Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2023

Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC

Château Bel Air Perponcher, Bordeaux

€ 12,10*
0.75l · € 16,13/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Entre deux Mers AOC, Bordeaux, Frankrijk
  • Witte wijn gemaakt van sauvignon blanc, sémillon en muscadelle
  • Elegante frisheid, met aroma's van citrusvruchten en witte bloemen
  • Perfect bij zeevruchten, vis of als aperitief
  • Vintage: Verschillende beschikbaar, gelieve te selecteren

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Cave de Monbazillac Monbazillac Grande Réserve AOC
    Cave de Monbazillac
    Monbazillac Grande Réserve AOC
    € 11,94*
    Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Réserve Graves blanc AOC
    Baron Philippe de Rothschild
    Mouton Cadet Réserve Graves blanc AOC
    € 13,35*
    Château Martet Château Martet Vignes de Compostelle Blanc AOC Sainte-Foy Côtes de Bordeaux
    Château Martet
    Château Martet Vignes de Compostelle Blanc AOC Sainte-Foy Côtes de Bordeaux
    € 15,36*
    Château Landonnet Château Landonnet Entre-Deux-Mers Bordeaux AOC
    Château Landonnet
    Château Landonnet Entre-Deux-Mers Bordeaux AOC
    € 9,97*
    Domaine de Marcé Touraine Sauvignon AOC
    Domaine de Marcé
    Touraine Sauvignon AOC
    € 12,05*
Beschreibung

Wijn noot: Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC

Een perfect evenwicht tussen verfrissend citrusfruit, abrikozensmaak en zachte klavertonen die de tong vullen. Geurig bouquet, fijn, pittig met fijne, aangename zuren. De wijnstokken zijn tussen 6 en 60 jaar oud. De wijngaarden bestaan voornamelijk uit kleigrond en kalksteen, met een plantdichtheid van ongeveer 5.000 wijnstokken/ha. De opbrengst is beperkt tot 10 tot 12 druiven per wijnstok om de intensiteit te maximaliseren. In de wijngaard wordt milieuvriendelijk geteeld. Traditionele technieken zoals het uitdunnen van de bladeren worden gebruikt. Na de oogst worden de druiven langzaam en voorzichtig geperst bij een lage temperatuur. De gisting vindt plaats gedurende 20-30 dagen bij 18°C in moderne stalen tanks. De wijn rijpt dan ongefilterd in de tank op de droesem, die minstens twee keer per week geroerd wordt gedurende 3 maanden. Daarna wordt de wijn gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop. Het familiebedrijf Château Bel Air Perponcher, gelegen in de Entre-deux-Mers regio en op een steenworp afstand van St. Emilion, cultiveert 55 hectare. De wijnbouwfamilie Despagne kan trots terugkijken op meer dan 250 jaar wijnbouwcultuur. Vandaag worden de wijngaarden geleid door Thibault Despagne met 3 oenologen en een wijnbouwingenieur. Voordat zijn vader, Jean Louis Despagne, zo'n 40 jaar geleden de teugels overnam en afstudeerde als oenoloog aan de Universiteit van Bordeaux, werkte hij eerst in Zuid-Amerika, Californië en Noord-Afrika om internationale ervaring op te doen, die hij met groot succes in de praktijk bracht. Château Bel Air is het eerste wijnhuis in Frankrijk dat gecertificeerd is volgens de internationale ISO 9002-norm. Château Bel Air behoort tot de 500 beste wijndomeinen van Frankrijk volgens de Hachette Guide.

Awards

Awards für Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC

'100 Bordeaux om te ontdekken'-selectie 2017 voor het oogstjaar 2016.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC

Ein perfekter Begleiter zu Schalentieren und Meeresfrüchten sowie zu hellem Fleisch. Trinktemperatur 12°C. Jung trinken!

Château Bel Air Perponcher

Château Bel Air Perponcher de wijnmaker achter Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC

Château Bel Air Perponcher is een gerenommeerde wijnmaker uit Bordeaux die gespecialiseerd is in de productie van kwaliteitswijnen. Het wijnhuis wordt gekenmerkt door zijn traditionele vakmanschap, zijn liefde voor de natuur en zijn inzet voor duurzaamheid. Op de wijngaarden, die zich uitstrekken over ongeveer 48 hectare, worden alleen edele druiven verbouwd die kunnen rijpen onder ideale klimatologische omstandigheden. Het hart van het wijnhuis is het Château Bel Air Perponcher, dat al bestaat sinds de 13e eeuw en wordt beschouwd als een historisch monument. De wijnmakerij van het domein is uitgerust met de modernste technologie en maakt een bijzonder voorzichtige verwerking van de druiven mogelijk. Er wordt veel nadruk gelegd op zorgvuldig handwerk om de natuurlijke smaak en het aroma van de druiven te behouden. Château Bel Air Perponcher biedt een verscheidenheid aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. De rode wijnen staan vooral bekend om hun dieprode kleur en sterke smaak. Over het geheel genomen biedt Château Bel Air Perponcher een unieke combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technologie, wat tot uiting komt in de heerlijke wijnen. Met zijn passie voor kwaliteit en duurzaamheid is het wijnhuis een ware schat van de Bordeaux-wijnstreek.


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC wordt geproduceerd door Château Bel Air Perponcher in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Bel Air Perponcher misschien ook lekker.
Château Bel Air Perponcher en Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC

Naam Château Bel Air blanc Réserve Entre deux Mers AOC
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 33,3% Sauvignon Blanc, 33,3% Muscadelle, 33,3% Sémillon
Wijnverwerking De wijnstokken zijn tussen de 6 en 60 jaar oud. De wijngaarden bestaan voornamelijk uit kleigrond en kalksteen, met een plantdichtheid van ongeveer 5.000 wijnstokken/ha. De opbrengst is beperkt tot 10 tot 12 druiven per wijnstok om de intensiteit te maximaliseren. In de wijngaard wordt milieuvriendelijk geteeld. Traditionele technieken zoals het uitdunnen van de bladeren worden gebruikt. Na de oogst worden de druiven langzaam en voorzichtig geperst bij een lage temperatuur. De gisting vindt plaats gedurende 20-30 dagen bij 18°C in moderne stalen tanks. De wijn rijpt dan ongefilterd in de tank op de droesem, die minstens twee keer per week geroerd wordt gedurende 3 maanden. Daarna wordt de wijn gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 3,1 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,3 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler SCEA des Vignobles Despagne, 1 Maison Blanche, F-33420 Naujan-et-Postiac, Frankreich
Wijnmaker Château Bel Air Perponcher

€ 12,10*
0.75l·€ 16,13/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Bel Air Perponcher

    Château Bel Air Perponcher Château Bel Air Sauvignon Blanc Réserve AOC
    Château Bel Air Perponcher
    Château Bel Air Sauvignon Blanc Réserve AOC
    € 12,10*
    Château Bel Air Perponcher Château Bel Air Sauvignon Blanc Réserve AOC
    Château Bel Air Perponcher
    Château Bel Air Sauvignon Blanc Réserve AOC
    € 11,06*
    Château Bel Air Perponcher Château Bel Air rouge Réserve Bordeaux AOC
    Château Bel Air Perponcher
    Château Bel Air rouge Réserve Bordeaux AOC
    € 11,37*
    Château Bel Air Perponcher Château Bel Air rosé Réserve AOC
    Château Bel Air Perponcher
    Château Bel Air rosé Réserve AOC
    € 12,10*
    Château Bel Air Perponcher Château Bel Air rouge Réserve Bordeaux AOC Demi-Bouteille (0,375l)
    Château Bel Air Perponcher
    Château Bel Air rouge Réserve Bordeaux AOC Demi-Bouteille (0,375l)
    € 7,21*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD