Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2022

Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC

Château Bellevue Saint-Martin, Bordeaux

€ 12,56*
0.75l · € 16,75/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Volle rode Bordeaux-wijn uit Frankrijk
  • Unieke combinatie van Merlot en Cabernet Sauvignon
  • Rijk, rijp rood fruit en fijne vanilletonen
  • Perfect bij rood vlees en kaas
  • Elegante en fluweelzachte afdronk met een lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Leboscq Château Leboscq Cru Bourgeois Médoc AOC
    Château Leboscq
    Château Leboscq Cru Bourgeois Médoc AOC
    € 17,83*
    Château Cardus Château Cardus Zweitwein Ch. La Cardonne Médoc AOC
    Château Cardus
    Château Cardus Zweitwein Ch. La Cardonne Médoc AOC
    € 17,21*
    Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Rouge Bordeaux AOC
    Baron Philippe de Rothschild
    Mouton Cadet Rouge Bordeaux AOC
    € 12,05*
    Barons de Rothschild Lafite Château Paradis Casseuil Bordeaux AOC
    Barons de Rothschild Lafite
    Château Paradis Casseuil Bordeaux AOC
    € 16,08*
    Château Bellevue Saint-Martin Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    Château Bellevue Saint-Martin
    Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    € 12,56*
Beschreibung

Wijn noot: Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC

Expressieve body met fijn fruit, gecombineerd met toetsen van cassis en frambozen en aangevuld met fijne geroosterde smaken. Compleet, vol en harmonieus. De wijnstokken staan aangeplant op zuidhellingen op kleiachtige kalkbodems. Zodra de rijpe druiven zijn geoogst, worden ze gemacereerd voordat ze worden geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. De temperaturen worden strikt gecontroleerd en gereguleerd. Na rijping in de roestvrijstalen tanks laat men de wijn rusten in de fles voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop. De wijngaard van Château Bellevue Saint Martin is al generaties lang eigendom van de familie Gaury en ligt tussen de twee kerken Montagne Saint-Émilion en St Georges. Het château heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd door hard te werken en veel toewijding aan het verbeteren van de kwaliteit van zijn wijnen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC

Ideaal bij gegrilde steak of hartige kaas. Aanbevolen drinktemperatuur 18°C.

Château Bellevue Saint-Martin

Château Bellevue Saint-Martin de wijnmaker achter Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC

Het wijnhuis Château Bellevue Saint-Martin ligt in de Bordeaux in Frankrijk en wordt geleid door een ervaren wijnmaker die al generaties lang in de familie is. Het wijnhuis biedt een indrukwekkende reeks rode wijnen die geïnspireerd zijn op de hele Bordeaux-wijnstreek. De wijngaarden van Château Bellevue Saint-Martin beslaan meerdere hectaren in de Gironde-streek van Bordeaux en profiteren van het continentale klimaat om druiven van hoge kwaliteit te garanderen. Er wordt met de hand geoogst om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt in het wijnbereidingsproces, wat resulteert in fijne, elegante en verfijnde rode wijnen die worden gewaardeerd door zowel critici als wijnliefhebbers. Elk jaar worden de wijnen van Château Bellevue Saint-Martin met zorg en precisie gemaakt en rijpen ze in eikenhouten vaten om een unieke touch toe te voegen. Een bezoek aan de wijnmakerij is een unieke kans om meer te leren over de geschiedenis, passie en traditionele technieken die in elke fles Château Bellevue Saint-Martin wijn gaan. Van proeverijen tot wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden, het wijnhuis biedt een onvergetelijke ervaring voor elke gast.


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC wordt geproduceerd door Château Bellevue Saint-Martin in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Bellevue Saint-Martin misschien ook lekker.
Château Bellevue Saint-Martin en Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC

Naam Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 85% Merlot, 15% Cabernet Franc
Wijnverwerking De wijnstokken staan aangeplant op zuidhellingen op kleiachtige kalkbodems. Na de oogst van de rijpe druiven vindt maceratie plaats voordat de druiven worden geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. De temperaturen worden strikt gecontroleerd en gereguleerd. Na rijping in de roestvrijstalen tanks rust de wijn in de fles voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) < 2 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Château Bellevue, B.P. 15, 33570 Montagne, Frankreich
Wijnmaker Château Bellevue Saint-Martin

€ 12,56*
0.75l·€ 16,75/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Bellevue Saint-Martin

    Château Bellevue Saint-Martin Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    Château Bellevue Saint-Martin
    Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    € 12,56*
    Château Bellevue Saint-Martin Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    Château Bellevue Saint-Martin
    Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    € 12,56*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD