Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2018

Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC

Château Bouscaut, Bordeaux

€ 43,11*
0.75l · € 57,48/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves AOC
  • Herkomst: Bordeaux, Frankrijk
  • Diep, fluweelachtig, tonen van zwart fruit
  • Elegant en complex met een lange afdronk
  • Ideaal voor speciale gelegenheden en als cadeau

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Gombaude Guillot Pom N roll (Pomerol) Château Gombaude Guillot
    Château Gombaude Guillot
    Pom N roll (Pomerol) Château Gombaude Guillot
    € 47,27*
    Château Bouscaut Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC
    Château Bouscaut
    Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC
    € 43,11*
    Bordeaux Premium-Selektion Château Mille Roses AOC Medoc -
    Bordeaux Premium-Selektion
    Château Mille Roses AOC Medoc -
    € 27,56*
    Château de Pez Château de Pez Cru Bourgeois Exceptionnel Saint-Estèphe AOC
    Château de Pez
    Château de Pez Cru Bourgeois Exceptionnel Saint-Estèphe AOC
    € 45,75*
    Gérard Bertrand La Soujeole
    Gérard Bertrand
    La Soujeole
    € 35,57*
Beschreibung

Wijn noot: Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC

Prachtige, donkerrode kleur. De neus onthult discrete fruitaroma's en milde hints van hout. In de mond evenwichtig en fruitig met harmonieuze, expressieve tannines. De wijnstokken staan aangeplant op kiezelhoudende grond afgewisseld met klei. De oogst gebeurt uitsluitend met de hand onder regenachtige omstandigheden. De vinificatie vindt plaats in cementen en roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperaturen. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eiken vaten gedurende 18 maanden, waarvan de helft nieuw is voor elk oogstjaar, terwijl de andere helft wordt gerecycled uit het voorgaande jaar. Daarna rijpt de wijn nog een paar maanden in de fles voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop. De eigenaren van dit geclassificeerde wijnhuis, Sophie en Laurent Lurton uit de beroemde Bordelais wijnmakersdynastie, zijn volledig toegewijd aan de traditie en het terroir van deze - in Duitsland vrij onbekende - appelatie Pessac Léognan. Het wijnhuis is gevestigd in Cogombles in de Pessac-Léognan, ten zuiden van de stad Bordeaux.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC

Bij een drinktemperatuur van ongeveer 16-18°C een heerlijke begeleider van vleesgerechten met expressieve sauzen, gegrild rood vlees, wild of kazen zoals Brebis des Pyrenees.

Château Bouscaut

Château Bouscaut de wijnmaker achter Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC

Château Bouscaut is een uitstekende wijnmaker uit Bordeaux en ligt in de regio Pessac-Léognan. Het landgoed produceert al sinds 1960 heerlijke wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaarden van Château Bouscaut liggen in een afgebakend gebied met zand- en kiezelbodems en mergel, wat perfect is voor het verbouwen van rode en witte wijnen. De stijl van Château Bouscaut weerspiegelt de kenmerken van Bordeaux: krachtige, elegante rode wijnen en fijn gestructureerde witte wijnen. De productie van een wijn begint met de zorgvuldige aanplant van de druivensoorten, gevolgd door uitgebreide controle van de vruchtbare grond en complexe vinificatie. De wijnmakers van Château Bouscaut hechten er bijzonder veel waarde aan dat de wijn het specifieke karakter van de druif behoudt en tegelijkertijd de aard van de bodem weerspiegelt. Voor de rode wijnen gebruikt Château Bouscaut de rassen Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, die perfect geschikt zijn voor het maken van complexe en elegante wijnen. De witte wijnen worden gemaakt van de Sauvignon Blanc en Semillon druiven, die resulteren in een heerlijke en aromatische wijn. Château Bouscaut is erin geslaagd wijnen te produceren die een perfecte balans van fruit, zuren en tannines uitstralen en tegelijkertijd het terroir van de regio weerspiegelen. Elke wijn van Château Bouscaut is een meesterwerk dat bezoekers verbaast en het gehemelte verlevendigt. Als u in Bordeaux bent, maak dan zeker van de gelegenheid gebruik om Château Bouscaut-wijnen te proeven. U zult niet teleurgesteld zijn!


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC wordt geproduceerd door Château Bouscaut in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Bouscaut misschien ook lekker.
Château Bouscaut en Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC

Naam Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 50% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Malbec
Wijnverwerking De wijnstokken groeien op kiezelhoudende grond afgewisseld met klei. De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst met een gereduceerde opbrengst. De vinificatie vindt plaats in cementen en roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eiken vaten gedurende 18 maanden, waarvan de helft nieuw is voor elke wijnoogst, terwijl de andere helft wordt hergebruikt van het voorgaande jaar. De wijn rijpt vervolgens een paar maanden in de fles voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) < 2 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Château Bouscaut, 1477 Avenue de Toulouse, 33140 Cadaujac, Frankreich
Wijnmaker Château Bouscaut

€ 43,11*
0.75l·€ 57,48/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Bouscaut

    Château Bouscaut Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC
    Château Bouscaut
    Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC
    € 43,11*
    Château Bouscaut Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC
    Château Bouscaut
    Château Bouscaut Pessac-Léognan Grand Cru classé de Graves AOC
    € 43,11*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD