarnon
    Château de Pibarnon Rouge AOC
    € 187,43*
    Château de Pibarnon Château de Pibarnon Rosé AOC
    Château de Pibarnon
    Château de Pibarnon Rosé AOC
    € 151,68*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD